Minden ötödik gyereket egy szülő nevel az országban. Ráadásul egyharmaduk a szegénységi küszöb alatt él. Az ellenzék szerint: az állam gyakorlatilag semmivel nem támogatja azokat a szülőket, akik egyedül nevelik a gyerekeiket. Ha mégis, akkor csak abban az esetben, ha erre szociálisan is rászorulnak. Az LMP ezért változtatna a helyzeten. A családügyi államtitkár szerint azonban: ez nem ilyen egyszerű. További részletek a videóban.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@szaboria1: Én meg tanítottam, s tudom hogy az osztályban a rászoruló 1-2 gyermekes család semmi kedvezményt nem kapott, a 3 gyermekes jómódú család gyermeke pedig ingyenesen étkezett. Ingyen tankönyv sem járt ha a csonka családokban 1-2 gyermek volt.
szaboria1
@Cicamama55: Nem tudom hol tanítottál és ez mikor volt mert a 70 - 80 évekről írtam. Misem kaptunk kedvezményt az 1 gyerekre de volt olyan szülő aki egyedül nevelte és kapott étkezést ingyen. Igaz ez függött a kerületektől is.
Cicamama55
@szaboria1: A mi településünkön a nagy számú cigány kisebbségé volt a nyújtható támogatás zöme.
szaboria1
@Cicamama55: A VIII.ker Homok u. Erdélyi u. iskolák zöme is abból állt. Most ahol lakom pedig város vagyunk nagy a szegénység. Ugyan is a boltokon kívül semmilyen munka lehetőség nincs.
emerencia
@Cicamama55: Mind a két társadalmi rendszerben a munkahelyeimen hivatalosan a háromgyerekes kollégák voltak a szegények. Valójában viszont gyakorta ők éltek jobban a kevesebb gyermekeseknél, a gyermekteleneknél pedig pláne. A szociális juttatások zömét is ők kapták, közülük néhányan nemegyszer hangosan követelőztek. Magyar viszonyok között kibogozhatatlan, hogy ki a rászoruló. A gyereklétszám alapján kiosztott juttatások nem mindig csak a rászorulóknak jutnak ugyanakkor mások nem jutnak hozzá a segítséghez pedig igencsak szükségük lenne rá. Tisztességesebb volna rendes fizetést adni mindenkinek, a szociális juttatások zömét pedig kiválthatná az alapjövedelem. Ebben is kapnának a nem rászorulók is juttatást de legalább a rendszer átláthatóbb és igazságosabb lenne mert biztosan nem esnének ki belőle azok sem, akik gyereklétszámtól függetlenül bajban vannak.
Cicamama55
@emerencia: Igen, sok az igazság abban, amit írtál! Bizony az ember tehetetlennek bizonyult sokszor, mert a rendeletekkel lehetetlenné tették azt, hogy segítséget kaphassanak az 1-2 családos szülők. Sok esetben nemcsak a csonka családok, de a teljes családok is rászorulók lettek volna, s lennének a segítségre...Azok szorultak ki a szociális ellátás rendszeréből, akik nem szülték sorban a gyerekeket. Sok tehetős családban is bizony ösztönzően hatottak a nagycsaládokat támogató intézkedések régen is és ma is. Volt olyan időszak is, amikor a három gyermek közül egy volt ingyenes, kettő 50 % kedvezményt kapott. Az egy gyermekét egyedül nevelő szülővel azonos összeget fizetett a három gyermekének étkezéséért. És akkor még a sok rendszeres gyermekvédelmi támogatásosokról nem is szóltam. Az intézményeknek szűkös keret rendelkezésre állt arra, hogy kis segítséget tudjanak adni pár gyermek étkezési díj fizetéséhez. Pályám kezdetén 78-tól,olyan általános iskolában tanítottam, ahol a tanulók 75%-a volt cigány származású. 8 év után kerültem át a szociális ágazatba. Itt azt tapasztalom, amióta ez a kormány van, egész nyáron, s a téli szünetben is biztosítanak ingyen étkezést a rászoruló gyerekeknek, ami régebben nem volt. S ingyen tankönyvet sem kaptak régen a gyerekek. Irritál az ellenzék éhező gyermekező szövege, mert bizony régen is nagyon sok volt, s a jelenlegi rendszer - a mi településünkön biztosan- sokkal többet tesz a nehézségek megoldásában. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy rohamosan fogy a lakosság, fiataljaink külföldre menekülnek, így a gyermek létszám is csökken. Ennek oka pedig kormányunk elhibázott politikája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.