Bakács Tibor  a március 4-i, Honthy és Hannah című élő rádióműsorában cigá­nyozta Orbán Viktort, amivel nem csak a hallgatók, de a rádió vezetősége szerint is átlépett egy határt.

Elnézést kérek a magyar mi­niszterelnöktől, hogy pozitív diszkriminációt felhasználva megvédtem a nagy nyilvánosság előtt, mint nem antiszemitát. Ugyanakkor kénytelen vagyok bejelenteni, hogy tizenöt év után megszűnik a Honthy és Hannah rádióműsor. (…) Ebből is látható, hogy a sajtószabadság a kormány káros tevékenysége révén tovább szűkül. Ezt az bizonyítja, hogy a Tilos Rádió, félve a hatalomtól, elébe menvén a tapasztalatból ismert károknak, gyors öncenzúrát gyakorolt. (…) Csak azt tudom mondani, amit Douglas Mac Arthur tábornok, amikor a japánok megkergették, hogy visszajövök

– írja a kritikus.

Abban egyeztünk meg, hogy a Tilosban újra indul műsorom. Tehát nemcsak nagyképűsködöm, hogy visszajövök. Hogy pontosan mikor, azt viszont még nem tudom. Egy biztos, nem a Honthy és Hannah műsorban, és nem is abban a stílusban térek vissza. A véleményemet ezután sem rejtem véka alá, de sokkal rafináltabban, például rádiójáték formájában fejtem ki

– mondta a Borsnak a Szerbiában élő újságíró.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Azt hittem komolyabb gerinced van Settenkedő.
szép új világ
@simmering73: Az már régen meghajlott a szalámi súlya alatt.
Eriksson
@Szeparepa2: Nos, az általad felsorolt népek nagyobb része önálló, vagy ahhoz hasonló országgal, állammal, nemzeti önállósággal rendelkezik. Szemben pl. a cigányokkal, akik csak odaszülettek valahova egy nemzet nyakára, de mégsem férnek a bőrükbe. Tisztelet a kivételnek. Ettől pejoratív a lecigányozás. Szerintem.
Lepényleső
Egyébként ha cigány,akkor miért sértő,ha meg nem az,akkor miért nem legyint rá?
Eriksson
@Szeparepa2: Nézd. A te véleményed a tiéd. De lehetne úgy is felfogni a dolgokat, hogy a magyarok földjén megtelepedett nemzetiségek legtöbbje együttműködő, beilleszkedni képes népség, akik tevőlegesen részt vesznek saját boldogulásuk megteremtésében, a közös célok elfogadásában. Mondom, a legtöbbje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.