Karácsony Gergely két éve arról beszélt, hogy Zuglóban megújítja a baloldalt. Mostanra eljutott odáig, hogy a kerületben a helyi MSZP és a Fidesz minden korábbi ellentétet félretéve bármilyen döntést átvernek vagy megakasztanak, ha akarnak – írja a 444.hu.

Az eddigi legnagyobb lecke az volt Karácsony számára, amikor a két nagy párt összezárt és lenyomták a torkán a Liget Projektet. Ezt egy zöld polgármesternek nem volt könnyű lenyelnie.

A „nagykoalíció” másik jele, hogy az önkormányzati cégekben az MSZP és a Fidesz Karácsony feje felett szépen leosztották egymás között a kerületi pozíciókat. Miközben a Fidesznek sikerült elérnie, hogy Szatmári Kristóf fideszes országgyűlési képviselő anyját, Szatmáriné Jahn Angélát pályáztatás nélkül kinevezzék a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatójának, fideszes segítséggel az MSZP-nek is sikerült lazítani az ellenőrzést a saját vadászterületén.

Amikor a fideszes alpolgármester, Rozgonyi Zoltán először előállt azzal az ötlettel, hogy a kerületnek támogatnia kellene a Liget Projektet, a szocialista alpolgármester is benyújtotta a saját javaslatát a kerületi közbeszerzési szabályzat módosításáról. Mivel a fideszes frakció támogathatónak tartotta az MSZP-s módosítót, a szocialistáknak sikerült elérniük, hogy 100 millió forintos kifizetésekig kivonhassák az általuk irányított Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseit a polgármesteri hivatal ellenőrzése alól. Zugló így el is jutott vissza oda, ahol Papcsákkal tartottak.

Eddig Németh Ildikó, Karácsony jegyzője ellenőrzés alatt tudta tartani a cég költéseit. Ezért gyakran előfordult, hogy a városgazdálkodás vezetése és a jegyző között komoly elszámolási viták alakultak ki. A Fidesz és az MSZP képviselői addig gyakoroltak rá nyomást, míg csütörtökön lemondott.

Ez nagyon kínos Karácsonynak, mert nem valószínű, hogy miközben a két nagy párt ilyen szépen összezárt körülötte, sikerülne ismét behoznia egy olyan külsős szakembert, aki képes kordában tartani a Fidesz és az MSZP helyi embereit.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hasonló történik Karácsony Gergellyel, mint Tétényi Évával, Esztergom volt polgármesterével. Őt is megkötötték, ellehetetlenítették. A lakosság legközelebb már nem szavazott rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Ritka szemét társaság, nincs a két tábor között kivétel egy deka sem!
Nil
@human: Elég nagy butaságra vall ami Tétényi Évával történt. Az mszp már rég nem baloldali párt, ezt a saját bőrömön tapasztalom. Jelenleg egyetlen párt van - akit az összes többi pont azért utál mert népért akar tenni valamit - és ez PM. Aki pedig nem érti a garantált alapjövedelem értelmét az olvasson utána - a termelőeszközöknek a jelenlegi fejlettségi szintjén, nincs szükség napi 8 órai munkára - 4 óra pont elég, és ezzel annyi jövedelemhez kell jutni amivel emberhez méltóan meg lehet élni - persze ha a haveroknak osztjuk a milliárdokat, meg stadionokat építünk akkor ne csodálkozzunk azon ami van.
Nil
Még valami- nem mindenki képes munkavégzésre, de minden életnek van haszna
zöldszem
@human: Ma olyan egy szavazás mint egy nyilvános wc. Benyitsz, és próbálod eldönteni, melyik a kevésbé szaros. Képtelenek vagyunk egy, viszonylag tisztességes, szakértői, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Nil
@zöldszem: nem attól leszel nemzeti érzelmű hogy piros fehér zöld zászlóval, szalaggal dekorálsz ki mindent.
zöldszem
@Nil: Én sem ezt állítottam, azt hogy egészségesen, vagy írhatnám azt is nem képmutatóan, vagy tényleg a nemzet, nép érdekeit szolgáló politikai elitet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.