Elkeserítő adatokat közölt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ). Tavaly havi 88 ezer forint volt az egy felnőttből álló háztartás átlagos létminimumértéke, a kétgyermekes családoké pedig 255 246 forint -legalábbis a Központi Statisztikai Hivatal szerint, de azóta a létminimum-számítást ebben a formában meg is szüntették.

A lakosság több mint negyven százaléka az előbb említett létminimumnál jóval alacsonyabb jövedelemmel rendelkezik, hiszen rengeteg olyan család van ahol csak egy ember dolgozik. Ezeknél a családoknál az egy főre eső összeg párszáz forint -naponta.

A létminimumon élő felnőttek havonta alig több mint 24 ezer forintot fordíthatnak élelmiszerekre – amin naponta egészen pontosan 800 forintot jelent. A magyarok negyven százalékának pedig még ennyi sem jut.

Négymillió magyar él kevesebb mint 800 forintból naponta

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Közben Orbán és bagázsa dőzsöl!! Szijjártó Olimpiát rendez! Spur dupla nulla 75 éves olvasótársunk veri a nyálát, hogy valami faszi a Fideszes bagázsból 1200 embert dolgoztat!
A kormány milliókért plakáton hirdeti, hogy jól élünk! Gülüszem azt mondja jövőre itt a Kánaán! A nyugdíjemelés 0,9%...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@Mirabilis: írod: "mert megszavazták ezt a kormányt."
én: lehet, hogy ebben igazad van, de, hogy a programjukat és a cselekedeteiket nem az biztos, hogy nem szavazták meg!
Toby
Ugyan ,már, kit érdekelnek a napi 800 HUF-os "dőzsölések" amikor az NB III-as Füttypusztai Mezitlábas SC-nek épül a stadion, az orvosok egymást műtik, mert nincs beteg, a pedagógusok az osztódó KLIK-hez járnak szemináriumra, Orbánc - a genyó ! - várba költözik, (K)áder mellé, mert Hatvanpuszta kicsi és metró sincs ( még ! ) "a magyar reformok működnek" (bár ne működnének) de nem mindenkinek, eltolcsy még kétszer emeli a saját fizetését, hogy utolérje mészáros & mangaliczát, egyébként is megérdemli, de ezt eddig nem tudta, na most, ezekkel mindössze csak annyi gond van, hogy a választás előtt elfelejtették ebbéli szándékaikat közölni, mert ígéretekre alapozva nem lehet kormányozni, ígéretek nélkül viszont nem lehet kormányra kerülni, szóval a gondok nem kicsik Torzóországban !
Január
@Sííva: Egy létminimumon - 88000 Ft/fő - élőnek jut 24 000 Ft élelemre.
Amennyiben egy családban 1 főnek van ennyi jövedelme, - és abból élnek, s a többi családtagnak nincs semmi jövedelme - akkor a családnak jut 24 000 Ft vagy még annyi sem élelemre.
Ez ma Magyarország, ezért írták, hogy 4 millió embernek nem jut még 800 Ft sem naponta.
Január
@Január: Pontos definíció: 88000 Ft/fő/hó, 24000 Ft/fő/hó.
Szókrakész
Ha most MÁR 800 Ft jut naponta, akkor mennyi lehetett előtte, ha most eleve mega-giga jobbanteljesítünk?!?!?!
Sííva
@Január: Értem én, de tudod minek eltolcsinak 5 millás fizetés? Egyébként meg egyetlen közszereplőnek sem engednék nettó millánál többet keresni míg szarban van az ország! Nyilvánossá tenni a számláját és a családtagokét is. Honnan érkezik bevétele, mire költi? Először azt a fekete felhőt kellene kifehéríteni! Gondolom tudod mit értek ez alatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.