A helyiek összefogtak: egy emberként zúdítják gyűlöletüket K. Bálint rokonaira, akik elképzelhető, hogy hamarosan elhagyják a települést – írja a Bors.

Még hetekkel a tragédia után is forrnak az indulatok a Pest megyei Kakucson. Mint ismeretes: március 5-én K. Bálint halálra szurkálta a 20 éves M. Vivient.

Nekem bárki bármit mond, az biztos, hogy egy gyerek csak akkor csinál ilyen szörnyűséget, ha a nevelésében valamit alapvetően elrontanak. Miért nem tanította meg Bálintot az anyja meg az apja, hogy miként kell a dühét levezetni? Remélem, elköltöznek innen, mert a gyászoló családnak szörnyű lenne, ha nap mint nap látniuk kéne a fiú famíliáját. Így soha nem fogják tudni feldolgozni a történteket

– mondta egy helybéli asszony.

A többség nem is tagadja: amennyiben módja lesz rá, elmondja a véleményét a gyilkossággal gyanúsított fiú családtagjainak.

Már többen megtették ezt, és úgy gondolom, igazuk volt. Az egyik barátom találkozott velük a Fő utcán, és odakiabálta nekik, hogy gyilkosok. Nem hiszem, hogy itt fognak élni még sokáig, hiszen nem lesz ember, aki beszélni fog velük.

Miután a szülők megtudták, hogy mit tett Bálint, először teljesen bezárkóztak, nem akartak senkivel beszélni. Majd úgy döntöttek, hogy a vállalkozásaik miatt nem bújhatnak el örökké, és kijöttek az utcára. Ekkor azonban olyan inzultusok érték őket, hogy idejük nagy részét inkább a tanyájukon töltik.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Ez ezzel jár. Tudatosítani kellett volna, ha gyilkolni fog a gyereked, akkor azt te is megszívod. És a gyerek is úgy áll az élethez, hogy a szüleit a gulágra küldi, ha erőszakos hajlamai vannak. Máris máshogyan viselkednének, és jobban odafigyelnek, hogy a gyerek milyen jellemtorzulásokon megy végig. Van ez, hogy a szüleink tetteiért nem vagyunk felelősek, de a hitelt vesznek fel és meghalnak, akkor azt a gyereken bevasalják.
SV
@Fradigege: Ne haragudj, de ez ostoba középkori gondolkodás, arról nem beszélve, hogy amit az utolsó mondatodban az öröklésről állítasz az egyszerűen nem igaz! Akkor vagy felelős az örökhagyó adósságáért, ha elfogadod az örökrészt, de csakis akkor! Ha visszautasítod az örökségedet, mert az számodra előnytelen akkor nem kell semmiféle adósságot megfizetned!
csa-csa
@SV: aki nem tud erről, azért ez megnyugtató!
Fradigege
@SV: A középkori gondolkodás egészségesebb ezek szerint. A gyerekvállalás felelőséggel jár. Ha például erőszakra neveled a gyereked, azt senkisem ellenőrzi. Vannak rá példák amikor kolompárék a facebook-on szamurájkardos fotókat rakosgatnak fel.A másik rész pedig valóban lemondhatsz az örökrészről+jön a végrehajtó és viszi az öregek ingóságait. Kocsi, ami például ki van fizetve. Akkor hagyjuk.
SV
@Fradigege: Honnan veszed ezt a sületlenséget, hogy az említett család az erőszakra nevelte a gyerekét? Pl a pszichopátia hajlamosít az erőszakos viselkedésre, örökletes mentális zavar, akkor ha a gyereked örökölte a hajlamot kimondhatjuk, hogy személy szerint te vagy a felelős a tetteiért? Nagyon buta vagy komolyan! Az élet nem csak fekete-fehér, és hál' istennek a jogalkotók nem a hozzád hasonló korlátolt emberek gondolkodását adaptálták a jogba!
Öröklés: Igen, ha lemondasz az örökrészedről az azt jelenti, hogy nem tartasz rá igényt = sem az örökrészből sem az azt terhelő követelésből nem részesülsz. Remélem a gyengébb képességűeknek is világos ez így! :D
wagabund
mindenesetre a letartóztatáskor, és a tárgyaláson is ahogy viselkedett, azt jelenti, megszokta, hogy nagy az arca...ez pedig nevelésből fakad..akárcsak a kutyát agyonverő alpolgi gyerek, aki a család szeme fénye..

a szülőknek, ha nem is minden nap, de be-be szólogatnak majd...főleg, ha kiderül, hogy a drága pénzen felfogadott ügyvéd milyen dumával védi szemük fényét...mert pénzért még azt is előhozza a. (vastagbőrű)ügyvéd, hogy a lány a hibás...
...na akkor lesz még csak botrány...
verum
Ez mélyen igazságtalan.
Csak nagyon kevés szülő neveli tökéletesen a gyerekét. Az elítélendők közül szerintem a zömnek csak a szerencsén múlik, hogy nem lesz bűnöző a gyereke. Mert bizony, aki iszik, drogozik, azzal bármi megtörténhet.
Szerintem nincs szülő, aki direkt gyilkos gyereket nevelne. Félresiklanak dolgok, de ettől még nem lesz a szülő gyilkos.
Én megértem az indulatokat, de egyre jobban félek, mert az emberek zömét az indulatok vezérlik -- és ez akár gyilkossághoz is vezethet!
Fradigege
@SV: Ezt nem hiszem, hogy valaha megtudjuk, hogy hogyan nevelték. De az tény, hogy a faluban a gyereken keresztül utálják a családot. Ha jól tudom virágüzlete van a mutterjának. Te vásárolnál tőle virágot? Mert ha nem, akkor elítéled. Tessék menni és vegyél tőle virágot.
verum
@Fradigege: Ilyen alapon, mindenki, aki rosszul neveli a gyerekét, el kellene üldözni jelenlegi lakhelyéről. Mert csak a szerencsés véletlenen múlik, hogy nem lesz belőle gyilkos.
Tessék, menj és sörözz együtt egy apával, aki nem törődik azzal, hogy a gyereke hol jár és mit csinál.
SV
@Fradigege: Azért utálják, mert az emberek többsége primitív, és a primitív ösztöneit a legközelebb lévőn szeretik levezetni! És képzeld vennék tőlük virágot, a családja tudtommal semmi törvénybeütközőt nem követett el, tehát miért is kéne elítélni őket? Mert csak? Mondtam már, buta vagy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.