A Demokratikus Koalíció (DK) "szakmai őrültségnek" tartja, hogy a kormány annak ellenére akarja tovább központosítani az oktatásirányítást, hogy a rendszer "szakmailag, szervezetileg és pénzügyileg is megbukott".

A DK oktatáspolitikusa szerdán az MTI-nek azt mondta, a kabinet kifosztja az önkormányzatokat azzal, hogy elveszi tőlük a iskolák működtetési jogát. Arató Gergely kiemelte, hogy ezután az eddig önkormányzati tulajdonú iskolaépületekkel is az állam rendelkezik majd, az önkormányzatoknak pedig fizetniük kell az intézményfenntartás fejében.

A nagyobb tankerületek létrehozásával a döntések még messzebb kerülnek az iskoláktól és még több bürokráciával jár majd a végrehajtásuk – értékelt Arató Gergely, aki szerint a kormányzat a szakképzésből kiszorítja az alapítványi intézményfenntartókat, amivel több tízezer rászoruló diák és felnőtt képzése kerül veszélybe.

A DK továbbra is azt követeli, hogy szüntessék meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, állítsák vissza az intézmények autonómiáját és adják vissza az iskolák működtetési jogát az önkormányzatoknak – jelentette ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jav
Szakmai örültség?

Ahhoz legalább egy szakmát tudniuk kéne.

De igazságtalan vagyok.

UNI-rossz pénzek nevükre íratásában,' szakmailag ',kifogástalanok.

Minden más meg Nagy Nemzeti Magyar-jójukban ,érdektelen.
papa.49
Ebben nőttek fel ötletük, fingjuk nincs, hogyan kéne ezt megszervezni, ami meg a másik ,,amihez hozzápiszkálnak, az menten szarrá válik,,!!!
eugen4402
Azt hiszem, céltalan szélmalomharc az egész oktatás. Ameddig a gyerekek figyelmét a telefonjuk köti le, és nem a tananyag, nincs is értelme erőltetni... A következő ciklusban 1 millió jobbágyra lesz szüksége a gazdaságnak, aki mást mond az politikailag támadja a kormányt, és blöfföl...
jav
Szakmai örültség?

Ahhoz legalább egy szakmát tudniuk kéne.

De igazságtalan vagyok.

UNI-rossz pénzek nevükre íratásában,' szakmailag ',kifogástalanok.

Minden más meg Nagy Nemzeti Magyar-jójukban ,érdektelen.
justhpeter
@Bringás: Ne mondd, hogy a háziorvosod megint szabadságon van.
KERKA
@Bringás: 15.59 Kérlek nyugtass meg, hogy egyetlen egy pedagógus sincs a családodban. Mélyen le lennék sújtva, ha csak egyetlen egyre is emlékeznél, aki tanított téged. Na látod, téged elbaxtak, nem kicsit, nagyon.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.