Négyéves béremelési program keretében emelnék a tervek szerint az egészségügyi szakdolgozók bérét, amely 2019-re megduplázódna – ígérte az emberi erőforrások minisztere szerdán Győrben, az egészségügyi szakdolgozók XLVII. országos kongresszusán.

Balog Zoltán – a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház által szervezett – kongresszuson elmondta, hogy a szakszervezetekkel és Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával a tárgyalások még nem fejeződtek be, de a bérfejlesztés első lépéseként még idén 25 százalékkal emelkedne a szakdolgozók fizetése.

A miniszter hangsúlyozta: a 2017-es költségvetési javaslat alapján a kormány mintegy 167 milliárd forinttal többet fordítana az egészségügyre, ami többletlehetőséget teremt az ágazatban dolgozók fizetésének emelésére. Erre a célra a Miniszterelnökség fejezeten belül, az Ágazati életpályák és bérintézkedések soron jövőre 80,6 milliárd forint állna rendelkezésre.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Egyet szeretnék tudni!!! Mindig csak a "szakdolgozók"-ról olvasok, de a többiek, akik szintén az eü-ben dolgoznak (pl. adminisztrátorok,beteghordók, stb.) ők mikor kapnak fizetésemelést??? Miért maradnak ki mindig??? Nagyon érdekesen működik ez a rendszer, mert nélkülük nagyon nehezen boldogulnának!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pöpec
@Bringás: Ja, hogy csődközel csak Gyurcsány idejében volt? Legalábbis a fidesz szerint. Tudod, nem az az érdekes, mekkora a gazdasági visszaesés hanem az, hogy milyen a gazdaság fejlődési tendenciája. Az pedig hosszabb távon siralmas. De nem magyarázom tovább, az opportunistákat úgyis csak a ma érdekli.
sziha
@Macskaszem: Latod, ha a drotkecskes valamibe belebotlik (tehat nem skatulyazhat lipsibolsinak), mar fasisztazik. Azert kivancsi lennek, hogy a lipsibolsi hogy lenne fasiszta, vagy ha vannak lipsibolsik es vannak fasisztak, akkor ok mik? Illiberalis demokratak? Unortodox neppart? De tole nem kerdezem meg, mert kapok egy haromszavas, semmit mondo valaszt (fogalmakkal nincs tisztaban), ad 2.: trollokat nem etetunk. Sajnos, ez utobbi hibaba beleestem parszor, de tobbe nem...
sziha
@Pöpec: szerinted bemegy barmi is neki? Hagyd a banatba, most nagyot nott a fideSS maja a zorban-oda ota. Most aztan tenyleg viktorovics a zisten. Legalabbis nekik.
Macskaszem
@sziha: Igazad van, ne etessük, hátha eltakarodik.
Bringás
@Pöpec: Köszönöm! Béke van! Te nem csesztetsz és így én sem téged! Szép napot neked!
kukac50
Hazudik, nincs pénz az államkasszába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.