Ma tíz éve, hogy Balatonőszödön elhangzott a híres-hírhedt Gyurcsány-beszéd. A sokféle módon értelmezhető mondatok csak hónapokkal később szivárogtak ki, de az biztos, hogy nagyban hozzájárultak az akkori miniszterelnök bukásához.

Gyurcsány Ferenc azóta Demokratikus Koalíció néven saját pártot alapított, és most, az őszödi beszéd 10. évfordulóján vallott a szónoklat körülményeiről.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Tartok tőle hogy a demagóg tömeghez ez a beszéd nem jut el vagy a mentális deficitje miatt egy árva szót nem fog érteni belőle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alterego56
Tartok tőle hogy a demagóg tömeghez ez a beszéd nem jut el vagy a mentális deficitje miatt egy árva szót nem fog érteni belőle.
egyvandor
Kíváncsi vagyok a politikai "elit", a "zellenzék" néhány prominense meg a "zegyéb nertársak" hogyan fognak reagálni. Gorbán haveri körének reagálása érdektelen már előre tudom.
Ha leadják ezt a beszédet az M1-en oda fogok kapcsolni. :)
vonotok
@egyvandor: Hagyd a táv kapcsolt. Reménytelen.
vonotok
A rendszerváltás utáni legőszintébb beszéd volt. Valyon mikor lesz a Fidesznek Öszödi beszéde? Félek már ma késő lenne elhangoznia.
jolibaba
És a "Kötcsei beszéd" mennyivel volt különb?
Hellcat
@vonotok: Már volt egy csomó beismerő beszédük mégsem lett belőle semmi...
vadnarancs
A legnagyobb baj az, hogy a szobanövény intelligenciával rendelkező fidesz-szavazók ebből semmit sem értenek!
Katalina62
@Bringás: Gyurcsány sok hibát elkövetett, de nem volt hibbant zsarnok! Ha 0nem dugnád homokba a fejed, és nem imádnád a bálványodat, rájönnél, hogy van igazság abban, amit mond!
perfekt
Idiotizmus Csimborasszója! Van már múzeumok éjszakája, Pride büszkeség napja,Holokauszt megemlékezés egész évben,de hogy a hazugságot is jubileumi megemlékezéssel színesítik, az azért túlzás.Nem nézem meg a videót--mindent közkézre adott Gyurcsány- ,"megénekelte" népnyúzó tevékenységeit, jellemtelenségeit---fletó- pezsgőt ne bontsunk?
egyvandor
@Katalina62: 13:45 Trollokat nem etetünk. Csak azért jár ide, hogy szétzúzza a beszélgetéseket.
Vizual
Tudjátok már nem vagyunk kiváncsiak arra kik is voltak az árulok. Már csak örülni tudok, hogy eltüntek a francba miután az árulásért járó Judáspénzt felmarkolták. Az pedig, hogy pár keményvonalas orbánista nem látja a fától az erdőt nem csodálkozom. Talán orgazdák a lopott pénzhez. Szerencsétlenek kapjátok a kommentenkénti 170 ft-t Pitiáner...
Bringás
@Katalina62: Gyurcsány egy idióta paprikajancsi!
Szókrakész
Miért most erőlködik?
Miért nem akkor frissen, melegében magyarázta meg a bizonyítványát?
Miért kellett Viktorral közös megegyezősen lángokba borítani Budapestet?
Strong
Esetleg ha van valaki aki tud ilyet az segítsen nekem:

kerestetik 1 db. olyan politikus, aki őszinte, az emberekért szeretne tenni, nem motiválja a a hatalom és a pénz,...
alterego56
@Bringás: ugye mondtam hogy az idióták semmit nem értenek belőle.
Bringás
@alterego56: Az idióták elhiszik elquró hazudozásait!
Manhattan
"2010-ben minden, de minden adott volt ahhoz, hogy a Fidesz jól használja azt a történelmi esélyt, hogy 2/3-ot kapott, és felépítsen egy modern, szerethető Magyarországot! Ehelyett mit kaptunk? Szétrabolták az országot! Mészáros Lőrincek, Habony Árpádok, és Simicska Lajosok viszik a pénzt, miközben félmillió ember külföldre menekült."
Toby
Úgy tűnik Gy. egyszerű, közérthető mondatai, piszkos nagy terhet jelentenek egyeseknek, úgy "értésileg"! Ezek a szépségel fogjanak össze, talán több üres fej, nagyobb légköbméter!
Toby
Úgy tűnik Gy. egyszerű, közérthető mondatai, piszkos nagy terhet jelentenek egyeseknek, úgy "értésileg"! Ezek a szépségel fogjanak össze, talán több üres fej, nagyobb légköbméter!
papa.49
Szép de mint minden ami elkésett ,,eb gondolat,, neki akkor 206 őszén fel kellett volna állnia, a fütyisz nyer volna, és 2010. megsemmisítő vereséget is szenvedett volna, de a Gyurcsány elmulasztotta ezt a lépést, innen nehezen vagy soha nincs visszatérés, de az biztos ,,utálatos képnek,, még kiváló a fütyisz számára!!!
Manhattan
"Lehet még ugrabugrálni, hogy fúúúúj, miket mondott Gyurcsány. Orbán nem mondja de teszi. Kurvának tartja az országot, amelynek polgáraival bármit megtehet. Még a nyílt színi lopást is nevezheti a nemzeti tőke megerősítésének. És hazudik éjjel-nappal. Nem mondja, hogy hazudik, de minden mondata hazugság. (...)

Ha Orbán megbukik, előbb-utóbb meg fog, éppen azért lesz így, mert Öszödből nem értett meg semmit. És Gyurcsány - bármilyen módon - de részese lesz a bukásnak és a negyedik köztársaság felépítésének.

Az lesz az öszödi beszéd végleges rehabilitációja."
Toby
T "Gépház" !

Még ebben az évszázadban megtudhatom, hogy mit jelent az egyszer elküldött komment kétszeri megjelenése, két különböző időpotban?
Mangu
@Horizont: Ezt a beszédet Fecó elcseszte, mert nem tudta felmérni a helyzetet (rossz helyen, rossz embereknek mondta - megvilágosodást, pálfordulást várt?). Lelkizés helyett szó nélkül takarítania kellett volna beszédje szellemiségének megfelelően. Az ország lakósainak döntő többsége szellemi fogyatékkal él, mert nem értette, hogy mit és miért mond. Mind a mai napig ebben az állapotban leledzenek. Az emberek buták, érdektelenek a "fidesz" propagandájával szemben is, mert, hogy a vízcsapból is az folyik, az még nem jelenti, hogy érdekli őket, támogatják. A fideszesek feltehetően azért félnek tőle, mert parasztvezért látnak benne, csak sajna eddig minden parasztlázadás megbukott, mit ők nem tudnak, de Fecó igen és ezért nem viszi kenyértőrésre a dolgot. Azok hagynák cserben ismételten, kikért küzdene.
felnőttem kissé
Meghallgattam. Öszöd meg, nem ragozom ahogy akkor láttam.Van egy miniszterelnők akit rendesen megvezetett a holdudvara. Másképp tán, 77 x félreinformálták, mert öszintén senki sem univerzális, senki nem tut egyszerre 100 dolgot kontrollálni és átlátni.Megvezették és erre rájőtt, ezért első reakcióban kb. én is azt mondtam volna. Úgy fogalmazva ahogy Ő tette. Öszinte és igaz mondatok voltak akkor.SŐT be merte vallani,hogy elk...tuk. Ez eleve erény aztán , ki hogy és miért ellene fordította.Innentől meg lejtő.Sok mindennel egyetértettem még a párt szakítással is.AZ viszont,hogy most 10 kicsi indián ugrabugrál az egyenlő a nullával. Inkább minusz egy.Irigye meg kinek nincs?Tán az,hogy mumust csináltak maguknak személyével utal valamire.Tartanak Tőle szerintem joggal.Kicsi a tábora kevesen értik kevesen fogják fel,hogy az iránya jó lehet. 100 vérző seb mellett nincs orvos aki bevállalná ezt igy és most . Széles a javitandó paletta majd minden szegmense.Ez viszont nem politikust igénylő feladat szakemberek tömkelege kell hozzá Nem Horger Antalok( csak tisztán azért: Nem voltam és nem vagyok pártnak elkötelezve ma sem a multban sem, véleményem ettől még van és lesz is)
prime777
@Horizont: Igen,ahogyan írtam is már.Gyurcsányt a saját pártja csinálta ki.
Ez azért történt meg mert egy lendületes karakán pali volt,aki be akarta szüntetni a pártjában azt,hogy nem azért kell politikusnak menni mert már autófényezők nem szeretnénk lenni.
Valami ilyesmit mondott.
Ezzel azt akarta mondani,hogy véget akar vetni annak,hogy mindenki csak a posztok,és az egyéb juttatások miatt legyen a pártban,valamint töltsön be olyan helyeket jó pénzért,amit egy másik sokkal jobban hozzáértő is tudna vinni.
Le kellene számolni azzal,hogy melegedni vannak bent a parlamentben a nagy pénzért.
Ő tényleg meg akarta reformálni az MSZP-t ,ami hát nyilván nem tetszett azon "léhűtőknek" akik semmihez sem értettek.
A másik pedig,hogy nagyon tehetséges volt már akkor is.
Orbánnal is felmosta a padlót azon a bizonyos vitájukon. (:-D
Tartottak tőle,mert ő tényleg képes lett volna egy másik mszp-t csinálni.
Hozzáteszem egy fillér fizetést nem vett fel mikor az ország élén állt.
De amúgy elkúrta ez tény.
Az ország egyik legjobb miniszterelnöke volt.
Viszont ha ma ő lenne,már vagy fél millió migráns itt állomásozna hazánkban.
Nem azt mondom,hogy 1 ember se fogadjunk be,de Feriék beengedtek volna mindenkit.
prime777
@Bringás: " Gyurcsány egy idióta paprikajancsi! "
Hatalmas szellemi teljesítmény ez a szöveg tőled.
Egy 2/3-os rezsimnek miért van szüksége még mindig az ilyenekre mint te?
Miért vagy ezen a fórumon,megtudod fogalmazni?
Mi értelme van annak tükrében,amekkora támogatottsága van a fidesznek?
Mondjuk a kommunisták is ilyenek voltak anno.
Védték a pártot foggal körömmel mert jól fizették őket,zsíros állásokban voltak.
Te nálad mi áll fent,melyik lehetőség?
prime777
@Szeparepa2: " én bevallom megkönnyeztem"
De kegyetlen vagy. :DDDD
Igazából nem kellett beleadnia se apait,se anyait mert ezeket mindenki tapasztalhatja amit elmond.
kkalman
Még mindig a Gyurcsány az egyetlen, aki, ha van támogatottsága, ki tudja pöckölni Orbánt a hatalomból. Az más kérdés, ha ez sikerülne neki, követné-e egy teljes elszámoltatás, és a lopott vagyon visszavétele a tolvajoktól.
TASzSz
Egye fene, összedobjuk a vizitdíjat, hogy fussa a kezelésed!!!
Bringás
Egyszerű a válasz. A liberális majomhorda hazudozásait le kell leplezni!@prime777:
Mangu
@kkalman: Tévedsz, de nagyon. Már bebizonyította, hogy alkalmatlan. Nem kap még egy lehetőséget a korrigálásra, nincs támogatottsága (nem tett, amikor tehetett volna). Azért ki kell egészítenem még azzal, hogy az egész politikai "elit" megélhetési bűnöző (beleértve az összes párt képviselőjét, közhatalmi szereplőkkel) - az egyik oldal szemérmetlenül lop, a másik meg asszisztál hozzá a fizetéséért.
koszpeko
@Bringás: Te mit erőlködsz itt?
Nem veszed észre,hogy a hülye demagóg szöveged senkit nem érdekel.
Ha valaki elolvassa valamelyik kommentedet csak röhög vagy felidegesíti magát rajta.
Szerintem te azért vagy itt,mert élvezkedsz azon,hogy másokat bosszants.
Még egyetlen értelmes hsz.-od nem volt.
Értelmesen nem tudsz egyetlen gondolatodat sem előadni csak a köpködni tudsz.
Kiváló terméke vagy a habonyi propagandának.
Bringás
@koszpeko: Vannak egy páran, nem sokan, akikkel itt jól megérted magad. Aztán jön valaki és elmondja, hogy butaságot beszéltek! A ballib sajtó eszement híreit szajkózzátok, többséget vizionáltok és kormánybuktatást, miközben belelóg a kezetek a bilibe!
Orbán nyeri a következő választást is! Lesz olyan ballib formáció, amelyik a parlamenti küszöböt sem fogja megugorni! Mivel ez az oldal belebukott a lopkodásba és a hazudozásba, most "civil" álcát vesz fel. Ez arra jó, hogy palástolja a gyengeségét és húsz embert is tömegnek tüntessen fel, miközben a Fidesz és a Jobbik döntő támogatottsága vitathatatlan!
Ki is erőlködik akkor?
koszpeko
@Bringás: "Értelmesen nem tudsz egyetlen gondolatodat sem előadni csak a köpködni tudsz."
Ahogy elnézem minden szavam ül.
Bringás
@koszpeko: Te ülsz, hogy a pártod színvonalát elérhesd! :-))))))))))))
koszpeko
@Bringás:Megint van egy izonk.
De hát mindig erre vetődik egy bégető.
Aztán megunja,hogy a propagandája senkit nem érdekel s elhúz a p...ba
koszpeko
@Bringás: Nézzél fel a m1 honlapjára hátha találsz hasonszőrűeket.
Vedd már észre magad!!!
Bringás
@koszpeko: Én észrevettem magam és csak pár ingerült pukkancsot látok itt!
koszpeko
@Bringás: Figyu izo!
Akár mennyi neved lesz a stílus felismerhető.
Bringás
@koszpeko: Azt hiszed van nekem kedvem egy buta tökkel huzakodni?
Eriksson
Azt mondja Kulka művész úr, hogy felhagy a színészettel. Javaslom, hogy Gyurcsány úr meg menjen színésznek. Itt legalábbis úgy beszél mint Mágenheim doktor a Szomszédokban. Olyan szépen artikulálva, hogy mindenki biztosan megércse. (-tse)
prime777
@Bringás: "Egyszerű a válasz. A liberális majomhorda hazudozásait le kell leplezni!"
Már lassacskán a baloldal 8 éve nincsen a politikában.
Tehát most is hazudsz.
Felteszem a kérdést.
A fidesznél nincsen mit leleplezned? (:-D
prime777
@Eriksson: Nem az a lényeg,hogy mondja és,hogy mennyire artikuláltan.
A lényeg az,hogy mit mond.
Aminek sajnos minden szava igaz.
De ha nem igaz és hazudik majd megcáfolod.
Amúgy most,hogy mondod tényleg olyan Szomszédok feeling az egész. :)
bencemacska
A kiszivárogtató viszont annyira primitív, még azt sem mérte fel, hogy a júdáspénz felvételéhez zsoldba állt megbízójához, ezzel leleplezve saját magát!
A megbízó el is dicsekedett vele, sikerült GY-t megkaraktergyilkolászni!
patyuka
@Mangu: " Ezt a beszédet Fecó elcseszte, mert nem tudta felmérni a helyzetet (rossz helyen, rossz embereknek mondta - megvilágosodást, pálfordulást várt?). "
.
Állítom: az, aki - természetesen az őszödi történések ismeretében - ilyen baromságot képes leírni, menthetetlen!
Ugyanis tény:
- Az inkriminált "őszöri beszéd" 10 éve Gy. F. második beszéde volt.
- Az első volt a vitaindító programbeszéd, amit követett a frakcióvita, majd annak reflexiójaként a 2. beszéd, amely spontán, ám adekvát - "Van még valami, Ildikó?" - reakciója volt az előtte elhangzott hozzászólásoknak!
.
Hol, mikor és kiknek másoknak kellett volna Gy. F.-nek elmondania annak a frakcióvitának a vitazáróját?
'Nooomális'?!
Amúgy pedig: mi köze lett volna másnak egy zártkörű rendezvény történéseihez; és vajon a fentebb módon okoskodók hány másik párt frakcióvitáját látták-hallották?
Mert egyébként a közre tartozó, azaz az első Gyurcsány-beszéd - sokkalta részletesebben - a Parlamentben is elhangzott kormányzati előterjesztésként, melynek elemei majd később konkrétan a/egy konvergenciaprogramban manifesztálódtak is!
Az meg teljesen más kérdés, hogy ez utóbbi számos kardinális elemét az ellenzék a koalíció ország- és önsorsrontó asszisztálásával "sikeresen" megtorpedózta...
kkalman
@Mangu: ma, 09:50 Nem tudom, végig hallgattad-e a videót, ha nem az se baj. Régóta tudott, hogy nem pont Gyurcsány volt csak a hibás "a zemuttnyócév" hibáiért. A saját pártja árulta el. Nehéz úgy vezetni egy országot, hogy nem csak a "hivatalos" ellenzékkel kell megküzdeni, hanem a saját pártja is keresztbe tesz a miniszterelnöknek.
Az, hogy közben loptak is, csak rontott a helyzeten, de a nokiás dobozok közel sem egyenlő nagyságúak a kamionokkal, amikkel a jelenleg hatalmon lévők lopnak. Attól meg, hogy a Gyurcsányt a narancsköd agyúak lekaraktergyilkolták, nem sok minden változott. A narancsosok sikítófrászt kapnak ha meghallják a nevét. Vajon miért?
világlátó
Legújabbkori történelmünk lehgnagyobb konfliktusa volt ez az " öszödi beszéd ". Ha végignézhetnénk a Gyurcsány kormány történetét, eseményeit, jobban érzékelhető lenne az a vesszőfutás, amit , - bár igyekeztek leplezni - Gyurcsány végzett a saját pártja bölényei ellenében.Ők mást és másként akartak. Nem fordultak nyiltan szembe elnökükkel, de a háta mögött szervezkedtek. Másként mint korábban Kádár háta mögött, de ugyanazzal a céllal. Ezért nekem mondhatnak bármit, ők árulók. Nem Gyurcsányt, de a szocilista eszmerendszert, egy demokratikus, többpárti ország szociális politikai eszmerendszerét árulták el - pénzért, és a hatalomban maradásért.Gyurcsány Ferenc nem tudta hogy az elvtársai már nem elv társai.Amúgy kilógott a sorból. Grósz, majd Horn után más volt. Horn után átvenni a pártot , vele a miniszterelnökséget, magával cipelve az szdsz.-t, állandó támadásnak kitéve a fidesz által, a népszavazáson alul maradni és elveszíteni a vizitdíj fizetési kötelezettséget,számtalan kikerülési trükköt a közelgő válság ellen, majd a válság bekövetkeztével menteni a menthetőt,
mindezek vitték őket öszödre, ahol úgy egymás között szabadon eljött a pillanat, amikor ki lehetett törni, nem kicsit, nagyon, ki kellett mondani, hogy eddig, de ne tovább.No lett erre nagy " belső " felháborodás , majd jött a tett.Büszkék nem lehetnek rá.
Nem feladatom menteni Gy.F.-et.Hogy mégis ő az egyetlen Orbán ellenében, az mégis mutat valamit.Megítélni az emberi magatartását, politikai hitvallását, szándékai őszinteségét, vállalkozó politikusi jellemzőit, általános emberi személyiségjegyeit lehet, meg is teszik ezt most valamennyien, akik most éppen Orbán kormányától kapják a menázsit és a kitüntetéseket. Sikerült elhitetni az ország népének egy részével, hogy ő soha többé nem lehet politikai tényező .Tíz éve már hogy napi sok - sok percen át, az összes politikai, közéleti fórumon folyik a gyurcsányozás.A siker nem egyértelmű. Az hogy lesz e újabb Gyurcsány kormány, azt ma még nem tudjuk.
Mangu
@patyuka: Feltételezem ott voltál és most utólag mosakodsz. Fecónak ott nem kellett volna reagálni semmire, mert a frakcióvita magáért beszélt. Ha te ezt nem érted, még sajnálatra sem vagy méltó. A zártkörű rendezvény meg röhejes, az ingyen piát lejmolók kizárására vonatkozik csak.
A közre inkább tartozott volna ezek után egy "megfelelő" - indulat, trágárság mentes, nem forrófejű dühkitörés - kulturált tájékoztatás (nem parlamenti hablaty) az irányváltásra vonatkozóan, mit nem tett meg. Elcseszte.
Egyébként mit akartál közölni?
Mangu
@kkalman: Na, álljon meg a menet. Fecó nagyon jól tudta, hogy kikkel vállalt újra közösséget, miért volt korábban kirekesztett, hogy vették elő, mivel bízták meg. Őt is kikezdték, elkezdték csesztetni, mint Medgyesit. Világossá vált, hogy nem vezető, csak hordószónok. Itt most nem a jelenleg hatalmon lévőkről van szó, hanem az őket hatalomra juttatóknak a felelősségéről, melyet a mai napig nem láttak be. A fideszesek meg nem tartanak Fecótól - ez a duma csak parasztvakítás, mert amelyik kutya ugat, az nem harap és a támogatottsága (régen, most és a jövőben is) semmi.
patyuka
@@Mangu: "...Fecónak ott nem kellett volna reagálni semmire, mert a frakcióvita magáért beszélt..."
(Eleve esztelen idea, hogy egy vitaindítót követő vitának a referáló részéről ne legyen záró aktusa.)
Minthogy abban a bizonyos frakcióvitában a kétkedők leginkább az addig általánosságban dívó politikai gyakorlattal való szakítás, a politikusi privilégiumaik megnyirbálásának és a reformértékű változtatásoknak szükségességét igyekeztek megkérdőjelezni, ennél már nagyobb blődséget kinyilatkoztatásszerű vélekedésed védelmében nehéz is lenne kitalálni!
Attól ugyanis, hogy 'hülyegyerekes' tárgyszerűséggel "fecózól", hogy zavaros logika mentén "feltételezgetve", egyetlen állításomat sem cáfolva mellébeszélsz, ám címkézgetsz meg infantilis módon jópofizol..., a pökhendi szájkarate nem válik érvvé; eszköztelenséged nyilvánvalóságára az 'egyébkéntmegmitakartálközölni' ócska és piszkosul primitív közhelyességgel pedig csupán ráerősítesz!
Mindezekkel mindössze annyit bizonyítottál, hogy érvkészleted és vitakultúrád a/egy kocsmai krakéler nívóján mozog...
Dixi!
Mangu
@patyuka: Örülök, hogy telibe trafáltalak és a közönséges stílusod, sajátos " értelmetlen értelmezésed" nem zavar, nem állítasz semmit, csak mosdatod a halottat. Találkoztam már ilyen hitehagyott trógerekkel a 90-es években.
Ezek szerint te otthonosan forogsz társaiddal a kocsmai "közéletben". Szép világ lehet, egészségedre!
világlátó
@bencemacska: Jól látod, emlékezetes megnyilatkozás volt a semmire sem, csak erre alkalmas semjéntől. Bizony jól leleplezte az álnokságot. Érdemes lenne a teljes képet kivetíteni az olvasók elé. A fidesz megpuccsoló projektjét, az mszp-sek néhány vezető beosztású tagjának árulással végződő háttéralku projektjét.
Semmi új nincs itt nálunk. A királyok buktatásában, főuraink egymás ellen vívott háborúiban mi kiemelkedően jók vagyunk. A hatalomba kerülésért kialakított " technológia " évszázados fejlődésen ment át, sem a cél, sem a módszerek nem változtak, legfeljebb a kardokat felváltotta a média.
Ha visszatekintünk a múltunkba, egyre csak veszítettünk. Országrészeket, lakosságot, aztán újabb országrészeket és lakosságot, részben elszakították őket, részben mi közülünk néhányan kitelepítettük őket. A legjobbakat, legszorgalmasabbakat, a legtermékenyebbeket.
Elvesztettük a hazai gazdaság forrását, a bányákat, vasútakat, gyárakat, erdőket és termőföldeket millió hektár mértékben.Mindez miért? Mert a nemzet vezető politikusai mindig rosszul döntöttek.Lehet folytatni Tisztelt Barátaim. Ne egymást, a jelenlegi helyzet mindennapi negatív, vészjósló jelenségeit ostorozzátok. Mert megint rosszul akarnak dönteni " választott " vezetőink. Mangu és patyuka ! Midketten jól látjátok mennyi féle összetevője volt az " elmúlt nyócévnek "A vezető hiánya, a koncepció hiánya, a koalíciós partner követelőzése, a tömegek bizalmának elvesztése miatt a pánik, az egyre erőszakosabb ellenzék és főleg új tipusú , addig nem észlelt agresszivitása, a tömeggyűlések, stb.- ezek alakították a politikát, amihez Gyurcsány illett a legjobban. Hogy oda jutott a történet, az megint az események , a hazai és a nemzetközi körülmények együttes játéka következménye.Ha történetesen orbán lett volna ennek a nyolc évnek a főszereplője, vajon másként alakult volna az ország sorsa?
Az ellenzéki szerep, a mérhetetlen populista politikai marketing és ehhez a felsorakozott média tekeszájjal ...
világlátó
...való csaholása öszödről, a " békés tüntetők szemének kilövése " , az ország totális eladósítása, néhány mondvacsinált korrupt mszp-s rabszíjon körbemutogatása,és a karaktergyilkolás általánossá tétele meghozta a hatalmat, a ztán az úl alaptörvényt, a mindent a saját szánk íze szerint átalakítás teljes szabadsága, az új választási törvénnyel a következő négy év " folytatása " mára újra egypárti országot eredményezett. Csak ezt a Gyurcsányt kellene kikapcsolni valahogy ! A lakosságot lerendezték. Az ellenzéki erőknek - mit erőknek - csoportocskáknak odalöktek néhány milliót, aztán egymásra uszították őket, az esélyt sem biztosítva hogy felismerjék jól felfogott közös érdekeiket. A lakosság jó része engedelmes és jól - rosszul, de fizetett alattvaló, aki örül hogy dolgozhat.Nem megy az utcára sem a pedagógusokkal, sem a köztisztviselők béremelést kérő tüntetéseihez. nem csatlakozik. A többi meg részben már döntött és elment, a következő végző új generáció most készül elmenni, a maradék meg ott és úgy próbál megélni ahogy tud. Nem folytatom.
bencemacska
@világlátó: Igazad van, a magyarok rossz tulajdonságait gyűjti csokorba és lovagolja meg a populizmus csúcsformátumú képviselője, OV.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.