A kormány szerdán benyújtotta az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (NOK) szóló törvényjavaslatot – írja az Index.

A közösségeket elméletileg a bankként működő brit building societyk mintjára képzeli el a kormány, ugyanakkor azt is mondták, hogy a lakástakarékok versenytársai lesznek az új közösségek.

A NOK-törvénytervezetben az áll, a csatlakozó tag kötelezettséget vállal egy általa meghatározott összeg befizetésére előre meghatározott rendszerességgel, a nok pedig a takarékoskodó által elhelyezett összeg függvényében a hiányzó tagi befizetést kamatmentesen megelőlegezi a sorsolással kiválasztott tagnak.

A törvény meghatározza a közösséget szervező szervezeti formáját, csak olyan zártkörűen működő társaság hozhatja létre, amely legalább 100 milliós alaptőkével rendelkezik. Új társaságot is létre lehet hozni erre a célra, de már meglévők is belevághatnak. A NOK-ot létrehozó cégben nem lehetnek tulajdonosok a befizetők. A közösségek ellenőrző hatósága a Magyar Nemzeti Bank.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"A közösségek ellenőrző hatósága a Magyar Nemzeti Bank."

Na ki az a marha aki a g..iknek takarékoskodik? Kurva nagy a baj ha már az utolsó filléreket is ki akarják préselni az emberekből, különböző trükkökkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Piramisjáték + Itt a piros, hol a piros.
Megtérülés ? 2... ?-ben ?
papa.49
@justhpeter: Pont ezért hoztam fel a poligruppót!!!
Desischado
Aki ebbe pénzt fektet, az nyugodtan jelentkezzen a dilidokinál. Amibe ez a banda benne van, az csak valami mutyi lehet!
kukac50
15 éve volt ilyen befektetése a családom egyik tagjának,még bírósági úton sem kapta vissza a pénzét. Csalás az egész! Magasabb munkabért ,biztos munkahelyeket kell teremteni a dolgozóknak majd Ők vesznek lakást maguknak vagy építenek.
A hiteleseknek meg adják vissza azt amit jogtalanul elvettek Tőlük,ne Matolcsi lophassa el az alapítványain keresztül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.