Utoljára a miniszterelnöksége idején tartott előadást Gyurcsány a Corvinus Egyetemen a közgazdász-hallgatóknak. És most megint. A Propeller újságírója bejutott a nem sajtónyilvános rendezvényre és élőben közvetít.

18:54 Köszönjük figyelmüket, vége az előadásnak.

18:53 A CSOK-ról kérdezik. A házasságok fele válással végződik. Óva intek mindenkit, hogy a szerelem hevében megígérjen 3 gyereket az OTP-nek. Mert válás esetén vissza kell fizetni az egészet. Ebből lehet az új devizahiteles probléma.

18:50 Inkább a gyerekem tanuljon jó egyetemen, én meg járok egy 10 éves Skodával.

18:48 Annál felemelőbb élményem nem volt az elmúlt 10 évben, mint amikor nálam lakott néhány menekült. Végre azt éreztem, hogy nem csak pofázok, meg sajtótájékoztatót tartok, hanem végre bizonyítok. 

18:44 Bevándorlás. Aki a háború elől menekül és fogja a gyerekét, azt be kell fogadnom. Aki megunta az életét ott és jobban akar élni, azt nem. Különbséget kell tenni.

18:40 Türelmetlenül akartam modernizálni. felülről nem lehet polgárosítani. Csak segíteni lehet. Az emberek nem ideológiákban hisznek, hanem körbenéznek, hogy jobban élnek-e vagy sem.

18:38 Egymásra licitálós, nagyon hülye kampány utoljára 2002-ben volt. Én nem költekezős programot hirdetek. Talán azért, mert már kormányoztam. A korral együtt talán kicsit bölcsebb lettem.

18:34 Csökkenteni kell az ÁFA-t, mert ekkora adó mellett baromi nagy a szürkegazdaság.

18:29 Mire maguk olyan öregek lesznek, mint én, addigra nem lesz orvos ebben az országban. Naponta 3 orvos és 2 nővér megy külföldre.

18:27 Hazugság, hogy az egészségügy ingyenes és mindenkinek egyformán hozzáférhető.

18:25 Egyetemek: az első évfolyamra mindenkit be kell engedni, tandíjmentesen. És bizonyítson. Így megvan a lehetősége, hogy ledolgozza a hátrányát.

18:22 Világnézetileg semleges oktatás kell. Olyan nincs, hogy a falu az egyetlen iskoláját odaadja valamelyik felekezetnek.

18:20 A legjobb tanáraim nem azok voltak, akik azt mondták, hogy ezt tanuld meg, hanem akik azt mondták, hogy kételkedj!

18:17 Pukliék csak olyan döntéseket vitatnak, amelyeket 2010 után hoztak.

18:15 "Én is egyetemen tanultam, és azt a diplomámat nem is vitatta senki!"

18:12 Infláció fölött 3-5 százalékkal kell emelni a béreket, 10 éven keresztül. Oktatásban, egészségügyben 10-15 százalékkal évente.

18:10 Internet, minimális víz és gázmennyiség legyen ingyen mindenkinek.

18:08 Gyurcsány ötlete: a NAV-on keresztül utalná a munkáltató a fizetést, így minden átlátható lenne. Nem kellene adóbevallást beadnunk évente. És az adóhatóság koppintana az orrára annak a cégnek, aki nem fizet időben munkabért.

18:04 Ahhoz, hogy egy alkalmazottamnak kifizessek egy napra 20 ezer forintot, be kell fizetni további 20 ezret. Ezért olyan kevés a bejelentett munkahely.

18:02 "Csinosabb és magasabb vagyok, mint Orbán!" – Gyurcsány belejött a poénkodásba.

18:00 Meg kell szüntetni a multik adókedvezményeit.

17: 59 Brutálisan sokat adózunk, célzott ÁFA-csökkentésre van szükség.  Törvényben ki kell mondani, hogy az internetet nem lehet megadóztatni.

17:54 Brüsszel nem azonos Moszkvával. Nyugatos országot kell teremteni.

17:52 Egyetlen dologban megdicséri Orbánékat: könnyebb lett céget alapítani. De nem biztos, hogy érdemes is – teszi hozzá.

17:49 Nagyon jó a hittan meg az erkölcstan, de helyette kicsit hasznosabb lenne az informatika meg az idegen nyelv – ironizál. Kétnyelvű közoktatást akar.

17:47 Nincs gazdasági válság, semmi nem indokolja, hogy lemaradunk a szomszédainkhoz képest.

17:45 Magyarország nem jól teljesít. A románok, szlovákok, lengyelek lehagynak minket.

17:43 "Helyes és őszinte csávó vagyok, higgyenek nekem!"

17:40 Úgy "csökken" az államadósság, hogy lenyúltak 3000 milliárd  magánnyugdíjat, ezzel csak a jövőbe toltuk a problémát.

17:36 A társadalom felső 1%-a birtokolja a magánvagyon 25%-át, az alsó 50%-a pedig a vagyon 5%-át, emiatt roppant feszültségek vannak.

17:29 Gyurcsány azzal kezdi, miről nem fog beszélni: pártpolitikáról és globális összefüggésekről biztosan nem, ígéri.

17:20 Zsúfolásig telt a terem, perceken belül kezdődik.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Szókrakész: Azt hiszem értelmesebb dolgokról tart előadást
mint a szellőztető Récsöl !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@eszegfu: Köszönöm.Egy hölgytől érkező,vélemény,főként ha pozitív, az duplán jól esik:)
eszegfu
@perfekt: Én csupán figyeltelek, ill. olvastalak Benneteket... nagyon "viszkettek" az ujjaim, hogy bele ne kotyogjak... de olyan jó volt ez a beszélgetésetek, hogy kár lett volna elrontani! Csak szurkolok, hogy sok ilyen legyen!
perfekt
@eszegfu: Igazán sajnálom,hogy nem írtál.Tudom,hogy a "beszélgetés" véleményeiddel, értékesebb lett volna.
eszegfu
@perfekt: Rendes vagy, ha igy gondolod... de hidd el vannak pillanatok, amikor bölcsebb hallgatni... és most ez ilyen volt!
perfekt
@eszegfu: Kedves-és kellőképpen bölcs is vagy.
világlátó
@eszegfu: @perfekt: Jó olvasni tavaszias románcotokat.Annak különösen örülök, hogy értékelitek a lelkes amatőr stílust.De nekünk csak ez jut. Az információk és a dezinformációk egyvelegéből összekövetkeztetett gondolatok.Ha többen lennénk, azt ajánlanám, válasszunk ki magunknak egy - egy hírforrást és témánként rakjuk össze azok mondatait, vonjunk le abból egy végkövetkeztetést. A napilapokból néhányat, a hetilapokból, a havonta megjelenő magazinokból, az élet és irodalomtól a szak szemlékig bezárólag.
Azt hiszem hamar beletanulhatnánk a sorok között való olvasásba is. Azt is állítom, hamar mi lehetnénk az egyik legolvasottabb közösségi portál.
Ehhez csak elhatározás kell.Vannak itt többen, akik erre igen alkalmasak. Felsorolni nem célszerű, most, mert bárkit kihagynék bizonyára rosszul esne .
Ami Gyurcsányt illeti, talán meg kellene szólítani és bevonni egy jó álnév alatt a további eszmecserére. Van ő annyira ügyes, hogy felvenné a mi hullámhosszunkon a hangot, anélkül hogy lelepleződne. Mint írtam, mentsük meg ami vagy aki megmenthető.Már eleget nyilatkoztam a mentségére, mégis ha kell leszakadok róla, mert tudom mindig jön egy új, egy talán jobb, akiről talán a legkitartóbb újságíró sem tud találni semmi terhelőt./ ilyen persze nincs, vagy ha van, annyira sótlan, hogy már nem is kell /
Ha mégsem tudnék leszakadni Gy.F.-ről, azzal kockáztatnám kialakuló félben lévő kommunikációmat Veletek. Azt hiszem ez utóbbi fontosabb.
Ma még nem láttam a mai híreket, de most pótolom. Holnapra talán lesz konkrétabb mondanivalóm, most csak örülök annak, amit írtatok.Üdv. Mindnyájatoknak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.