A Klik működésképtelensége miatt nem tud osztályozni – ezt mondja a tanárnő, akit kirúgatna az államtitkár.

BOCS...

Kedves Igazgatóm! Nem zargatlak telefonnal, e-maillel. Remélem, nem megy ki a média a sulihoz, mert úgyis zárva van.

Kedves Média!

Kérem, mielőtt kérdéseket tesznek fel Palkovics Úrnak, tájékozódjanak a pontos helyzetről. Négy lényeges momentumból átlagosan kettőt sikerült megérteniük. Nézzük:

1. sztájkolok: Érthető, felkapható, reklámértékű. Hurrá...

2. nem értékelek: Kiket, mikor, miért? Nem érdekes. A lényeg, hogy baj lesz.

3. megbukik. Amúgy számomra lényegtelen, elenyésző esélyű eset, védekezés a pofátlanság ellen. Aki ezt nem vette észre, az ne írjon közmédiába.

4. ötöst adok. Ezt sokan nem vették észre, de szerencsére az érintettek közül szinte mindenki.

Kedves Olvasóim!

Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét a VAGY szóra. Logikai műveletként OR és XOR értelemben is fordítható. Akik megijedtek, akik féltenek, akik bukásoktól féltik az én diákjaimat, azok nem olvasták végig, nem értelmezték pontosan azt, amit írtam.

Azt gondolom, hogy a média csúsztatása, hogy sztrájkom módjának csak az egyik részét emelték ki; Palkovics úr ennek a részinformációnak megfelelően válaszolt.

Egyetértek Palkoviccsal abban, hogy az igazgató, tankerületvezető dolga a fegyelmi tárgyalás megindítása.

Szeretném látni a munkaköri leírásomat, amelyben szerepel az értékelési kötelezettségem azon diákok tekintetében, akiknek

- nem abban a teremben van órájuk, amelyikben nekem kell lennem (összevonás szerepel a naplóban)

- kéthetente helyettesítem az informatikaórát

- más szakos tanárok tartják az informatikaórákat, amelyen jellemzően saját tantárgyuknak megfelelő témát tanítanak (mivel az informatikára nincs se képesítésük, se megfelelő rálátásuk).

Amennyiben ezen diákok értékelése bizonyítottan az én feladatom, akkor életbelép a VAGY második argumentuma.

Az én diákjaim elég jók ahhoz, hogy ne fenyegesse őket a "ha semmit sem csinál, akkor bukás". Így, és ezt ők nagyon hamar megértették, marad a "ha dolgozol, akkor sikertől függetlenül ötös".

A jelenleg tanított diákjaim jegyei a pillanatnyi állás szerint: nagyjából 100 diák "jeles"; 25 diák "jó", 8 diák "közepes". Az a tudás, amit értékelek országosan is megállja a helyét. Diákjaim az emelt szintű informatika érettségin "jeles" eredményt érnek el, ezen belül is inkább 90% feletti az eredményük.

A többi diákról ezt nem tudom. Alapvetően ők is nagyon jók, de 2-3 hónap kihagyás nagyon sokat számít.

Ezért igazságtalaná válik az általam meghirdetett minőség értékelése. Ezért kap majd mindenki ötöst.

Gondolom, sokan kíváncsiak még arra, hogy kiket kell értékelnem. Most részmunkaidős és egy másik iskolában óraadó vagyok. Még hány iskolában kell megoldani az értékelést? Hány óraadói megbízás után kell értékelnem a diákokat? Hogyan is vannak azok a jogszabályok?

Még mielőtt bárki örülne – és ezt minden diákomnak, minden fórumon igyekszem elmondani – A sok így kapott jeles pillanatnyilag kellemesnek tűnik, de az egész MAGYAR OKTATÁS HALÁLA. Az a jeles nem csak a diákot minősíti, hanem azt a rendszert is, amiben az érdemjegyet megszerezte. És ez később visszaüt. Épp úgy, ahogy az egyéb érdemei miatt besegítéssel szerzett doktori címek is.

Én tudom, hogy az én diákjaim később is tudják bizonyítani a tudásukat, nem ez a jeles fog számítani. Nekik mindegy. Lehet jó vagy jobb.

Azonban a minőségi oktatás közös ügyünk. A minőségi munkához idő kell. Idő kell a lemaradók segítésére, a tehetségek fejlesztésére, az önképzésre, az egyetemekkel kapcsolattartásra. Egyetértek Palkoviccsal, ezek kellenek. Erre idő is kell. Ezért írtam 18+4 órát. 18 órát nem csak a mestertanároknak, hanem a gyakornokoknak, pedI-nek és pedII-nek is.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Az a baj hogy ebből a levélből a fideSS birkák semmit nem fognak megérteni. Nekik csak az jön le hogy ki kell rúgni a tanárnőt.
Amúgy nem kell félteni a tanárnőt mert külföldön tárt karokkal várják az ilyen embereket.

Ahogy Bajnai is el tudott helyezkedni Franciaországban a versenyszférában, ami a g..iről és bandájáról soha nem lesz elmondható. Ők csak a magyarok vérét fogják szívni, amíg megtehetik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
felnőttem kissé
NOS Palkovics ur ! ilyen karakán munkatársakkal lehetne dolgozni. Az hogy nem egy bálványt imádnak még igenis talpraesett karakán kiállásu .Érti is amire felesküdött.Megbecsülendő. Gratulálok Tanárnő.Ehhez is kell a tolerancia a kritikát elfogadni és ha hasznos alkalmazni.Régi mondás dumálni meg integetni fekve is lehet fel sem kell állni.
Toby
Szép tokás gyerek ez a palkovics, amolyan vágásérett fajta !
Tádé
Palkovicsnak nem ártana arra emlékeznie, hogy amikor ő járt oktatási intézményekbe, - mint tanuló, hallgató - milyen körülmények voltak. Valószínűleg nem csak a "zsenialitása" juttatta tudományos fokozatokig.
vonotok
@papa.49: Mi lesz ezzel a néppel , ha egyszer rendszer váltás jön?? Olyan mély a gyűlölet a két oldal között, hogy az még a családokat egymás ellen feszíti.
Szerintem ez a legfélelmetesebb.
Mikor lesz már BÉKE ebben a kis hazában???
papa.49
@vonotok: NEM TUDOM, de szomorú hogy ilyen megosztott a nép!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.