A Demokratikus Koalíció határozati javaslatban kéri fel a kormányt, hogy hozzon létre egy nyilvános adatbázist, amelyből a szülők ellenőrizhetik, hogy a gyermekükkel kapcsolatba kerülő emberek korábban elkövettek-e valamilyen szexuális bűncselekményt.

Oláh Lajos szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az úszók volt szövetségi kapitánya, Kiss László ügyéből is látszik, gyakorlatilag bárhol dolgozhatnak azok, akiket korábban szexuális bűncselekmény miatt ítéltek el.

A DK-s képviselő emlékeztetett, pártja egy bizottság felállítását is javasolta, amelyik azt vizsgálná, hogy milyen szexuális visszaéléseket és bántalmazásokat követtek el fiatalkorú sportolók ellen.

Tegyék fel a netre a szexuális bűnözők adatbázisát! – követeli a DK

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ha már van a bankoknál Bar lista, a Nav-nál lekérdezhető, hogy az illető céget "megbizhatónak" minősitette az adóhatóság, vagy sem... akkor a szexuális büncselekményekért elitéltekről miért ne lehetne?! Ennek szerintem legalább társadalmi haszna is lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Manhattan: Mondtam mar, GYERE! Nem egyszeru, de akinek van elhatarozasa, ereje vegigcsinalni, annak megeri...:o))))
karma1
@Bringás: Okoska! Egy ilyen rendszernek a kiepitese, hasznalata nem ket filler. Valamint a buncselekmenyek sem egyformak, hat meg az elkovetoik!...
A szexualis bunteny mindig a top-on van, mert azonkivul, hogy pszichikailag az aldozatot jobban megviseli, mint akarmilyen mas buntett (kiveve a gyilkossagot, mert ott az aldozatnak mar nem tudnak segiteni), egy szexualis aberralt barmikor valhat gyilkossa is.
De nem ezert, hanem elsosorban azert tartjak oket szemmel, mert a szexualis bunozoknek szinte MINDENKI aldozataul eshet, es foleg a vedtelen gyerekek, nagyon fiatal emberek.

Ha valaki ellop egy konzervet a kozertben, az is elitelendo buncselekmeny, de nem eri meg meregdraga rendszerrel kovetni. Eleg, ha gondolkozol, talan magadtol is rajossz tehat, hogy miert NEM hasznalnak mindenkinel..
Bringás
@karma1: Mert akit megkínoznak, megvernek, az nem hagy a lelkébe nyomot! Okoska!
karma1
@Bringás: Az is,. de az ossze nem hasonlithato a nemi eroszakkal...
Latom, alfahim vagy...
Bringás
@karma1: Van nálunk egy olyan, hogy Büntető Törvénykönyv, ahol megállapítják az egyes bűncselekmények súlya szerinti büntetési tételt. A nemi erőszakot épp úgy mérik, mint a kínzást! Írd át, ha szerinted súlyosabb!
levarosbukta
Ez igazán faszántos lenne, csak éppen nagyon sok retek nem lenne fenn a listán mert soha nem ítélték el őket mert soha senki nem meri feljelenteni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.