Üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő értékelését, amely szerint a magyar államadós-osztályzat felminősítése mellett döntött, és ezzel – 2012 óta először – ismételten befektetésre ajánlott kategóriába került a magyar osztályzat.

A háromból az egyik hitelminősítőnél így már egy kategóriában vagyunk Namíbiával, a másik kettőnél még mindig bóvli besorolásban.

Az MNB az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében azt állította: tekintettel azokra a "gazdaságpolitikai eredményekre", amelyek a hazai gazdasági mutatók és a kockázati megítélés "markáns javulásában" már az elmúlt években megmutatkoztak, a jegybank már régóta azt az álláspontot képviseli, hogy szakmailag indokolt és esedékes Magyarország felminősítése.

A Fitch Ratings pénteken a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül elsőnek emelte vissza befektetésre ajánlott kategóriába a devizában kibocsátott hosszú lejáratú szuverén magyar adósságállomány osztályzatát, amelyet az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BBB mínusz"-ra javította. Az új besorolás kilátása stabil. A másik két cég, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service a befektetésre nem ajánlott – "BB plusz", illetve "Ba1" – besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar szuverén devizaadósságot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@papa.49:
KOMOLYAN MONDOM ENNÉL LEJJEBB MÁR NEM MEHETÜNK!!!
Ezt mire alapozod? Mindig ezt hittük, reméltük, de a fiúk kitartása, szorgalma és intenzív tevékenysége által újabb és újabb mélységeket sikerült meghódítanunk. Bízzál bennük, van ott még kreativiás, ahonnan ezek is erednek.
Nil
Ezeket le tudták fizetni, a többieket nem - ennyi
kukac50
Nincs mit ünnepelni amikor a gazdaság 0 teljesített volna ha nincs uniós pénz ,így is csak 0,8 % a gazdaság teljesítménye. Siralmas.
Aki Én
@nyanya001: Az ilyen hírek arra jók, hogy a Bringás féléknek is legyen orgazmusuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.