Az MNB alapítványai elismerték, hogy soha egy darab közbeszerzést nem írtak ki az iszonyatos közpénzből való költekezéseik közben. A jelenleg hatályos közbeszerzési törvény szerint ugyanis szolgáltatások és áruk beszerzése esetén 8 millió, építési munkák esetén pedig 15 millió forint felett kötelező közbeszerzést kiírni. Ilyenből bőven volt, ezért az alapítványoktól április elején kikértünk egy tételes listát a közbeszerzéseikről. Nekünk több mint több mint egy hónapig nem akartak érdemben válaszolni, viszont most a 444.hu -nak elismerte egyenként az összes MNB-s pénzosztó alapítvány, hogy: Az alapítvány eddigi működése során nem folytatott közbeszerzési eljárást. Ezt az egy – mostanra elég nyilvánvalónak tűnő – húzásukat hajlandó vizsgálni bármennyire is az ügyészség. Itt írtunk bővebben arról, hogy az egészet végül némi bírsággal megúszhatják az érintett szervezetek.

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most lépjünk túl azon az apróságon hogy közpénz millióit közbeszerzés nélkül költenek el.
Megbírságolják őket? És, miből fizetik. Hát közpénzből. Akik közbeszerzés nélkül kaptak milliókat azokat éri valami hátrány? Nem. Tehát a célcsoport a pénzénél marad, a bírságot meg a mi pénzünkből fizetik. Ez a tuti biznisz.
human
@Horizont: Jelenleg már vizsgálódnak. Várhatóan az 15% (vagy 18%) büntetést kell fizetni és ennyi. Természetesen nem magánzsebből, hanem a mi zsebünkből ezt is. Ki van ez találva.
Toby
Senkinek ne legyen kétsége, aki együtt zabál polt-bűnpártolóval, azt páncél védi, bármekkora mocskos, szarházi, bűnöző genyó!
Poltot nem elítélni kell, hanem karóba húzni, ah utolsó élvezet joga megilleti!
human
@Horizont: Orbánék hoztak valami törvényt, hogy aki külföldön rejtegetett pénzét hazahozza az X% befizetése után mentesül a büntetés alól. Arra emlékszem, hogy ez az X% alatta van annak az adónak, amit egy pénzét itthon tartó vállalkozásnak kell fizetnie. Azaz csináltak maguknak egy törvényt, amivel minimalizálhatják az adójukat. Ügyes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.