VÁRésLIGET cím alatt neves építészek és más értelmiségiek tiltakoznak a Facebookon, a Mindent a maga helyén közösség szervezésében a "Vár kormányzati lenyúlása" és a Városliget beépítése ellen. Aláírásokat is gyűjtenek.

A felhívás közzétevői kiemelik: többször is szót emeltek a városligeti múzeumi negyed építése, a Vár kulturális funkcióinak felszámolása, valamint az oda szánt kormányzati negyed terve ellen. Szerintük ugyanis a többszáz milliárd forintot felemésztő gigaberuházások ésszerűtlen és szakmai szempontból indokolatlan módon rajzolják át Budapest kulturális térképét.

"A Városliget maradjon park, ne legyen „építési telek”! Az egyik legértékesebb fővárosi közparkot ne éktelenítsék el felesleges és oda nem illő épületek!"

Az aláírók között találjuk mások mellett Ángyán József agrár-közgazdászt, Bereczky Lórándot, a Magyar Nemzeti Galéria volt főigazgatóját, Bojár Gábort, a Graphisoft alapító elnökét, Bródy Jánost, Gyémánt László festőt, Jeszenszky Géza volt külügyminisztert, Mellár Tamás közgazdászt, Puzsér Róbert publicistát, Rózsa Gyula művészettörténészt, Szörényi Leventét, Ungváry Krisztián történészt és Zelnik Józsefet, az MMA alelnökét

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szörényi is? Hát őt nem lehet vádolni bal oldali elfogultsággal az egyszer biztos, de kétszer is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.