Jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Törvényszék egy férfit, aki tavaly nyáron ismeretlen társával kirabolt négy afgán állampolgárt az 1-es út mentén – tájékoztatta a törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Máté Kinga közölte: a másodfokú bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Járásbíróság ítéletét, amely felfegyverkezve elkövetett rablás miatt tíz év fegyházat szabott ki a vádlottra. Az ítélet jogerős.

A törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott a megnövekedett migrációs hullámot kihasználva próbált nyerészkedni a sértettek szorult helyzetén, illetve korábbi feltételes szabadságra bocsátása nem sokkal az újabb bűncselekmény előtt telt le.

A vádlott 2015. június 9-én hajnali négy óra körül a győri vasútállomáson szóba elegyedett négy afgán állampolgárral, akiknek felajánlotta, hogy a Vámosszabadi határában működő idegenrendészeti befogadóállomásra szállítja őket.

A férfi a helyszínre hívta ismeretlen társát, akinek kombi gépkocsijába beszálltak a migránsok. A vádlott azonban nem a befogadóállomásra vitte őket, hanem Győrt elhagyva az 1-es úton Öttevény irányába hajtottak, majd egy földútra kanyarodtak. Végül egy elhagyatott erdős részen megálltak, a négy afgánt kiszállították a kocsiból, majd a vádlott társa az egyik sértettet a kocsi oldalához nyomta és egy húsvágó bárdot nyomott a fejéhez. Eközben a vádlott egy gázspray-nek látszó tárgyat tartott a kezében, azzal kényszerítve a migránsokat arra, hogy adják át az értéktárgyaikat és a készpénzüket.

A sértettektől összesen több mint négyszázezer forint értékben tulajdonítottak el mobiltelefonokat, készpénzt és ruhákat. Ezt követően a vádlott és társa elhajtott az autóval, a migránsok pedig gyalog indultak vissza Győrbe, ahol a rendőrségen feljelentést tettek.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Kirabolsz négy embert :10 év
Megmérgezed a borod amibe belehal a tolvaj: 7 év
Lesavazod a szeretőd nemiszervét: 4 év

Na kinek van fideszes rokona?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
a matolcsinak meg kitüntetés jut, mert ugye lopni tudni kell.
nezelodo
@Bringás: Pedig itt élek, és ámulva látom, mi történik az országunkban, és persze nem lep meg, mert tudom ki a fej, amitől romlik...
Borsodi
@Hellcat: Igazad van most a tolvajok mérgeznek minket és sokan bele halnak ,nincs számonkérés.Ha egy országot a nyomorba döntik, a közpénzt eltékozolják ,elosztogatják az államunkat folyamatosan károsítják kifosszák /Matolcsi Orbán/ az nem állam ellenes bűncselekmény,népirtás?.Vagy elég lesz annyi, bocsi,lemondok!
Hellcat
@Borsodi: A bocsi lemondok nem lesz elég...
Eriksson
A szegény szerencsétlen négy afgán turista vajon honnan szedte a tőlük elrabolt javakat? Azt is vizsgálhatta volna a rendőrség egy ellenük indított nyomozás keretében, ha már így esett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.