Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a migránsok akár súlyos fertőzéseket is hozhatnak Európába, amit eddig csak a szerencsének köszönhetően sikerült elkerülni, hiszen a kontinens nem hozott óvintézkedéseket.

Nógrádi az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn elmondta, a migránskérdésben látványosan szembe került egymással Németország, valamint Ausztria és a balkáni országok, a vasárnapi német tartományi választások pedig azt mutatják, hogy a német emberek sem akarnak befogadni korlátlanul migránsokat.

Angela Merkel német kancellár emiatt arra kényszerül, hogy változtasson a politikáján, különben a következő tartományi választásokat is elveszíti – fejtette ki a szakértő. Nógrádi György beszélt arról is, hogy Görögország eddig elvtelen bevándorláspolitikát folytatott, hiszen nem volt hajlandó törökországi határszakasza lezárása.

Hozzátette, a déli államnak ennek következményével kell szembenéznie, amikor migránsokat szállítanak vissza a macedón határ menti táborból, Idomeniből, ahol vérhas, májgyulladás és más betegségek terjednek.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez a betegagyú, magától talál ki ilyeneket, vagy külön bizottság áll a rendelkezésére?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@perfekt: Koszi a "perfekt" kiegeszitest, tudod, aki szigetorszagban el, annak fel kell keszulnie a legrosszabbra is, mert az itt eloknek peldaul nem olyan jo az immunrendszere, pontosan, mint az indianoknak volt (illetve NEM volt jo immunrendszere), ezert mar a leggyengebb virus is megolhette oket.

Azt tudom ellepzelni, hogy azert volt nehany betegseg naluk otthon, de az lathatoan nem volt tomegpusztito ereju, kulonben hallottunk volna mar annak a pusztitasarol.

A hygiene hianya pedig mar nagyon gyorsan is tud produkalni olyan korulmenyeket, amikben a virusok pillanatok alatt kepesek olyan tomegjarvannya noni, amit valoban nehez gyogyszer- es szakszeru segitseg nelkul legyozni...
De ezert mar azok az orszagok a felelosek, ahol nem kezelik ezt a kerdest komolyan, es nem epitenek atmeneti taborokat, megfelelo WC-vel, mosdo-zuhanyozoval.
Pedig egeszen biztos vagyok benne, hogy erre a celra az orban kormany mar regota folyamatosan kapja a penzt az Uniotol, es gondolom, ez az a penz, amibol keszul a kisvasut Felcsuton, epulnek a kacsalabon forgo maganpalotak, bovul rogantonyo lakasa, meg a tobbi penz is eltunik az uj oligarchak feneketlen zsebeben...:o((
perfekt
@karma1: Szia Mártuska:Nem "igazgatlak" nincs szükség rá. mert.minden írásod alapja az objektivitás és amivel nem értek egyet azt jelzem.Minden írásod Orbán,"dicsőítésével" végzed.Nem kedvelem őt--de egyetlen politikust sem.De hidd el -nem szórja a pénzt Brüsszel senkinek sem,érdemtelenül--annak jelentős részét adja mit az ország befizet,a közösbe.A pénznek nincs szaga mondjuk.De útja van--és azt lehet követni.Mifelénk-manapság azt láttatja-hogy,bizony őrült gyorsasággal tűnik el kormányközeli zsebekben.Ez is egy betegség mit orvosolni kell--de más mint, ami az elkövetkezendő időkben Európát,fenyegeti.
eszegfu
Nógrádit én inkább egy embernek fogom fel, akinek lehet véleménye. Pl. a "németek már nem akarnak korlátlanul befogadni migránsokat", vagyis korlátozottan rendben van... mi meg igy sem. Járványügyben talán az ÁNTSZ szakértőit kellene meghallgatni! Nem kicsinylem le az esetleges veszélyt, de már 2013. óta ujra, meg ujra téma, hogy "felütheti" a fejét a járvány, vagy sem. 2015. augusztusában az ÁNTSZ vezetője nyilatkozta: "nem kell tartani a járványveszélytől", pedig ebben az időszakban óránként kb. 100 menekült érkezett. Pl. megvizsgált 2700 emberből 51 emberé "pozitiv" (de hogy mire, arról nincs szó). Vagy például egy kutató kereste az összefüggést a migráció és a járvány között. Felmérése szerint a menekültek, akik ideértek, már nem lappanghat bennük semmi, nem is betegedtek meg, igy nem is "hurcolhatnak" semmit sem. Arra is kitért, hogy a menekültek sokkal több fertőzés veszélynek vannak kitéve Európában, hiszen a nálunk "honos" betegségek náluk nem léteznek. Hasonlóan ahhoz, hogy a magyarok tekintélyes része lesz egzotikus országokban lesz beteg. És zárásként itt van a zika virus, amely szunyogcsipéssel terjed, vagy az influenza virus, ami alig 1 hónapja "tartolt" itthon. Már annyi "szakértőt" hallgattam meg és olvastam el, mindegyik mást mond, igy nálam már "kaotikus" a helyzet... most tartsak a járványoktól, vagy sem?!
wagabund
volt "szerencsém" olyan helyen élni, ahol még a városban is a székletürítés spontán történt, bárhol járjon a versenyző..ráadásul negyven fok, legyek milliárdjai, a köztisztaság csak álom ..
...
most ugorgyunk pár ezer kilométert, és lessük meg mi van a Macedón határon, vagy Athén közterületein...
...ugye nem kell nagy képzelőerő ahhoz, amikor több tízezer emberre rájön a szapora...

Nos Nógrádi (is) látott már ilyent(is)..még hideg van, de ha itt a nyár, a migránsokkal együtt elindulnak a legyek is..
lampa laz
@namihami: ezzel én is így vagyok ahogy írod. Ilyenkor csak a kommenteket olvasom el, mert azok minden önjelölt szakértőt felülmúlnak.
perfekt
@teuton: 23:44 re.Mit vársz te --azoktól, kinek véleményét, nem is érted!!!mégis, riogatással adathamisítással,hazugsággal,magyartalan fogalmazással,és írással, mások lehülyézéssel vádolsz?? Még szerencse, hogy semmit nem értesz--mi a franc ,lesz,ha egyszer véletlenül megvilágosodik elméd?A propeller-létre hozott egy helyet-azért,hogy véleményt cseréljenek az emberek-normális szavakkal--érvekkel.De nem személyeskedésekkel,mások becsületét sértő megalapozatlan hamis vádakkal.De itt vagytok ti--akik nem érvelnek-mert kifogynak vagy egyáltalán nincs mivel--akkor jön a csúsztatás,nem egyszer rágalmazás- becsület sértés! Ezért kár hogy nem szemtől szembe zajlik a fórum--azt hiszem ,rád ,csak legyintenék.jahh lehet,hogy 8 hónapon túl gyógyúlnál.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.