Üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő értékelését, amely szerint a magyar államadós-osztályzat felminősítése mellett döntött, és ezzel – 2012 óta először – ismételten befektetésre ajánlott kategóriába került a magyar osztályzat.

A háromból az egyik hitelminősítőnél így már egy kategóriában vagyunk Namíbiával, a másik kettőnél még mindig bóvli besorolásban.

Az MNB az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében azt állította: tekintettel azokra a "gazdaságpolitikai eredményekre", amelyek a hazai gazdasági mutatók és a kockázati megítélés "markáns javulásában" már az elmúlt években megmutatkoztak, a jegybank már régóta azt az álláspontot képviseli, hogy szakmailag indokolt és esedékes Magyarország felminősítése.

A Fitch Ratings pénteken a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül elsőnek emelte vissza befektetésre ajánlott kategóriába a devizában kibocsátott hosszú lejáratú szuverén magyar adósságállomány osztályzatát, amelyet az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BBB mínusz"-ra javította. Az új besorolás kilátása stabil. A másik két cég, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service a befektetésre nem ajánlott – "BB plusz", illetve "Ba1" – besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar szuverén devizaadósságot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Hatodik éve ültök a nyakunkon, hatodik éve szívjátok a vérünket és afrikai színvonalra züllesztettétek le az országot Európa szívében. Köszönjük a bóvli kormánynak, köszönjük a gengsztereknek, köszönjük a birkanyájnak. A reformok működnek, Orbanisztán jobban teljesít.
Yoda69
Ez a foto is jol sikerult errol a degeneraltrol :)
Toby
Következő lépés, hogy kezet fogunk a bányázbéka lenyújtott lábával!
namihami
Szép volt fiúk! Előre a hasonlóan sikeres feladatok megoldásáért. Ha ilyen rohamtempóban fejlődünk, akkor komoly esélyünk lehet akár arra is, hogy néhány év múlva elszáguldjunk Nyasszaföld vagy akár Bissau-Új Guinea mellett is.
Hiába no, a tehetséges és eredményes államvezetés, élén szuperképességű miniszterelnökünkkel és áldásos tevékenységével, szemmelláthatóan mérföldes léptekkel történő haladást biztosít villámléptekkel fejlődő hazánknak.
Rózsika Hatházi
Ha jól tudom, Namíbia a déli féltekén fekszik. Onnan felfelé lehet jutni. De, nem rémlik, hogy Magyarország délebbre helyezkedett volna el, hogy feljebb jusson. Hiába, a kontinensek vándorlása kiszámíthatatlan. :)))))
papa.49
Milyen nagyszerű, már utolértük Namíbiát, azt az országot ahol éhínség szokott pusztítani, ahová a világ szegélyszervezetei élelmiszer segélyeket hordanak egész évben, KOMOLYAN MONDOM ENNÉL LEJJEBB MÁR NEM MEHETÜNK!!!
Borsodi
Talán megérdemelne egy kis fizetés emelést, igaz nekik minden nap ünnep volt eddig is.Nekünk az lesz ünnep,ha a törvény keze egyszer lesújt rájuk.
Desischado
@papa.49: A szivemből beszélsz! Erre büszkék?! Inkább sírni kellene!
szaboria1
Év végére meg újból vissza minősíthetnek mivel az első negyedév már negatív volt. A nem kormánypárti elemzők is figyelmeztetnek ez az év nem biztos, hogy a növekedés éve lesz.
papa.49
@szaboria1: A hazugovics ,,agymenését,, látva szinte biztosra vehető a visszaminősítés!!!
Egyébként az is érdekes míg a leminősítéseknél azt harsogta a fütyisz teletorokból, hogy ez nem igazság, most hozsannázzák a hitelminősítőt!!!
Mint a kisgyerek, ha szidják durcázik, ha dicsérik vigyorog, FASZKALAPOK EZEK EGYTŐL, EGYIK MIND!!!
namihami
@papa.49:
KOMOLYAN MONDOM ENNÉL LEJJEBB MÁR NEM MEHETÜNK!!!
Ezt mire alapozod? Mindig ezt hittük, reméltük, de a fiúk kitartása, szorgalma és intenzív tevékenysége által újabb és újabb mélységeket sikerült meghódítanunk. Bízzál bennük, van ott még kreativiás, ahonnan ezek is erednek.
Nil
Ezeket le tudták fizetni, a többieket nem - ennyi
kukac50
Nincs mit ünnepelni amikor a gazdaság 0 teljesített volna ha nincs uniós pénz ,így is csak 0,8 % a gazdaság teljesítménye. Siralmas.
Aki Én
@nyanya001: Az ilyen hírek arra jók, hogy a Bringás féléknek is legyen orgazmusuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.