A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányzat állami kézbe veszi a közétkeztetést, akkor "a trafik-, a föld- és a kaszinómutyi" után "jön a nemzeti menzamutyi".

Oláh Lajos szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a közétkeztetéssel a Fidesznek és a kormánynak az a baja, hogy annak profitja "nem fideszes oligarchák zsebében landol". A "nemzeti menza" kialakítása pedig újabb lehetőség arra, hogy baráti helyekről vásárolják meg a termékeket, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek pedig van sertéstelepe, ásványvíz-palackozója – tette hozzá a független képviselő, aki nem tartja kizártnak, hogy az államosítás után fél évvel "barátoknál landol" az összes magyarországi menza üzemeltetésének joga.

Jön a Nemzeti Menza?

Az ételek minőségét nem a nemzeti menzareform, hanem a tisztességes verseny és a korrupciómentes közétkeztetés biztosítja – jelentette ki Oláh Lajos.

Hozzátette: a korábbi államosítások után trafik- és kaszinóperek tömkelege szakad az állam nyakába, amelyek után a kártérítést nem a "trafikmutyi" kitalálói és haszonélvezői, hanem az ország fizeti.

A DK kikéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől az összes előzetes tanulmányt, hogy lássák, milyen számítások alapján mondják azt, megéri egy kézbe venni a menzákat – közölte.

A Magyar Idők szerdán arról írt, hogy csökkenhetnek a közétkeztetés árai, miután a kormányzat állami kézbe venné a területet. A lap információi szerint már tárgyaltak is a javaslatról, amely szerint teljes egészében elvennék a terület felügyeletét az önkormányzatoktól.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@human: Isten, haza, család. nemzeti
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz egyszerű politikai PR szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét. Marad is az ország továbbra is bóvliba!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Étellel nem játszunk. Nekem ezt tanították annak idején. Jó lenne, ha az egészségügy, oktatás, étkeztetés legalább kimaradna a politikai hatalomépítésből.
zöldszem
@human: Amelyik szó elé/után... Orbánék beillesztik a nemzeti szót, az szinte biztos, hogy mutyit takar, és szaré válik!
human
@zöldszem: A "NEMZETI" szó lealacsonyításáért krvára ki is vagyok rúgva rájuk.
zöldszem
@human: Isten, haza, család. nemzeti
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz egyszerű politikai PR szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét. Marad is az ország továbbra is bóvliba!
justhpeter
@zöldszem: Mi ezzel a baj ? Próbáltatok már tányérból lopni ? Ugye, hogy nem könnyű !!!
zöldszem
@justhpeter: :))))))))))))))))))))
erről a próbáltál már tányérból... megint eszembe jutott egy mondatocska...-:))))
justhpeter
@zöldszem: Ha jólesik, semmi baj nem lehet vele...
Szókrakész
Lesz normális, egészséges csumikajája a gyerekeknek?
Jól fognak lakni?
Drágább lesz, mint az eddigi?

Akkor ki a lópéniszt érdekel?
Hát nem a gyerek a lényeg?!?!?!
Eddig nem azért ment az ajvékolás, hogy kilopják a kórházi kajából ezt meg azt, nyers virsli, ...???

Már ebben is a politikai ...xart keressük?
kkalman
Még mindig találnak a fiúk valamit, amire rátehetik az enyves mancsukat!
Szókrakész
Bezzeg a benzinnél nem "harcoltok", hogy kitől van?
Mol, Shell, Avanti, BP, ...

Pedig mind Mol.
Vagy a gáz, vagy az áram.
A Tesó vagy Ósön árunál se azt nézitek, hogy Marokkó vagy...
A krumplit is megveszitek, pedig egyiptomi is van benne!
Iszlám krumpli!
Úr Isten!

És mégis veszitek, megeszitek!!!
Szókrakész
@kkalman: Honnan tudod?
Honnan veszed, hogy ezt csak fideszes nyerheti meg?
Az, hogy a cikkben "nemzethy" címkével szerepel, még nem jelenti, hogy rossz a szándék!
És mi van, ha csak a média akar uszítani, manipulálni?
Te azonnal ugrassz rá, mert...

Ennyire beégett a fidesz...?
simmering73
Ismerősöm unokáját már nem érdekli a menzamutyi. Rég nem fizet be rá. Azt mondja ehetetlen.
világlátó
Ez is olyan lesz mint a KLIK. Lesz egy csomó kedvezményezett és lesz negyedévenként 40 - 50 milliárd hiány, amit természetesen az adóból erre a célra elkülönített keretből a lakosság fizet majd ki.Pedig a mi gyerekeink a legfinomabb ételt kaphatnák , ha a mi országunk egy agrár kertországgá válhatna. De nem, mert inkább kivágjuk a tejelő szarvasmarha állományunkat, mert a városi lakosságnak Laardammer sajtot kell falnia. A kertészet helyett sokkal kényelmesebbaz ezr hektásos új gazdának, ha néhány monstre gépcsodával egysíkú agrárgazdálkodást folytat kukoricával, napraforgóval, búzával.A kertészet meg snassz, mert ott dolgozni kell a fólia házakban. Kint minusz tíz, odabenn plusz húsz, tiszta influenza az egész és különben is urulógiám van a paraszti munkához. Mert a kertészet paraszti munka a pestinek.Ez nagy baj, mert az ostobaság túltengése esete forog fenn.
Nem jól megy ez , még akkor sem, ha azért nem lehet nem látni a vidék erőfeszítéseinek az eredményét.
Desischado
Mire nem teszi még rá az enyves mancsát ez a rabló banda?!
kkalman
@Szókrakész: ma, 23:04 Eddig amihez hozzányúltak, hogy központosítsák, mindig jól jártak a csókosok. Meglásd, ez se lesz másképp! Nem azért akarják központosítani, hogy ne adj Isten egy ellenzéki, vagy egy pártoktól távol álló személy kapja meg.
Szókrakész
@kkalman: Én ezt elismerem.
De nekem az a fontosabb,. hogy a gyerekem, a gyerekek jó kaját kapjanak, ...
Aláírom, hogy mindenben a foci, a stadion, a sajátláb és ilyenek jellemzik az eddigi qrmány intézkedéseket.
De ez még nem kiforrt dolog, várjuk meg a végét.
Max eggyel több dolog lesz ami vonzza a kötelet.
Villon
@Szókrakész: Mivel a döntés is politikai, politikusok hozzák, akkor mi alapján lehet kritizálni? Ne hidd, hogy a vegeta lesz jobb, vagy olcsóbb, mint ahogy azt se hidd, hogy a legjobb szakácsok fognak közmunkában főzni, de azt se hidd, hogy Attól lesz olcsóbb, hogy az eddigi vezetők 200.000- 300.000.- Ft. os bére helyett a haverok több milliós állásától lesz olcsóbb bármi is.
Villon
@Szókrakész: Mi bajod az iszlám krumplival? A marokkói paprikával gondolom az a legnagyobb gondod, hogy nem üvegházban termett. Majd veszek hazait, amikor itthon van szezonja. Különben pedig ha nem tudnád, a krumpli amcsi származású, a paprika pedig iszlám származású, amit a törökök hoztak hozzánk, mint sok minden mást.
zöldszem
@Szókrakész: Ezekkel az államosításokkal az a baj, hogy fenntartani az államnak kell!
Sok esetben elbocsájtja a dolgozókat, majd visszaveszi közmunkásként.
Mi a különbség a segély és a közmunka helyett? Semmi, mind kettőt az adókból fizetik!
Márpedig a közmunkabérből nincs adófizetés. A fiatalok jó része külföldre megy, ki fog termelő munkát végezni? Ki fogja kitermelni a közalkalmazottak, a közmunkások, bérét, a nyugdíjakat?
A multik ellen harcol, mi lesz, ha kihátrálnak. Lehet szidni őket, de az országot ezek tartják életbe. Igen, sajnos sokan az olcsóbb árukat keresik! Szomorú, hogy a középréteg minimálisra csökkent. Pedig kurva jó volt odatartozni. Az emberek sok esetben saját maga oldják meg a javításokat felújításokat amiért régebben mesterembereket hívott. A szolgáltató ipar (is) haldoklik. Ma már, a nagymamát is ellehet temetni saját kezűleg! Szégyen.Plakátilag viszont a nyugattól is jobban teljesítünk, jobban élünk. Ja, ők! mert már mindegyik olyan dagadt, hogy a bele a tökére lóg!
Szókrakész
@Villon: A krumpli(úriasan burgonya), a kukorica, paradicsom, paprika, tökfélék mind Amerikából származnak.
eszegfu
@Szókrakész: 00:02 Abban igazad van, hogy a legfontosabb: normális ennivalót kapjanak a gyerekek. De sajnos én azt látom, hogy M.o-n szinte "vérre menő harc" folyik 1-1 szolgáltatás elnyeréséért, mivel a legtöbb bevételt és hasznot hozza, ha "rá tud települni" az államra. És most is erről van szó: egyes gyerekek ingyen, vagy kedvezményesen kapnak enni, de a szolgáltató ennek ellenértékét az államtól megkapja... ez pedig nagy üzlet!
Szókrakész
@eszegfu: Én ezt elismerem.
Sőt azzal is egyetértek, amit ti mondotok, hogy csókosok kaphatják meg a jogot.
De még egyenlőre nem világos itt semmi.
Hogyan lesz lezongorázva?
Lesz egy országos, központi Catering cég és onnan szétosztva minden, vagy helyi, megyei, járási "kiskonyhákon" fogják főzni, aztán teríteni?
Sajna, ahogy ti is mondjátok, van esély a csókos ételekre.
De én azt mondom, várjunk még az ítélethozatallal.
Mint írtam, ha a ti verziótok jön be, akkor egyel több, súlyosbító vádirat lesz a tárgyalásukon.
De nekem addig is az a véleményem, a gyerekek ugyanabban az árban, vagy mivel központilag szervezett, akkor olcsóbban lakjanak jól, normális ételt kapjanak.
eszegfu
@Szókrakész: A "zongoramüvet" még nem hallottuk... de mintha ugy szólnának a hirek, hogy "államositják". De azért lassan odajutunk, mint a rendszerváltás előtt... minden állami tulajdonban lesz, természetesen a "vizfejekkel"! Ilyen ugye a Nemzeti Közmüszolgáltató is, melynek keretében vannak a kéményseprők, a villany, gáz, szemétszállitás...a viz- és csatornáról pedig nekem nincsenek információim. Akkor hol is lesz/van itt a "kapitalista gazdálkodás", a piaci verseny és a piaci árak?!
Szókrakész
@eszegfu: És még ők mondják, hogy nem komcsik!!!

Tiszta Rákosi éra, amiben élünk.
Már lassan éjjelente jönni fognak a fekete autók is.
eszegfu
@Szókrakész: Az sem tul biztató, hogy ebben a nagy rezsicsökkentésben, na meg a jövőbeni nagy léptéküben is mi faragunk rá! Hiszen elsőkörben a szolgáltatók szinte tönkrementek ebben, most hogy majd az államnak kell finanszirozni ezt a csökkenést... előbb-utóbb adóemelések jönnek, vagy bizony hitelt kell felvenni a központi költségvetés hiányának pótlására... egyik sem jó! Mindezek mellett a kb. 200 ezer fős "elit" tovább gazdagodik, a többiek meg csusznak lefele.
Villon
@Szókrakész: Ne legyél biztos, a paprikát illetően.
Villon
@Szókrakész: És a tökfélék sem onnan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.