Ahogy az minden életképtelen, piaci alapon működni nem tudó kormánypárti médiánál lenni szokott, a Pesti Srácokról is kiderült, hogy a Fidesz kitartottja. A DK perelt ki most olyan – eltüntetés előtt álló – dokumentumokat, amik azt bizonyítják: a Rogán Antal vezette V. kerületi Önkormányzat az adófizetők pénzén fizette a Pesti Srácok propagandaoldalt.

A párt szerint megpróbálták eltitkolni, hogy mindez kiderüljön, de még időben megszerezték a bizonyító iratokat.

Egy végelszámolás elindításával akarták eltüntetni a bizonyítékokat, de a DK közérdekű adatkérelem címén kiperelte a szükséges dokumentumokat. A felszámoló cég által megküldött iratok szerint 2014 májusától novemberéig a

Rogán vezette önkormányzat cége havi egymillió forintot fizetett többfajta megrendelésre a fideszes párthonlapnak, a Pesti Srácoknak. Ezért cserébe cikkeket írtak, olykor a politikai ellenfelet lejáratni szándékozó írásokat is.

A Pesti Srácok kiadója folyamatosan küldte a teljesítési igazolásokat, a Rogán-féle fideszes önkormányzati cég pedig kifizetőhelyként viselkedve utalta a közpénzt.

Mivel a DK-nak küldött anyag hiányos, ezért a felszámolót hiánypótlásra kérték fel. "Az azonban bizonyos, hogy tízmilliós tételben rendeltek meg anyagokat, és közpénzen pártlapot működtettek" – írta a párt, és azt is közölték, hűtlen kezelés gyanúja miatt bejelentést tesznek az ügyészségen.

Nem egyszeri botlás

Februárban a Pesti Srácok azzal bukott le, hogy kiderült, a Földművelésügyi Minisztérium 12 cikket rendelt tőlük még tavaly, amelyben a szocialista kormányok és Simicska Lajos földügyeivel foglalkoztak, mégpedig úgy, hogy a cikkek "pontos szövegszerű tartalmát" egyeztetniük kellett az FM-mel.

Korábbról az Átlátszó azt is megjegyzi, kapott már az "oknyomozó lap" 12 milliót a Miniszterelnökségtől, 10 milliót a Belügyminisztériumtól, valamint 4,4 és 3,8 milliót a Fidesz-frakciótól is. 

A hiteles, nyilvános olvasottságméréssel nem rendelkező oldalon jelenleg is szinte kizárólag állami, baráti hirdetések láthatók, mint például az Erzsébet-utalvány reklámja vagy a Fidelitas Országos Választmányának elnöke által vezetett Jövő Uniója Alapítvány hirdetése.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na ugye ,,MIBŰL LESZ A CSEREBOGÁR, meg a gumifalú villa???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@karma1: Tökéletesen látható volt a 2014-es választások előtt is, hogy a fidesz mindenáron meg akarja akadályozni, de legalább is megnehezíteni, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok is tudjanak szavazni. Nagy valószínűséggel az ő többségük nem erre a rablóbandára szavazott volna. Mert akármennyire is azt hazudja a kormány, hogy kalandvágyból mentek külföldre, ez nem igaz. Az egyik fiam is külföldön dolgozik és nem szándékozik visszajönni soha. Az ismeretségi körömből egyre többen mennek külföldre, sőt egy barátnőm fia már nyolc éve Angliában van, a második gyerekük is megszületett már és eszük ágában sincs visszajönni. DE nem ők az egyedüliek, akik az ismerőseim közül gyerekestől indultak neki és biztosan nem fognak visszajönni.
Amikor a fiam hazajön látogatóba látom rajta és mondja is, hogy alig várja, hogy mehessen vissza, kizárólag a család hiányzik neki. Szeretné, ha mennénk utána, hogy együtt lehessünk, de ide végleg nem fog visszajönni. Ő egyáltalán nem kalandvágyból ment el, hanem azért, mert felsőfokú végzettséggel, angol és francia nyelvvizsgával évekig nem tudott itthon elhelyezkedni. Pedig becsülettel próbálkozott.
kukac50
Magyarország jobban teljesít,ezt reklámozni kell, mert ami nem igaz az a reklámozás után sem lesz igaz,de Tóni ezt nem éri fel ésszel!
Toby
A "keményen dolgozó kis Pesti Srácok..." hogy álljoni meg a szemed Tró-gán !
prime777
Most Juhász Péternek be kellene mennie a pestisrácok szerkesztőségébe egy kamerával meginterjúzni a huthgergőt.
Emlékezzünk csak,hogy kekeckedett vele még pár hónappal ezelőtt ez a talpig nemzeti becsületes huth.
alterego56
Nincs ezen mit csodálkozni. A Magyar Vizslát is ez a kis geci szervezte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.