Kormánypárti képviselők elhatárolódást vártak Botka László polgármestertől Martin Schulznak a várost érintő nyilatkozatával kapcsolatban. A szocialista politikus kijelentette, az Európai Parlament (EP) elnökének tavaly tavaszi látogatása során szóba sem került a migráció témája.

Martin Schulz egy március végi lapinterjúban többek között úgy fogalmazott, Szeged egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".

Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt elmondta, hosszú hónapok óta foglalkoztatja a szegedieket a hazánkat és a várost fenyegető migrációs válság. A kormány a határzár megépítésével és a jogszabályok szigorításával tavaly megvédte az országot. A kiszivárgott elképzelések szerint azonban Brüsszel azt tervezi, kivonja nemzeti hatáskörből a migránsok befogadását – tette hozzá.

A politikus úgy fogalmazott, "a szocialisták miniszterelnök-jelöltségére hajtó Botka László" arra játszik, hogy Szegedre is migránsokat telepítve szerezzen jó pontot brüsszeli támogatóinál.

Haág Zalán közölte, a szegediek 90 százaléka nem kér a migránsokból, ezért felszólította a polgármestert, politizáljon a város lakosságának érdekében.

Botka László szerint "Szegedhez méltatlan és röhejes" a Fidesz és a KDNP egy hónapja folytatott kampánya. A szocialista politikus kijelentette, Martin Schulz tavaly áprilisban látogatott a városba, a magyar hatóságok akkor még zökkenőmentesen kezelték a migrációs helyzetet, ekkor természetesen szóba sem került megbeszéléseiken a téma.

A polgármester úgy fogalmazott, a Fidesz és a KDNP politikusai "mérhetetlenül lenézik a szegedieket, ha azt képzelik, az aljas hazugságot beveszik".

Botka László ironikusan megjegyezte, "jövő héten maga a piréz nagykövet látogat a városba, hogy 170 ezer emberevő piréz migráns letelepítéséről tárgyaljon".

A Fidesz és a KDNP képviselői a témában kettő – a Martin Schulz kijelentését, illetve a kötelező betelepítési kvótát elutasító – határozati javaslatot terjesztettek be, de ezek nem kapták meg a napirendre vételhez szükséges többséget.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Csahos kutyák!!! nem tudtok fogást találni rajta!!!
nevemnick
Valamelyik havernak kellene Szeged?
Botka különb a nagy vezír országrontó büdös ganajtúróinál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.