Négyéves béremelési program keretében emelnék a tervek szerint az egészségügyi szakdolgozók bérét, amely 2019-re megduplázódna – ígérte az emberi erőforrások minisztere szerdán Győrben, az egészségügyi szakdolgozók XLVII. országos kongresszusán.

Balog Zoltán – a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház által szervezett – kongresszuson elmondta, hogy a szakszervezetekkel és Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával a tárgyalások még nem fejeződtek be, de a bérfejlesztés első lépéseként még idén 25 százalékkal emelkedne a szakdolgozók fizetése.

A miniszter hangsúlyozta: a 2017-es költségvetési javaslat alapján a kormány mintegy 167 milliárd forinttal többet fordítana az egészségügyre, ami többletlehetőséget teremt az ágazatban dolgozók fizetésének emelésére. Erre a célra a Miniszterelnökség fejezeten belül, az Ágazati életpályák és bérintézkedések soron jövőre 80,6 milliárd forint állna rendelkezésre.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Egyet szeretnék tudni!!! Mindig csak a "szakdolgozók"-ról olvasok, de a többiek, akik szintén az eü-ben dolgoznak (pl. adminisztrátorok,beteghordók, stb.) ők mikor kapnak fizetésemelést??? Miért maradnak ki mindig??? Nagyon érdekesen működik ez a rendszer, mert nélkülük nagyon nehezen boldogulnának!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Egyet szeretnék tudni!!! Mindig csak a "szakdolgozók"-ról olvasok, de a többiek, akik szintén az eü-ben dolgoznak (pl. adminisztrátorok,beteghordók, stb.) ők mikor kapnak fizetésemelést??? Miért maradnak ki mindig??? Nagyon érdekesen működik ez a rendszer, mert nélkülük nagyon nehezen boldogulnának!!
Nil
Négyéves beetetés.
Aki elhiszi meg is érdemli és szavazzon csak a fideszre.
Azért olvassa vissza hány ígéretet tartottak be.
aremy
a nyugdíjasoknak is igért 14ik havit de még a 13ik kat sem adta vissza ami a válság miatt
szűnt meg. ha mind ez igaz lenne akkor miért nem 2 évről hadoválnak.
Oscarson
Persze, hiszem ! És akkor a kapunál majd belépőjegyet kell venni, a köpenyért felárat kell fizetni, egyet meg is kell venni aranyért, havonta. Hja, és csak náluk kapható papucsban lehet kopogni ! Nem is lesz elég a dupla fizetés !
KERKA
@ágimami: Jogos a fölvetésed, igazat is adok neked. majd úgy járnak a fölsoroltak, mint a pedagógus fizetés emelésnél a technikai dolgozók. pedig egy konyhás nénire, dajkára, adminisztrátorra éppen úgy szükség van, mint a konkrét oktatással foglalkozó dolgozóra!
papa.49
Páter takarodj hazudsz most is, mint mindig)))))))))))
Toby
Tessék nagyot nevetni, mielőtt sírás lenne az eredmény!
Csak a szokásos!
christike
Ez a Balogh tuti a Háry János leszármazottja ! Egy szavát nem hiszem el továbbra sem!
szép új világ
Kisstílű csuhás ha már megint hazudsz, legalább hazudja nagyot, ígérj háromszoros fizut.
bakegya
NÉGY ÉV MÚLVA HOL LESZEL TE MÁR?-újabb etetés a köbön.
glorianna
Lehet, h lelkész létére nem tudja: még aki kapott valamicske béremelést, annak is úgy átszervezték a munkáját/munkaidejét, és olyan ügyesen változtatták a juttatásait, h semmi sem maradt az "emelésből". Plusz a hivatalosan szabad szemmel alig látható infláció, amivel rongálják a kereseteket - ez persze azokat is érinti, akik még névleges béremelést sem kaptak immár vagy 8 éve.
Balog tiszteletes se olyan szegény (hatalom nélküli), hogy ígérni ne tudna...
justhpeter
Szégyentelen aljadék ez, nem pap. A csuti gazdaállat seggnyalója.
Borsodi
Nem azt mondja,hogy jövő hónaptól emelik,ha nem 2019 re .Szóval nagy ívbe le van szarva amit mond Amit kérdez az sem igaz! . .Bezzeg a talp nyalóknak egyik napról a másikra emelték 5 Millióra a fizetésüket várhattak volna azzal is 3000 -Ig el végre így is többszörösét keresték mint egy orvos aki életet ment, ezekkel ellentétben.
nevemnick
Lelkész létedre nem tudod, hogy hazudni az bűn?
kamazuka
Lehet,hogy 4 év múlva 5 millió magyar munkavállalót egyáltalán nem érdekli majd,melyik szarházi banda áll majd az ország élén!
Mobil123
A csuhasok hazudnak a legjobban. Ez meg párját ritkítja.
silber13
Mit is várhat az egyszeri ember ettől a csapnivalóan rossz vándorköszörűstől, aki a lelkészként is csődöt mondott... Hát persze, hogy minisztert csinált belőle a csúti szélhámos, némely állítólagos bokros érdemei miatt.
nezelodo
Ilyen nagy bajt érez a dakota, hogy már ígérgetni kezdett? Miért nem azt üzeni ettől a félnótástól, hogy folytatjuk (folytatni szeretném).
simmering73
Ígértek már ezek az illúzionisták 400%-os béremelést is.
Bringás
Új hír a ma reggeli Klub Rádióból! 2013-hoz képest felére csökkent a várakozási idő a műtétekre!
A kormány mégis jobban teljesít! Na, lehet ezért szidni Orbánt!
sziha
@Bringás: persze. a tobbi mar reg belehalt.
Bringás
@sziha: Nem hiszem. Ilyen ziccert nem hagyott volna ki a rádió!
Pöpec
@Bringás: Jaj de jó, hiszen akkor 2013-ban még 1066 nap volt?
Várakozási idő: "Csípőprotézis műtét, ortopédia szakma Nyugat-Dunántúl Csolnoky Ferenc Kórház 510 nap (343 várakozó) 2017.11.17 (533 nap)"
Pöpec
@Bringás: Csípőprotézis műtét, ortopédia szakma Észak-Közép-Magyarország Magyar Honvédség Egészségügyi Központ 467 nap átlagos várakozási idő (286 várakozó)
Csípőprotézis műtét, ortopédia szakma Dél-Dunántúl Pécsi Tudományegyetem 422 nap átlagos várakozási idő (359 várakozó)
Bringás
@Pöpec: Ugye, hogy csökkent a várakozási idő.
bakegya
Na jó,akkor,mosttttt, megyek nyugdíjba...elegem van a hülyitésből.OLDJA MEG AZ EMBERISÉG A NYAVAJÁIT AHOGY EZ A gyalogkakukk és a bunkó teknős gazdája akarja!
Pöpec
@Bringás: Remélem olvasod a 444-en a Venezuela-sorozatot! Akkor tudod mi lesz a vége orbán politikájának?
Macskaszem
@Bringás: Neked elég, ha orbi meg a többi senkiházi a pofádba hazudik és beszopod. Told már el innen a bringádat öreg, menj a többi seggnyaló közé az orbán faszbukjára. Ott találsz ízlésednek való lefetyelnivalót.
Bringás
@Macskaszem: Azt nem is minősítem, hogy ilyen paraszt tahó módom szólalsz meg, mert elvbarátaidtól már megszoktam, hogy csak ennyire futja. Azt viszont már az értelmi képességeid megkérdőjelezésének tudom be, hogy nem Orbán nyilatkozta ezt, hanem a Klub Rádió híreiben szerepelt!
Okoska! Milyen oldalt preferál a Klub Rádió? Jobboldalt? Neeeeeeeeeeeeeem! Balliberális!
Macskaszem
@Bringás: Nem hallgatok Klub Rádiót (sem) gyökérke. Amúgy meg az emberminiszter mondta Győrben egy kongresszuson.Talán elolvashattad volna a cikket, ha már annyira viszket a kommentelhetnéked fidesznyalonc.
Pöpec
@Bringás: Akkor olvasd ezt!
hvg.hu/cimke/Venezuela
"A teljes gazdasági és politikai válságba süllyedt Venezuelában horroráron juthat a lakosság már az élelmiszerekhez is. A hét elejétől átszámítva több mint ötezer forintba kerül egy kilogramm kukoricaliszt, míg egy kilogramm csirkéért több mint huszonnégyezer forintot kénytelenek fizetni. Az országban központilag határozzák meg az alapvető élelmiszerek árát.
Venezuela rendelkezik a világ legnagyobb olajkészleteivel, de miután gyakorlatilag semmilyen más exportcikke nincs, az olaj világpiaci árának zuhanása miatt a gazdaság zuhanórepülésbe kezdett, elszabadult az infláció, és szinte mindenből hiány van, rendszeresek az áramkimaradások is, és az ország szinte teljes egészében az alapvető fogyasztási cikkek importjára szorul. Az élelmiszerek árát, mint például a helyi kenyérnek számító "arepa" alapanyagának, a kukoricalisztnek az árát a kormány határozza meg.

Venezuelában általános az élelmiszer- és gyógyszerhiány, és a boltok polcairól szinte már minden eltűnt, lisztet is nagyon ritkán kapni. A venezuelai ipartestület hónapok óta követeli a kukoricaliszt eladási árának felülvizsgálatát, mert úgy vélte: az eddigi ár egyáltalán nem fedezte a termelési költségeket."
Pöpec
És még:
"Hétfőn a Coca-Cola amerikai óriásvállalat bejelentette: felfüggesztette venezuelai termelésének jelentős részét a cukorhiány miatt. A Coca-Colát megelőzően a Kraft Heinz élelmiszeripari vállalat esett a dél-amerikai országban uralkodó nyersanyaghiány áldozatául, és nemrég az ország utolsó sörgyára is leállt.

Venezuelában tavaly 5,7 százalékkal zsugorodott a bruttó hazai termék, és ebben az évben további 8 százalékos csökkenést várnak a Nemzetközi Valutaalap szakértői. 2015-ben az infláció mértéke elérte a 180 százalékot, idén várhatóan meghaladja a 700 százalékot is.

Ezzel párhuzamosan a dél-amerikai ország súlyos politikai válsággal is küzd. A törvényhozásban többségbe került ellenzék 1,8 millió aláírást gyűjtött össze, hogy még idén népszavazást lehessen tartani Maduro leváltásáról, amit felmérések szerint az emberek hetven százaléka támogatna."
Bringás
@Pöpec: És ennek mi köze van Magyarországhoz?
Bringás
@Macskaszem: Az, hogy fasisztáék nem hallgatnak rádiót, nem az én bajom!
Pöpec
@Bringás: Csupán az, hogy ide vezet a populizmus és a szocializmus, a vele járó államosítás, miközben tele vannak olajjal. Nem tennél fel ilyen hülye kérdést, ha olvasnád a 444.hu-n Venezueláról szóló sorozatot. Vesd össze: orbán államosítása.
Van aki küldetésének tekinti a hülyék korrepetálását, én csupán felvilágosítalak.
Bringás
@Pöpec: Ez centralizáció, nem államosítás!
Pöpec
@Bringás: Államosításról szóló cikkeket kérsz? Az már korrepetálás lesz...
Pöpec
@Bringás: Az MTI-t csak olvasod, mint nem szennylapot?
A burzsoázia szabotázsára hivatkozva gyárakat államosítottak Venezuelában
akiraly KÜLFÖLD május 15., vasárnap 7:05 172 10
A termelésüket gazdasági okokból leállító gyárak államosítását rendelte el Nicolas Maduro venezuelai elnök, aki szerint azokat tulajdonosaik, a "burzsoázia" bénította meg, a vállalkozók pedig "szabotálják a gazdaság működését".
Az országot megbénító gazdasági válságot "külső agresszióra" vezette vissza, ezért hadgyakorlatokra küldte a hadsereget is.
Venezuelában a néhai Chávez elnök szocialista kísérletének összeomlása óta súlyos élelmiszer és energiaválság van, amit csak fokozott az olajár összeomlása - így lehetséges az, hogy egy olajországban energiaválság legyen. A helyzet az év eleje óta különösen kiélezett, mert akkor, 17 év után az elnök Venezuelai Egyesült Szocialista Pártja elbukta a törvényhozási választást, amire válaszul Maduro gazdasági szükségállapotot vezetett be, amit pénteken újab hatvan nappal meghosszabbított. (Via MTI)
Pöpec
@Bringás: Szánok még rád egy kis időt, hogy okosodj :-)
"Lehúzta a rolót Venezuela utolsó sörgyára

Újabb elképesztő hír érkezett a mély politikai és gazdasági válságba süllyedt Venezuelából. Miután az állami dolgozók munkahetét két napra csökkentették, és a hét közepén bejelentették, hogy már az országgyűlési képviselőknek sem tudják kifizetni az áprilisi bért, beütött az igazi dráma:
pénteken bejelentette az ország legnagyobb sörgyára, hogy utolsó működő üzemét is bezárja.
Az ország sörtermelésének hetven százalékát biztosító Cervecería Polar korábban már három gyárát bezárta, a negyediket azért kellett leállítani, mert a vállalat nem jutott a valutához a kormányzattól, így pedig képtelen alapanyagot importálni. A gyár az elnököt és kormányzatát hibáztatja a kialakult helyzetért, akik válaszul államosítással fenyegetőznek."
Bringás
@Pöpec: Köszi a híreket, érdekesek! Egy hiba van! Mi köze van ennek Magyarországhoz? Az, hogy te párhuzamot vizionálsz és csődöt, bocsika, de tojom le. Egy kis gazdasági visszaesés nem csőd!
Pöpec
@Bringás: Ja, hogy csődközel csak Gyurcsány idejében volt? Legalábbis a fidesz szerint. Tudod, nem az az érdekes, mekkora a gazdasági visszaesés hanem az, hogy milyen a gazdaság fejlődési tendenciája. Az pedig hosszabb távon siralmas. De nem magyarázom tovább, az opportunistákat úgyis csak a ma érdekli.
sziha
@Macskaszem: Latod, ha a drotkecskes valamibe belebotlik (tehat nem skatulyazhat lipsibolsinak), mar fasisztazik. Azert kivancsi lennek, hogy a lipsibolsi hogy lenne fasiszta, vagy ha vannak lipsibolsik es vannak fasisztak, akkor ok mik? Illiberalis demokratak? Unortodox neppart? De tole nem kerdezem meg, mert kapok egy haromszavas, semmit mondo valaszt (fogalmakkal nincs tisztaban), ad 2.: trollokat nem etetunk. Sajnos, ez utobbi hibaba beleestem parszor, de tobbe nem...
sziha
@Pöpec: szerinted bemegy barmi is neki? Hagyd a banatba, most nagyot nott a fideSS maja a zorban-oda ota. Most aztan tenyleg viktorovics a zisten. Legalabbis nekik.
Macskaszem
@sziha: Igazad van, ne etessük, hátha eltakarodik.
Bringás
@Pöpec: Köszönöm! Béke van! Te nem csesztetsz és így én sem téged! Szép napot neked!
kukac50
Hazudik, nincs pénz az államkasszába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.