Két napja jelent meg Az orvosbárókra megy el a pénz (Mi a baj a magyar egészségüggyel?) című cikk, ami az egészségügy jelenkori feudális és visszás struktúráját boncolgatja. Szó van benne sok olyan dologról, amit már sokan sok helyen leírtunk és publikáltunk, a hálapénzről, a kórházi eszközpark magánhasználatáról, de legfőképp arról a vékony rétegről az orvosok között, akik az évi 80-100 milliárd összegre becsült hálapénz java részét zsebre teszik. A cikk számszakilag meglehetősen pongyola, sok adat nincs megfelelően alátámasztva, egyes részei komoly vitákat válthatnak ki, és a képet jelentősen árnyalja, hogy a szerző vállaltan egy magánegészségügyi intézmény vezetője, azonban ez szinte mindegy is. Hiszen a leírtak nagy része és lényege igaz, megfelel a valóságnak, a megfogalmazott mechanizmusok valóban úgy működtetik a rendszert és valóban úgy gátolják egy mindenki számára elfogadható egészségügyi ellátás kialakítását, mint ahogyan az a cikkben szerepel.

Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ahhoz, hogy a rendszerváltás megtörténjen a nagy elosztórendszereknél illetve a gazdaságban, elöszőr számot kellene vetni a valósággal, de ez 25 éve nem történik meg, csak átvonulnak a rablóhordák 4-8 évente az országon." Pistike nem is nagy a fejed "típusú hazugságokkal butitják a népet, amelyik mára már elbutult.
Akar e Ön vizitdíjat fizetni kérdésben az is benne volt ha nem akkor ellátás sincs. Erre szavazott az ország, most megkapta.
bencemacska
Mikor egy orvosra várás közben megjelenik 10-15 külföldi "hazánkfia" a rendelésen - ami természetesen a 3 hónappal korábban megadott időpont felrúgásával jár - akkor mindig az jut eszembe, tőlük miért nem kérnek TAJ kártyát?
És egyáltalán mi a soronkívüliség? És szervezetten jönnek, csoportokban!
SZTK-ban, kórházban egyaránt előfordul. A klinikán nem csoportosan találkoztam velük, de ott láttam a kezükbe nyomott csekket, hogy fizessék be, és utána jöjjenek vissza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.