Az államadósságunk ideiglenesen csökken, és megszabadulunk az IMF-től. A gazdasági szigornak viszont nem lesz vége, mert az EU továbbra is be fog szólni. Nagy kérdés, hogy mennyit fizetünk az egészért. Azért, mert attól még, hogy az IMF-et rendeztük, az állam továbbra is hitelekből él. Ezért azt, amit most kifizettünk, mástól kell kölcsönkérnünk. Ráadásul valószínűleg drágábban. Bár egyébként a jegybank kéthetes kötvényeinek a kamata eléggé lement azóta, hogy felvettük a 2008-as nagy hitelt. Akkor 5-6 százalékot fizettünk a lehívott pénz után, most pedig négy százalék az alapkamat (a jegybank kéthetes kötvényeinek a kamata).

Forrás: 444.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Rekordon a magyar államadósság.
Soha nem látott magasságba, 25 ezer milliárd forint fölé emelkedett júliusban a költségvetés adóssága az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint. Az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet. Az emelkedés az ÁKK szerint átmeneti, az év végére a GDP-arányos adósságszint csökkenni fog - írja a Világgazdaság.

A központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 25 258,1 milliárd forintot tett ki június 10-én – olvasható az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentésében.
Ilyen magas szinten még soha nem járt az adósság, 25 ezer milliárd forint fölé nem került még az állomány.
index.hu/gazdasag/2015/07/15/rekordon_a_magyar_allamadossag/

Erre bontott pezsgőt a félkegyelmű !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.