A honvédelmi miniszter szerint mindenképpen hasznos lenne a biztonság garantálása érdekében, ha a katonaság is tudná segíteni a rendőrséget a rend fenntartásában egy terrorcselekmény esetén. 

Simicskó István az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában ehhez hozzátette: ne masírozzanak fölöslegesen a katonák Budapest utcáin, de az arányosság és szükségesség mértékét szem előtt tartva meg kellene adni a kormánynak a lehetőséget arra, hogy katonák is segíthessék a rendőrség munkáját.

A terrorellenes akciótervről öt egyeztetést tartottak, befogadták a kritikák egy részét és olyan javaslat született, amely "elment a határig" a kompromisszumokban – mondta.

Simicskó István elmondta: ha most történne terrorcselekmény Budapesten, akkor nem tudnák a katonaságot bevetni, pedig erre több európai országban is lehetőség van, Párizsban például tízezer katonát vezényeltek az utcákra a támadások után.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"Párizsban például tízezer katonát vezényeltek az utcákra a támadások után."
És???Utolag okosnak lenni azt jelenti elsőre hülye voltál!
A biztonsági intézkedések szinte semmit sem érnek. Párizsban évekkel a terrortámadások előtt agyig felfegyverzett katonák járőröztek mindenhol. Eredmény? Közismert.. A parlamentünket részeg turisták "rabolták" ki! A minisztériumok, közintézmények faltövében, bárki simán leparkolhat kocsival. A kutya nem ellenőrzi, hogy nem-e "telitankkal" van...
Nektek nem az ország biztonsága a fontos, hanem a totális tejhatalom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Feltételezem, hogy a katonaság nem sorkatonákból áll.
Ha a katonaságért fizetést kapnak a katonák, akkor csak elhatározás kérdése a vezérkar részéről, hogy hová irányítják az állományt.
sokanvagyunk
@Csodálkozó: A parlamentvédő ármádiával majd megerősítik őket.
Perwool
@sokanvagyunk: A napokban Egyiptomban jártak!
"Simicskó István honvédelmi miniszter és egyiptomi kollégája pedig a honvédelmi együttműködésről szóló tárcaközi szándéknyilatkozatot szignált"
Ez mondjuk nem tudom konkrétan mit jelent, ha azt, hogy az egyiptomiak segítségére megyünk harcolni, akkor azért tudjuk a múlt eredményeit.(vesztes oldal) Ha meg, az egyiptomiak jönnek magyar határt védeni az meg hát...Mikor trágyát okádnak a muszlimokra?!
papa.49
Ez a ,,karatematyi,, miért nem valamelyik bevásárló központban ugrál, bemutatózik ez még a Hendénél is hülyébb!!! Kit, meg hová vezényelnél paprikajancsi, állomány nincs talán ha 8000 katona van az országban a ,,pizsamagatyásokkal,, együtt, mert szerintem a HM. ben legalább 3000 ember van!!! Ez a ,,honvédség,, (kisebb betűm nincs) olyan ,,HATALMAS ERŐT,, képvisel, hogy egy kisebb forgószél elsöpri őket, meg nem is erre vannak!!!
Jozefina
Katonaság??? Hol van az már??? Ha lenne már régen elzavart volna benneteket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.