Demonstrációt hirdet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) április 17-én vasárnapra – közölte a szervezet szerdán. A demonstrációt a Nemzetgazdasági Minisztérium Honvéd utcai épülete előtt tartják, követeléseiket petíció formájában akarják átnyújtani Varga Mihálynak.

A közleményben megerősítik: a szakszervezet felháborítónak tartja, hogy a kormány egy tollvonással, rekordgyorsasággal szüntette meg a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben. Szerintük a kereskedelmi munkavállalók nem szeretnének vasárnap dolgozni, de ha már erre kényszerítik őket, fizessék meg a családjaiktól elrabolt időt.

A KASZ a kiskereskedelemben foglalkoztatott munkavállalók közül mintegy 15 ezer munkavállaló érdekeit képviseli.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Keressetek akkor más munkát a "pénztáros diplomátokkal", ha olyan sokra tartjátok magatokat.

Más is dolgozik vasárnap, meg ünnepekkor, meg amikor beosztják, mert ilyen a szolgáltatóipar. Vasárnap is kell dolgozni, na és? De akkor nem kiabáltok, amikor kedden szabadnap van, vagy szerdán csak 2-re mentek, ugye?

Az eszetek pont arra elég, hogy a párizsit elhúzzátok a vonalkódleolvasó előtt, és még ti ugráltok. Régen a kereskedő egy szakma volt, a dédanyám a hátán, batyuban vitte be vonattal a városba eladni a házkörülit, hol vagytok ti ahhoz? Ostoba vásárló-ellenség, örüljetek hogy még valakinek kelletek, mert aztán jönnek nemsokára az önkiszolgáló kasszák, és mehettek közmunkásnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
satan
@karma1: bérpapírom nem másolom be neked, de ez nem így volt. 50% volt a pótlék a minimálbérből. számolgass 123000ft bruttó. Busz sofőr fordul egyet le állítja a buszt a ház elé vasárnap. eladó lenyomja egybe 8-10órát. meg nem tudok senkitől pénzt kérni mint a buszosok, jegy nincs pénz zsebre. ezt azért írtam ha a boltosok pénztárcáját turkálják akkor nézzük a másokét is. ( вы говорите по-русски?)
emerencia
@karma1: Ezt nem értem én sem. A rosszul fizetett pénztárosok közül sokan játszanak csekonicsot. (Tisztelet a kivételnek.) Sok helyen ugyanazt a szakmai minimálbért kapják mint az eladók. Nem sajnálja tőlük senki. Közülük viszont nagyon sokan harcolnak azért, hogy mások sem tudjanak emellé egy kevéske pénzt keresni.
emerencia
@Hofipisti: Egyszer azt nyilatkozta, hogy soha nem dolgozott boltban.
karma1
@emerencia: Senki otthoni dolgozot nem akarok megbantani (penztarost), de nem tudjak otthon, hogy milyen jo dolguk van! Nekem egesz nap ALLNI kell a kasszanal, mig otthon meg a legnagyobb aruhazlancokban is ulnek, es nem is pakolnak zacskoba.
Nekem min. napi 8 orat kellett allnom a kasszaban, es - mi ingyenesen adjuk a bevasarloszatyrot - pakolnom is kellett, gyorsvonati sebesseggel. Napi 180-210 vevot szolgaltam ki, nalunk feltuntetik azt is, hogy hany tetel van a szamlan, igy le tudtam merni, hogy 7 perc alatt 183 tetelt huztam at kezzel a szkenner elott. Minden kasszat 4 kamera figyelt (Az irodaban 2 embernek az volt a dolga, hogy figyelje ezeknek a kameraknak a felveteleit) es ha nem voltam csucsidoben elegge gyors, felhivattak az irodaba, es megkerdeztek, hogy ma miert vagyok lassabb, mint szoktam? Az otthoni szupermarketekben nem tudom, hogy hogy megy ez, ez csak az itteni szokasokat jelenti. Nincs semmifele potlek, sem hetvegere, sem a kesoi munkavegzesre.
Azt mondom, hogy aki most kimegy az utcara tiltakozni a munka ellen, annak nem kell eltartania sem magat, sem a csaladjat, azok az emberek jol elnek.
De tudniuk kell, hogy mindenki potolhato: ha egyvalaki lemondja a munkat, 100 jelentkezik azonnal a helyere...
Igy en biztos nem mennek ki a munka ELLEN tiltakozni...
emerencia
@karma1: Itthon ülnek a pénztárosok de nem öröm az életük.
Gyakran küldenek rájuk ellenőröket. Az ellenőr eldug valamit a dobozba és azt észre kell venniük. Az eladók viszont állnak még a számítógép előtt is súlyos védőcipőben. A tíz tienegyedik órában is elvárás, hogy akár még az összeesés szélén is kedves legyen a vásárlóval. Ha valamelyik vezető úri kedve úgy tartja, elvégezhetetlen mennyiségű + munkát szab az eladóra és megbünteti, ha nincsen kész. Egy eladót könnyű kikészíteni akkor is, ha tisztességgel ellátja a munkáját, a pénztárosnak csak akkor lehet baja, ha hibázik. Egyébként egyik munka sem leányálom.
kukac50
Az orvosok ,nővérek mentősök,vasutasok villamosvezetők is a családjukkal szeretnének lenni vasárnap! Zárjuk be az országot! Akiknek hitelt kell fizetni azoknak nagyon jól jön a vasárnapi pénz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.