Mivel az ÁNTSZ azt állítja, hogy mindenki számára elérhetők a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos adataik, ezért a TASZ kikérte, hogy pontosan hány kórházi fertőzés történt 2014-ben és 2015-ben kórházanként. A Társaság a Szabadságjogokért szervezetnek harminc napot kell várnia az adatokra.

Az ÁNTSZ szerint a kórházi fertőzések jelentésének hazai rendszere az egyik legjobb Európában, az ezzel kapcsolatos adataik bárki számára érthető módon hozzáférhetők. Ugyanakkor a TASZ megjegyzi, hogy a tisztiorvosi szolgálat csak egy összefoglalóban hozza nyilvánosságra a regisztrált kórházi fertőzések számát, amelyből aztán egy átlagembernek szinte lehetetlenség kibogozni a lényeget.

Még nem adja ki a kórházi fertőzések adatait az ÁNTSZ

A TASZ ezért inkább egy konkrét kérdéssel fordultak az állami szervezethez, hogy küldjék meg nekik a pontos számokat: hány kórházi fertőzés történt kórházanként 2014-ben és 2015-ben?

Állítólag az ÁNTSZ ennek a kérdésnek a megválaszolására kért 30 napot úgy, hogy elvileg minden adat a kezükben van. Ahhoz nem fűztek indoklást, hogy miért csak április 4-ig tudják teljesíteni az adatigénylést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.