A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányzat állami kézbe veszi a közétkeztetést, akkor "a trafik-, a föld- és a kaszinómutyi" után "jön a nemzeti menzamutyi".

Oláh Lajos szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a közétkeztetéssel a Fidesznek és a kormánynak az a baja, hogy annak profitja "nem fideszes oligarchák zsebében landol". A "nemzeti menza" kialakítása pedig újabb lehetőség arra, hogy baráti helyekről vásárolják meg a termékeket, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek pedig van sertéstelepe, ásványvíz-palackozója – tette hozzá a független képviselő, aki nem tartja kizártnak, hogy az államosítás után fél évvel "barátoknál landol" az összes magyarországi menza üzemeltetésének joga.

Jön a Nemzeti Menza?

Az ételek minőségét nem a nemzeti menzareform, hanem a tisztességes verseny és a korrupciómentes közétkeztetés biztosítja – jelentette ki Oláh Lajos.

Hozzátette: a korábbi államosítások után trafik- és kaszinóperek tömkelege szakad az állam nyakába, amelyek után a kártérítést nem a "trafikmutyi" kitalálói és haszonélvezői, hanem az ország fizeti.

A DK kikéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől az összes előzetes tanulmányt, hogy lássák, milyen számítások alapján mondják azt, megéri egy kézbe venni a menzákat – közölte.

A Magyar Idők szerdán arról írt, hogy csökkenhetnek a közétkeztetés árai, miután a kormányzat állami kézbe venné a területet. A lap információi szerint már tárgyaltak is a javaslatról, amely szerint teljes egészében elvennék a terület felügyeletét az önkormányzatoktól.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@human: Isten, haza, család. nemzeti
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz egyszerű politikai PR szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét. Marad is az ország továbbra is bóvliba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Szókrakész: A "zongoramüvet" még nem hallottuk... de mintha ugy szólnának a hirek, hogy "államositják". De azért lassan odajutunk, mint a rendszerváltás előtt... minden állami tulajdonban lesz, természetesen a "vizfejekkel"! Ilyen ugye a Nemzeti Közmüszolgáltató is, melynek keretében vannak a kéményseprők, a villany, gáz, szemétszállitás...a viz- és csatornáról pedig nekem nincsenek információim. Akkor hol is lesz/van itt a "kapitalista gazdálkodás", a piaci verseny és a piaci árak?!
Szókrakész
@eszegfu: És még ők mondják, hogy nem komcsik!!!

Tiszta Rákosi éra, amiben élünk.
Már lassan éjjelente jönni fognak a fekete autók is.
eszegfu
@Szókrakész: Az sem tul biztató, hogy ebben a nagy rezsicsökkentésben, na meg a jövőbeni nagy léptéküben is mi faragunk rá! Hiszen elsőkörben a szolgáltatók szinte tönkrementek ebben, most hogy majd az államnak kell finanszirozni ezt a csökkenést... előbb-utóbb adóemelések jönnek, vagy bizony hitelt kell felvenni a központi költségvetés hiányának pótlására... egyik sem jó! Mindezek mellett a kb. 200 ezer fős "elit" tovább gazdagodik, a többiek meg csusznak lefele.
Villon
@Szókrakész: Ne legyél biztos, a paprikát illetően.
Villon
@Szókrakész: És a tökfélék sem onnan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.