Az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. nem tud tovább veszteségesen működni, így nem lesz, aki elvigye a szemetet 33 településen. Az Index szerint további 108 település járhat hasonló módon, ha a hulladékszállítási biznisz körüli pénzügyi krízis nem oldódik meg.

A cég nevéből valószínűsíthető, hogy Nagybörzsöny, Perőcsény, Szanda, Vámosmikola, Drégelypalánk, Hont, Ipolytölgyes, Őrhalom és még 25 környékbeli település van veszélyben.

A vészhelyzet oka, hogy májustól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) szedi be a díjakat és fizeti a szolgáltatókat is, de mivel a rendszer utófinanszírozásra épül, a szolgáltatók eddig egy fillért sem kaptak. A magyarországi hulladékszállítók fele veszteségesen működik, melyben

a rezsicsökkentésnek is van szerepe.

A kormányzati szervezet "gyorssegélyként" pályázati lehetőséget hirdet a szolgáltatóknak, akik május 27-31 között adhatták be kérelmüket az NHKV-hez, hogy kapjanak annyi pénzt, amiből legalább pár hétig még fenn tudnak maradni.

Addig, amíg a településeken a jelenlegi szolgáltató nem tudja elvinni a szemetet, a Katasztrófavédelem feladata kijelölni egy másik céget a kukák elszállítására.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagy nagy gratula a balf@sz kormánynak csak államosítsanak
tovább aztán végképp egy bűzlő szarkupac lesz ország !
A Habonyt tartsák meg tanácsadónak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Tekla: Egy-két részletkérdést még hozzáfűznék, engedelmeddel. Ugye, akkor már nem kellene a gázszámlára se spórolnunk, hanem ősztől tavaszig sorba állnánk a Tüzép-telepen, örülnénk, ha sikerülne olyan fát és szenet venni, amivel fűteni is lehet. Salakolnánk a kazánt, hordanánk a hamut, salakot a kukába. A hűtő pótlására elárulom nagyanyám módszerét: az enyhén besózott húst zsírpapírba csomagolta, és egy 17 méteres kötél végén lévő kannában leeresztette a kútba (a víz kb. 20 méterre volt). Működött...
aremy
@Bringás: a fiúk mert a katasztrófavédők is azok ugye majd ki jelölnek valakit a szemét el szállítására és mi van a kukás autókkal azokat meg lefoglalják? vagy ölben viszik el.
namihami
@Bringás: Ez az, így kell ezt csinálni. Ahogy a nagy elődöktől --Hitler, Horthy, Lenin, Sztálin, Rákosi--- már eltanulhatták.
Nem ez volt, persze véletlenül, az ötvenes években már lejátszva? Tanulni, tanulni, eltanulni-mondá Lenin elvtárs. Akár a Fidesz díszpolgárai lehetnek a fentnevezett ""nagy tanítók"". is
Tekla
@eugen4402: Mi most is fával fűtünk, mint a lakások többségében az országban. Vidéken sok helyen nincs be vezetve a gáz. A telek végében van az akácos. A hamu ép hogy elég a következő évig. Járda szórás , fagymentesítés , rózsák, káposztafélék, csiga utak szórására. A kútba mi csak a dinnyét szoktuk hűteni. De zsírba lesütöm a felesleges húst , az úgy jól eláll. Befőzve meg a borsó, zöld bab is jobb mint fagyasztva. Tudod aki nem nagy városi, az mind így él ma is.
eugen4402
@Tekla: Igazad van, disznóöléskor anyámék is szoktak ilyen módszerrel pecsenyét tartósítani...Úristen, micsoda finom volt az a pecsenyezsír..!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok