Kirabolták az OTP Bank fővárosi, VIII. kerületi Blaha Lujza téri fiókját szerda este – erősítette meg az MTI értesülését az OTP Bank.

Gáspár Bence, az OTP Bank médiakommunikációs vezetője elmondta: megerősíti a rablás tényét, de a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem adhat.

Kiraboltak egy bankot a Blaha Lujza téren

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére közölte: 18 óra körül történt a rablás.

Hozzátették: nem sérült meg senki, az ügyben a BRFK rablási osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A vs.hu internetes portál értesülései szerint az elkövetőnél fegyver vagy ahhoz hasonlító tárgy volt, és mintegy 100-200 ezer forintot vitt el.

Őt keresik

Az ismeretlen férfi 2016. március 23-án 18 óra körüli időben bement egy Budapest VIII., Népszínház utcában található bankfiókba és az ott dolgozó alkalmazottat megfenyegetve a pénzösszeg átadására szólította fel.

A rablást követően az elkövető ismeretlen helyre távozott. Az eset során senki nem sérült meg. 

Az elkövető személyleírása: 25-35 év közötti, 170-175 centiméter magas, átlagos testalkatú férfi.

Kiraboltak egy bankot a Blaha Lujza téren

Fotó: police.hu

A bűncsekemény elkövetésekor szürke-fehér csíkos mintás kötött sapkát, fekete keretű szemüveget, krémszínű dzsekit, kék színű farmert, sötét színű félcipőt és fekete színű oldaltáskát viselt. Kezében egy fehér műanyag zacskót tartott. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 443-5000/31-613-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez annyira jellemző. Már pedig itt rend lesz! Azért a lopás megy szépen tovább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Jól van, hát készültség volt, a TEK is teljes lázban égett, hatalmas feliratokkal a járműveken hirdette, hogy erre vagyunk, kerüljetek el bennünket. Na bumm, a bank előcsarnokában nem volt ilyen kipingált páncélautó. Az elkövető meg szerény volt, pedig ezektől még az épületet is elhordhatta volna, nejlonszatyorban.
Hellcat
Hű de kurv@nagy a készültség :D Elsimerésem :D Ez annyira szánlmas hogy arra nincs szó.
human
Ez annyira jellemző. Már pedig itt rend lesz! Azért a lopás megy szépen tovább.
papa.49
@Hellcat: Ez addig fog tartani míg a tektökösök seggébe nem dugnak egy gránátot, mert ezzel a hatalmas hozzáértéssel az se kizárt))))))))))))
sentinel216
Mi munkába kerülhetett, amíg ilyen fényesre suvickolták - festették a PSZH - kat. Nem beszélve arról, hogy tekes legényeink úgy beöltöztek technikába, hogy szűk látókörű periszkópon lesnek a világba. Elindulni sem mernek, mert a lábuk elé sem látnak, orra esnek.
nezelodo
Én ugyan nem értek a terrorelhárításhoz, de azt gondolom, nem kellene kikiabálni országnak világnak, merre járőröznek, és nem kellene "népviseletben" parádézni, csak tegyék a dolgukat, észrevétlen, csendben, ahogy az ilyen szolgálatok boldogabb országokban teszik. Kezd ez a készültség hasonlítani az úgy ötven évvel ezelőtt szokásos falusi szüreti felvonuláshoz, és ahhoz az emberhez, aki este az erdőben egyfolytában kiabált, hogy ne féljen, és elkerüljék akiktől fél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.