Az alaptörvény módosításának legfontosabb célja a magyar emberek biztonságának garantálása, és az, hogy a Magyar Honvédség is kivehesse részét a terrorizmus elleni küzdelemből – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter pénteken a Parlamentben, a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság együttes ülése előtt a sajtónak.

A két testület a zárt ülésen azt az alaptörvény-módosító javaslatot tárgyalja, amely új különleges jogrenddel, a terrorveszélyhelyzettel egészítené ki az alkotmányt. Ennek elrendelésével a Magyar Honvédség erőit is be lehetne vetni.

A honvédelmi miniszter felidézte, hogy az alaptörvény módosításáról több körben tartottak többpárti egyeztetést, és ellenzéki módosításokat is figyelembe vevő kompromisszumos javaslat született. Simicskó István azt mondta, bízik abban, hogy a javaslat végül megkapja a szükséges támogatást.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Szókrakész: Sajnos, Nalad van a honap bemondasa!...:o((( Gratulalok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Sajnos, Nalad van a honap bemondasa!...:o((( Gratulalok!
karma1
@vadnarancs: Meg egy jo celzokaju , hangtompitos fegyvert is...:o))))
nyanya001
Már most is teljhatalmon van hiszen azt csinál amit akar !
Jozefina
Ott kell kezdeni ahol Csaucseszku végezte!!??
Toby
Ezt a simicskót is az "isten küldte a Földre" ? Bizonyára bőven elege lehetett belőle, ezért magához szólíthatná!
Perwool
Nincs nagyobb terrorfenyegetettség Magyarországon mint három... hónappal ezelőtt, hála Istennek. Persze a kétmillió birkának enni kell, ott a kvóta és a folyamatos riogatás...
"A miniszter elmondta, hogy voltak fenyegetések, amelyekben a magyar zászló feltüntetésével, később pedig konkrétabban is megjelölték Magyarországot mint esetleges célpontot"
Jórészt azt se tudják, hogy a világon vagyunk. Meg a hatás is más. Ha Párizsban robban valami, az ausztrál, az amerikai, meg a japán is tudja miről van szó. Ha Budapesten, akkor meg előveszi a földgömböt és tűnődik, hogy hol keresse. (Legjobb esetben nem Románia Bukarest.) Szóval ez nem a mi zsenijeink érdeme.
A biztonsági intézkedések szinte semmit sem érnek. Párizsban évekkel a terrortámadások előtt agyig felfegyverzett katonák járőröztek mindenhol. Eredmény? Közismert.. A parlamentünket részeg turisták "rabolták" ki! A minisztériumok, közintézmények faltövében, bárki simán leparkolhat kocsival. A kutya nem ellenőrzi, hogy nem-e "telitankkal" van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.