A Fidelitas azonnali vizsgálatot követel az ELTE Lágymányosi Eötvös Napokon történt bántalmazások ügyében – reagált a Fidesz ifjúsági szervezete vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében arra az interneten megjelent hírre, hogy három fiatalt, köztük egy egyetemista lányt is megvertek a biztonsági őrök a Lágymányosi Eötvös Napokon (LEN).

A Fidelitas döbbenetesnek tartja, hogy a hírek szerint a biztonsági szolgálat mindenfajta előzmény nélkül "vegzált ártatlan egyetemistákat". A közleményben elképesztőnek nevezték, ha igaz, hogy az ELTE ugyanazt a céget bízta meg az esemény lebonyolításával, amely a nemi erőszak ügy miatt elhíresült gólyatáborát is szervezte.

A Fidelitas válaszokat vár, hogy mindez hogyan történhetett meg. Egyúttal felszólították az ELTE vezetését, hogy indítson vizsgálatot az ügyben. "Ideje lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba és megtalálni azokat, akik felelősek az egyetem körüli folyamatos botrányokért!" – írták.

Elsőként az Index számolt be arról, hogy "egyetemistákat vertek a biztonságiak az ELTE egyik buliján". A cikk szerint az esemény Facebook-oldalán csütörtök éjjel az egyik sértett tette közzé, hogy a LEN-nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök "szétverték" a barátját, és barátaikat, köztük őt is többször megütötték. Kommentekben többen jelezték, hogy a biztonsági őrök "kifejezetten agresszívek" voltak – írta a hírportál, hozzátéve: egyes hírek szerint a többnapos rendezvényen már csütörtökön is több verekedés történt, pénteken pedig a katasztrófavédelem egységeinek is ki kellett menniük a helyszínre.

Az eseményt az ELTE Hallgatói Önkormányzatának négy részönkormányzata szervezte (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Lágymányosi Campuson lévő Informatikai Kar, Társadalomtudományi Kar és Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatai). Az Index viszont a rendezvény résztvevőire hivatkozva azt írta: hivatalosan az a K&B Fest Kft. volt a lebonyolító, "akik a nemi erőszak ügy miatt elhíresült ELTE-TÓK gólyatábort is szervezték".

Az Index megkeresésére a rendőrség azt közölte, péntek hajnalban érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy a XI. kerületben egy rendezvényen a biztonsági szolgálat munkatársai egy embert bántalmaztak és a földre lökték. A járőrök 9 percen belül a helyszínre érkeztek, a szükséges intézkedést megtették. A történtek tisztázására a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el – számolt be a portál.

Az Index vasárnap már az ELTE közleményét is közzétette. E szerint az egyetem hallgatói önkormányzata az ELTE vezetésével is együttműködve már "tényfeltáró vizsgálatot" indított. Az intézmény közleményében azt kérte, "ha valaki szemtanúja volt bármilyen bántalmazásnak a LEN-en, haladéktalanul hívja a rendőrséget". A bántalmazás áldozatainak pedig az egyetem életvezetési tanácsadójának segítségét is felajánlották. "Az erőszak minden formáját elítéljük, és idegennek tartjuk az ELTE és a LEN céljaitól, szellemiségétől" – hangsúlyozta az ELTE a közleményében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Már a fidelitász se a régi, semmi gyurcsányozás, semmi szoci-fikázás, mi történt? Húzzatok bele srácok, mert mi lesz így veletek, ha nem tudtok kitermelni Rogán meg Szijjártó-féle gyógyegereket miniszteri posztokra?
cs.n.
Már a fidelitász se a régi, semmi gyurcsányozás, semmi szoci-fikázás, mi történt? Húzzatok bele srácok, mert mi lesz így veletek, ha nem tudtok kitermelni Rogán meg Szijjártó-féle gyógyegereket miniszteri posztokra?
papa.49
Gondolom én valamiért pont csak ezt a céget lehetett megbízni, most az ovisok kicsit molyolnak, aztán jönnek a nagyok és jól tökön rugdossák őket, na akkor lesz majd ajvékolás))))))))))))))
sgyuri2003
Az Átlátszó úgy tudja, hogy a Fidelitason belüli ellentétek vezettek a verekedéshez.

ja bocsánat ez nem az a hír. :)

www.168ora.hu/itthon/verekedes-fidelitas-rendezvenyen-nyomoz-rendorseg-144677.html

Ki a kurva anyja mer rajtunk a fidelitaszon kívül balhézni?
Clavigo
Egy XL-es tehénlepényre is ráugorhatna a fiatal parazita had..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.