Az Hulala című francia lap azt kifogásolja a francia sztrájkhullámról szóló Index-cikkben, hogy a szociális jogokért harcolókat a neoliberális elvek szerint ítéli meg, miközben szerintük épp a munkajogok megvédése és ezzel a termelékenység erősítése és a kereslet fenntartása az, ami Európán segíthet. Magyarországon nem értik, mit akar a Podemos, a Szíriza, Bernie Sanders – vagy épp az új francia mozgalom, a Nuit debut. Érdekes reakció érkezett Magyarországon élő franciáktól egy Index-cikkre, amely a szokásosnál durvább francia sztrájkhullám okait magyarázza. A cikk arról írt, hogy a kormány csupán kicsit lazítani szeretne a munkaerőpiaci szabályzókon, hogy „könnyebben fel lehessen venni és ki lehessen rúgni embereket”, akik „kicsit többet dolgoznának, mint heti 35 óra” - erre azonban a franciák felkapták a vizet. Az Hulala című online lap szerkesztőségi válasza szerint az Index-cikk üzenete egyértelmű: “nem kell sajnálni a franciákat, elég gazdagok már így is, és meg kell...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
@Csizmás Kond: ők nem migránsok, mert az unióból jöttek
Nil
Már a hetvenes években meg volt a feltétele annak hogy az emberek napi 4 órát dolgozzanak és azzal annyi pénzt keressenek, amennyiből emberhez méltóan meg lehet élni. Most 2016 van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.