A Fidesz szerint a szocialisták "mindig csak elvették a pénzt a családoktól, az oktatástól, az egészségügytől, a szociális szférától és a nyugdíjasoktól".

A nagyobbik kormánypárt arra reagált szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Szabó Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője a nap folyamán Szegeden azt mondta: pártja az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra költségvetési támogatását növelné a 2017-es büdzsé tervezetéhez benyújtott módosító javaslataival.

A Fidesz közleményében az áll: a szocialisták "egyetlen területet sem kíméltek meg" a megszorításoktól, az adóemelésektől, a jövedelemcsökkentéstől és a leépítésektől.

Azt állították: a Fidesz 2010 óta pótolja "a szocialisták által elvett pénzeket", és jövőre még több jut adócsökkentésre, valamint az otthonteremtésre.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
A legszomorúbb az, hogy az ellenzék - élén az MSZP-vel - annyira felkészületlen, hogy képtelen az ilyen nagyrészt alaptalan fröcsögéseket, előregyártott paneleket konkrét számokkal alátámasztva rekontrázni. Miért nincs egy team, amely ezekkel a - saját kormányzás idejében aktuális, ill. "pártunk és kormányunk" érájának mai - számaival, a konkrétumokkal foglalkozna, elemezné és közérthető módon - csakis igaz, valós, más számára is elérhető adatokat összegyűjtve - bemutatná úgy, hogy "Lajos bácsi" is értse. Itt nem Kósára gondolok, mert hát bizony annak olyan mindegy!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sziha
@Horizont: felreertetted... Ugy gondolta, hogy amit az ido alatt ok nem tudtak a zsebukbe gyomoszolni, azt most potoljak.
Toby
Érkezik a Gyurcsány-Bajnai-Soros György Lendvai utcai színvonal! Még valami ?
Mézike
@Horizont: Jééé! :-) Szépen összehoztad !
nyanya001
@Horizont: Hihihihihi ez jóóóó :))))
Mert az ember kínjában csak röhögni tud ezeken a hulladékokon.
Mézike
@nyanya001: Vagyunk páran, @Horizont: és én is akik azért megpróbáljuk kifejezni magunkat akkor is "úrinő" módod ha legszívesebben , a magyar nyelv minden szépségét elővéve, szót nem ismételve káromkodnánk, amúgy kocsis mód. De mostanában el-el veszítjük az önuralmunkat.:-)))
Hofipisti
A legszomorúbb az, hogy az ellenzék - élén az MSZP-vel - annyira felkészületlen, hogy képtelen az ilyen nagyrészt alaptalan fröcsögéseket, előregyártott paneleket konkrét számokkal alátámasztva rekontrázni. Miért nincs egy team, amely ezekkel a - saját kormányzás idejében aktuális, ill. "pártunk és kormányunk" érájának mai - számaival, a konkrétumokkal foglalkozna, elemezné és közérthető módon - csakis igaz, valós, más számára is elérhető adatokat összegyűjtve - bemutatná úgy, hogy "Lajos bácsi" is értse. Itt nem Kósára gondolok, mert hát bizony annak olyan mindegy!
verőce21
Majd '18-ban megint jól megnyerik 47%-kal, 2/3-ra a választásokat, aztán "Folytatjuk".
Mi a gond?
verőce21
@Mézike: Nalátod! :)

(Olvastam az Alapjövedelemhez írt hozzászólásaidat, azok is tetszetősek.)
Mézike
@verőce21: :-)
Azért nem kell udvarolni! :-)))
verőce21
@Mézike: Ez most felhívás egy keringőre? :)
zöldszem
​Meddig akarjátok még a szoci kormányok bűneivel takargatni a mostani kormány bűneit?
Loptak azok is. (szaros Nokiás dobozban)
Ezért lettek elzavarva, hat évvel ezelőtt. Mi változott hat év óta?
Nem Nokiás dobozban viszitek ki a közpénzt, hanem kamionnal.
Mézike
@verőce21: hopp! Kissé fáradt vagyok..., de veled. Miért ne ?.-)
verőce21
@Mézike: (20:26) Örülök, hogy erre felvillanyozódtál. Részemről a megtiszteltetés!
Mézike
@verőce21: Nocsak! Ahhoz képest hogy most egy éve még a tájszólásomon perlekedtél velem egész rendes pasi vagy! :-)
verőce21
@Mézike: (20:34) Egyáltalán nem perlekedtem, csak úgy emlékszem, megjegyeztem, hogy az a fajta "móriczi-beszéd" ma már elavult kissé. De nagyon ízes.
Mézike
@verőce21: Szóval emlékszel? Ez még egy jó pont, hogy nem tagadod. :-)
De veszekedtünk! Na!
Húúú ebbűl má' nem keringő lészen...:-))
verőce21
@Mézike: Nem veszekedtünk, az volt a legerősebb, amit írtam.

De van itt más. Mi az a megjegyzés az alapjövedelemnél, hogy "Véletlenül tudom hogy az unio erre is rengeteg pénzt küld ám." Ez mire vonatkozott?
propeller.hu/itthon/3217360-pm-alapjovedelem-segitsegevel-felszamolhato-szegenyseg#v1608241
Mézike
@verőce21: Véletlenűl olyan helyen dolgozom ahol halok egyet s mást.
verőce21
@Mézike: (20:59) Értem, hogy élsz, "halol" a munkahelyedért, de mire vonatkozott? "Véletlenül tudom hogy az unio erre is rengeteg pénzt küld ám."
Mert amúgy jó, ha küld.
mariaberta
Mert arra a sok hülyeségre, amit csinál, nem tud más magyarázatot.
Mézike
@verőce21: Bocs. Hallok... egyet s mást.. akart lenni. :-)
Ha igen . Arra válaszoltam hogy az alapjövedelem egyesek szerint azoknak a népességnövekedését idézné elő akik most is a gyerekeik után, gyerekeikből élnek.
Véletlenül tudom hogy rájuk külön küld pénzt az unio. Na így már jó?
Beiskolázás, lakások építése felújítása...
verőce21
@Mézike: (21:11) Szerintem is a főállású gyerekcsinálást idézné elő, mert azt is írtad: "Monnyuk nemzeti erőforrásaink remek házakat, lakásokat kapnak az én kicsiny városkámban..."
Mézike
@verőce21: Igen ez így van. Nálunk már a víz is narancs színű.
Ha alaposabban olvasgatnád szösszeneteimet azt is tudnád hol lakom, és azt hogy mit dolgozom. :-)
Most megyek elheveredek.:-) De azért küldök neked valamit. csodaszép!
Jóccakát!
www.youtube.com/watch?v=FNyCagU8JlU
verőce21
@Mézike: (21:21) Nem tudom hol laksz, gondolom valahol Móriczi tájon, amit narancsszínű víz ölel. Jó éjszakát!
kkalman
Már úgy hiányzott egy kis gyurcsányozás, kommunistázás a narancskommunisták szájából. Végre megvan! A lopáson kívül úgyis csak ehhez értenek.
egyvandor
Gorbán és bandája már ha csak a kormányzati éveiket számoljuk is 11 évet garázdálkodott a rendszerváltás óta. Ha beleszámítjuk az önkormányzati súlyukat, vagy a zemútnyóc éves obstrukciót is akkor 19 évről beszélhetünk. A nertársak ha visszafelé akarnak mutogatni akkor ott minden gondolkodni tudó ember előtt csak sajátmagukat járatják le.
Aki Én
@Bringás: Igen, ezért is lettek leváltva lassan 7 éve, de te ma is bekajálod a dumát.
Arról mi a véleményed, hogy 2010-óta a fidesz megduplázta az adónemek számát?
Aki Én
@Bringás: ,,2014-ben viszont már kevesebb mint 4 százalékot. 2010 óta összegszerűen is csökkent az oktatásra fordított pénz, nem csupán arányaiban.

Ennyivel nincs kevesebb gyerek
Az oktatásra fordított pénz csökkenésének elvben lehetne az indoka, hogy kevesebb a gyerek. Csakhogy látszik a fenti statisztikából, hogy az egy gyerekre jutó pénz összege is csökken, vagyis jóval több pénzt vontak ki a rendszerből, mint amennyivel kevesebb tanuló van.
2010 és 2014 között a közoktatásban tanulók száma 5,33 százalékkal csökkent, míg 2009 és 2013 között a középiskolások után járó támogatás 30,7 százalékkal, az általános iskolásokra költött pénz pedig 12,3 százalékkal lett alacsonyabb."
De itt egy bejegyzés kizárólag KSH és kormány adatok alapján. Itt láthatod mennyivel kevesebbet költenek ma az oktatásra, és lebontva /fő-re:
2009-ben egy középiskolásra jutott 633.566,-
2013-ban ugyan ez 438.706,-
látod a különbséget? És a forint szarabb lett persze...

nahalkaistvan.blogspot.hu/2016/02/adatok-tenyek-4.html

@verőce21: Mit? Ezt, te marha?
Bringás
@Aki Én: Annyit fordítottak rá, amennyit az ország elbírt!
Aki Én
@Bringás: Emellett ,,rettentő fontos" dolgokra fordítottak sokkal többet. Bravó, ez eddig a legnagyobb ostobaság amit mondtál. Látom van hova süllyedni.
Ez is igazolja, hogy a tényekre nem nagyon van épeszű magyarázat. A kérdés az, mikortól lesz ez nektek is gyanús, elgondolkodtató.
Az mszp-t meg akkor emlegesd itt legközelebb, ha bárkitől azt hallod, ,,bezzeg az mszp".
szaboria1
Amikor az EU-tól megkapták a mostani figyelmeztetést, hogy magas a korrupció akkor mindig elő jönnek az elmúlt 8 évvel. Ez azért csinálják, hogy emberek erre figyeljenek ne az őket kritizáló EU jelentésre.
Bringás
@Aki Én: Az MSZP-t akkor emlegetem, amikor a kedvem azt diktálja! Én csak a tolvajokat soroltam fel!
kukac50
ROSSZABBUL ÉLÜNK MINT 8 ÉVE! Köszönjük a Fidesznek!
verőce21
@Aki Én: (12:54) Ezzel a mérhetetlen tudással lassan befogod pákót!
karma1
@zöldszem: Nem volt Nokias doboz,... Mar tisztaztak... Ez a fidesz "talalmanya" vo't...Persze, a szocik is loptak, de ha a nagysagrendet nezzuk, akkor kb. a szocik egy zacsko cukorkat, ok meg az Eiffel tornyot...
sziha
@verőce21: 47%? Marmint a valasztasokon megjelent 47%-a? Mert a ti matekotokbol a '18as valasztasokon mar a 15% is 2/3ad lesz.
Yoda69
Eleg nonszensznek tunik 7 ev teboly utan "elmutnyocevezni". Azonban a sikagyu fideSSnyikek koreben erre mindig van vevo.
mariaberta
Ezekkel az elmebetegekkel már nem is érdemes foglalkozni. Évek óta ők ülnek a "trónon" és még mindig az elődjeikkel foglalkoznak. Itt lenne az ideje, hogy abba hagyják a visszafelé mutogatást. De hát nincs mit tenni, ennyire telik tehetségükből. Megszedni magukat és másokra mutogatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.