Ma tíz éve, hogy Balatonőszödön elhangzott a híres-hírhedt Gyurcsány-beszéd. A sokféle módon értelmezhető mondatok csak hónapokkal később szivárogtak ki, de az biztos, hogy nagyban hozzájárultak az akkori miniszterelnök bukásához.

Gyurcsány Ferenc azóta Demokratikus Koalíció néven saját pártot alapított, és most, az őszödi beszéd 10. évfordulóján vallott a szónoklat körülményeiről.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Tartok tőle hogy a demagóg tömeghez ez a beszéd nem jut el vagy a mentális deficitje miatt egy árva szót nem fog érteni belőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
patyuka
@@Mangu: "...Fecónak ott nem kellett volna reagálni semmire, mert a frakcióvita magáért beszélt..."
(Eleve esztelen idea, hogy egy vitaindítót követő vitának a referáló részéről ne legyen záró aktusa.)
Minthogy abban a bizonyos frakcióvitában a kétkedők leginkább az addig általánosságban dívó politikai gyakorlattal való szakítás, a politikusi privilégiumaik megnyirbálásának és a reformértékű változtatásoknak szükségességét igyekeztek megkérdőjelezni, ennél már nagyobb blődséget kinyilatkoztatásszerű vélekedésed védelmében nehéz is lenne kitalálni!
Attól ugyanis, hogy 'hülyegyerekes' tárgyszerűséggel "fecózól", hogy zavaros logika mentén "feltételezgetve", egyetlen állításomat sem cáfolva mellébeszélsz, ám címkézgetsz meg infantilis módon jópofizol..., a pökhendi szájkarate nem válik érvvé; eszköztelenséged nyilvánvalóságára az 'egyébkéntmegmitakartálközölni' ócska és piszkosul primitív közhelyességgel pedig csupán ráerősítesz!
Mindezekkel mindössze annyit bizonyítottál, hogy érvkészleted és vitakultúrád a/egy kocsmai krakéler nívóján mozog...
Dixi!
Mangu
@patyuka: Örülök, hogy telibe trafáltalak és a közönséges stílusod, sajátos " értelmetlen értelmezésed" nem zavar, nem állítasz semmit, csak mosdatod a halottat. Találkoztam már ilyen hitehagyott trógerekkel a 90-es években.
Ezek szerint te otthonosan forogsz társaiddal a kocsmai "közéletben". Szép világ lehet, egészségedre!
világlátó
@bencemacska: Jól látod, emlékezetes megnyilatkozás volt a semmire sem, csak erre alkalmas semjéntől. Bizony jól leleplezte az álnokságot. Érdemes lenne a teljes képet kivetíteni az olvasók elé. A fidesz megpuccsoló projektjét, az mszp-sek néhány vezető beosztású tagjának árulással végződő háttéralku projektjét.
Semmi új nincs itt nálunk. A királyok buktatásában, főuraink egymás ellen vívott háborúiban mi kiemelkedően jók vagyunk. A hatalomba kerülésért kialakított " technológia " évszázados fejlődésen ment át, sem a cél, sem a módszerek nem változtak, legfeljebb a kardokat felváltotta a média.
Ha visszatekintünk a múltunkba, egyre csak veszítettünk. Országrészeket, lakosságot, aztán újabb országrészeket és lakosságot, részben elszakították őket, részben mi közülünk néhányan kitelepítettük őket. A legjobbakat, legszorgalmasabbakat, a legtermékenyebbeket.
Elvesztettük a hazai gazdaság forrását, a bányákat, vasútakat, gyárakat, erdőket és termőföldeket millió hektár mértékben.Mindez miért? Mert a nemzet vezető politikusai mindig rosszul döntöttek.Lehet folytatni Tisztelt Barátaim. Ne egymást, a jelenlegi helyzet mindennapi negatív, vészjósló jelenségeit ostorozzátok. Mert megint rosszul akarnak dönteni " választott " vezetőink. Mangu és patyuka ! Midketten jól látjátok mennyi féle összetevője volt az " elmúlt nyócévnek "A vezető hiánya, a koncepció hiánya, a koalíciós partner követelőzése, a tömegek bizalmának elvesztése miatt a pánik, az egyre erőszakosabb ellenzék és főleg új tipusú , addig nem észlelt agresszivitása, a tömeggyűlések, stb.- ezek alakították a politikát, amihez Gyurcsány illett a legjobban. Hogy oda jutott a történet, az megint az események , a hazai és a nemzetközi körülmények együttes játéka következménye.Ha történetesen orbán lett volna ennek a nyolc évnek a főszereplője, vajon másként alakult volna az ország sorsa?
Az ellenzéki szerep, a mérhetetlen populista politikai marketing és ehhez a felsorakozott média tekeszájjal ...
világlátó
...való csaholása öszödről, a " békés tüntetők szemének kilövése " , az ország totális eladósítása, néhány mondvacsinált korrupt mszp-s rabszíjon körbemutogatása,és a karaktergyilkolás általánossá tétele meghozta a hatalmat, a ztán az úl alaptörvényt, a mindent a saját szánk íze szerint átalakítás teljes szabadsága, az új választási törvénnyel a következő négy év " folytatása " mára újra egypárti országot eredményezett. Csak ezt a Gyurcsányt kellene kikapcsolni valahogy ! A lakosságot lerendezték. Az ellenzéki erőknek - mit erőknek - csoportocskáknak odalöktek néhány milliót, aztán egymásra uszították őket, az esélyt sem biztosítva hogy felismerjék jól felfogott közös érdekeiket. A lakosság jó része engedelmes és jól - rosszul, de fizetett alattvaló, aki örül hogy dolgozhat.Nem megy az utcára sem a pedagógusokkal, sem a köztisztviselők béremelést kérő tüntetéseihez. nem csatlakozik. A többi meg részben már döntött és elment, a következő végző új generáció most készül elmenni, a maradék meg ott és úgy próbál megélni ahogy tud. Nem folytatom.
bencemacska
@világlátó: Igazad van, a magyarok rossz tulajdonságait gyűjti csokorba és lovagolja meg a populizmus csúcsformátumú képviselője, OV.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok