A Fidesz szerint a szocialisták a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik.

 A nagyobbik kormánypárt kedden közleményben "reagált" a szocialista Harangozó Gábor és Gőgös Zoltán nyilatkozatára, akik Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter távozását követelték, mert szerintük, amihez a tárcavezető hozzányúl, azt lerombolja, és számos visszaélést lehet tapasztalni földügyekben.

A Fidesz szerint azonban a szocialisták ugyanazt az agrárpolitikát folytatják jelenleg is, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot, a magyar gazdákat: ma is a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik.

"Az MSZP Mezőhegyest is elherdálta, most pedig meg akarja akadályozni a nagy múltú nemzeti ménesbirtok újjáalapítását, ahogy meg akart akadályozni minden más intézkedést is, amivel a nemzeti érdekeket, a magyar gazdákat, a kis- és középbirtokosokat védi a kormány" – fogalmaz a nagyobbik kormánypárti frakció.

Az 1785-ben alapított nagy múltú mezőhegyesi ménesbirtok Európa legrégibb állami birtoka volt, amely 220 éven át a nemzeti vagyon elválaszthatatlan részeként létezett – emlékeztettek, hozzátéve: 2004-ben azonban a szocialisták ezt is magán kézre játszották és sok más állami vagyonnal együtt elherdálták. A privatizáció megbukott, az eladás óta nincs fejlesztés, a ménesbirtok leépült – értékeltek –, "a szocialisták ennek ellenére továbbra is a kiárusított ménesbirtok tulajdonosi körét védik" – írták arra reagálva, hogy a szocialista politikusok a ménesbirtokról szóló törvényjavaslatot alkotmányellenesnek ítélték.

A polgári kormány megmenti és mintagazdaságként újjáalapítja a nagy történelmi hagyományokkal rendelkező mezőhegyesi ménesbirtokot, amelynek védelmét önálló törvényben is rögzíteni kívánja – írta a Fidesz.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság újjáalapítása új esélyt jelent a településnek. A mintagazdaságban a lótenyésztés és más haszonállatok tenyésztése mellett növénytermesztéssel, gépesítéssel, öntözési technológiákkal, erdő- és vadgazdálkodással foglalkoznak majd. A mintagazdaság a mezőgazdasági kutatások, a szakképzés, a felnőttképzés és az egyetemi képzések egyik legszínvonalasabb helyszíne lehet – állították.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Draba
Kissé már uncsi:

"Mer az elmúúút nyoóóóc év,meg a Gyurcsányi meg a bajnai,meg a Soros."

Cseréljetek már lemezt mert eltörött a "tű".
egyvandor
Gorbán a rendszerváltást követően tizenegy éve bitorolja, a zemúttnyóc alatt minál rosszabb az országnak annál jobb a fidesznek, közérdeket sértő obstruktivitással bénította az országot. Van képe bárkire is mutogatni?
Van!
A nertársak képén a rinocéroszénál többszörösen vastag bőr van.
prime777
@Draba: "Kissé már uncsi:
"Mer az elmúúút nyoóóóc év,meg a Gyurcsányi meg a bajnai,meg a Soros.""

Nem tudnak mást.
Amég ezzel kiszolgálják a buta primitív trolljaikat és etetik őket addig királyság ez nekik.
Ha már nem foglalkozik ezzel a szavazóbázisuk akkor lesznek nagy bajban.
Toby
Idióták, miután a dakota törpe hazugságon megbukott, azt hiszik ezek a csicskák, hogy nekik is szabad!
kkalman
A kommunikációért felelős pártfunkcit már rég ki kellett volna rúgni, hogy nem tud kitalálni a kopott lemeznél valami újabbat, ami esetleg még hihetőbb is, mint a gyurcsánybajnaisoroselmúltnyolcév.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.