Az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. nem tud tovább veszteségesen működni, így nem lesz, aki elvigye a szemetet 33 településen. Az Index szerint további 108 település járhat hasonló módon, ha a hulladékszállítási biznisz körüli pénzügyi krízis nem oldódik meg.

A cég nevéből valószínűsíthető, hogy Nagybörzsöny, Perőcsény, Szanda, Vámosmikola, Drégelypalánk, Hont, Ipolytölgyes, Őrhalom és még 25 környékbeli település van veszélyben.

A vészhelyzet oka, hogy májustól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) szedi be a díjakat és fizeti a szolgáltatókat is, de mivel a rendszer utófinanszírozásra épül, a szolgáltatók eddig egy fillért sem kaptak. A magyarországi hulladékszállítók fele veszteségesen működik, melyben

a rezsicsökkentésnek is van szerepe.

A kormányzati szervezet "gyorssegélyként" pályázati lehetőséget hirdet a szolgáltatóknak, akik május 27-31 között adhatták be kérelmüket az NHKV-hez, hogy kapjanak annyi pénzt, amiből legalább pár hétig még fenn tudnak maradni.

Addig, amíg a településeken a jelenlegi szolgáltató nem tudja elvinni a szemetet, a Katasztrófavédelem feladata kijelölni egy másik céget a kukák elszállítására.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagy nagy gratula a balf@sz kormánynak csak államosítsanak
tovább aztán végképp egy bűzlő szarkupac lesz ország !
A Habonyt tartsák meg tanácsadónak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Nagy nagy gratula a balf@sz kormánynak csak államosítsanak
tovább aztán végképp egy bűzlő szarkupac lesz ország !
A Habonyt tartsák meg tanácsadónak !
justhpeter
A rezsibiztos szállítsa a szemetet Orbán és a saját dolgozószobájába.
Bringás
A kormány alacsony szinten szabta meg a szemétszállításért fizethető legnagyobb díjat! Ez így tényleg necces, de megoldják ezt is a fiúk, mint ahogy eddig is!
Grafix69
Azt nem tudom a lakosokat miért nem akarják államosítani ? Miért is ? Milyen jó lenne ha központilag dögölhetne éhen a paraszt nem csak úgy magától ,spontán. Azért legalább akkor nem szemetelne senki de gondolom a díjat akkor is kellene fizetni éppen úgy mint a nyugdíj járulékot ami már adó és nem jár érte semmi , illetve jár csak nem jut.
namihami
@Hellcat: De igen---ÍGY!!!
Egyébiránt, ha valami 100 Ft-ba kerül és azt 80-ért adjuk, na azt hívják szocializmusnak. Bár Te azt mondtad anno, hogy nem az államberendezkedéssel volt bajod, hanem azokkal, akik csinálták. Magyarul: nem az volt a baj, hogy szocializmus volt, hanem hogy nem Te voltál a vajda.
Viktor, Viktor, ezt elfelejtették elmondani neked még ott a messzi Oxfordban?
Szólj a Sorosnak, hogy még egy-két szemeszterre be kéne téged fizetnie oda.
namihami
@Bringás: Ezzel gondolom arra célzol, hogy valami adónem ügyes kitalálásával korrigálják majd ezt IS.
És soron következik, rajtvonalon áll már a víz, a gáz, az elektromos áram és a többi szolgáltatás, amiket sikerül addigra totál lerohasztani pl. fejlesztési pénzek híánya okán. Mire azokat is helyrehozzák, vagy a Te szavaddal élve megoldják, na addigra alig kerül majd háromszor annyiba a javítás, mint egyébként került előtte a normális üzemeltetés alatt.
Hellcat
@namihami: Első olvasásra úgy tűnt mintha nekem címezted volna a qrbánnak szánt kritikát :D
pbalage
@Bringás: max rajtad marad a szemét, az se gond, de akkor ráteszel egy táblát, hogy "fidesz"?
Vagy úgy csinálsz, mint az oroszlányi szemétszállítók, ahol pl úgy történt, hogy megépítették az ISO meg tudomisén milyen díjas szeméttelepet úniós pénzen, aztán szarul ment a sorsa a városnak és akkor azt mondta a fidesz, hogy okézsoké, kifizetjük a tartozást (állami lóvé, szóval közös buksza), de ezután Várpalotára kell szállítani a retyót, mert az a haveroké?
Azóta úgy megy. Oroszlány-Várpalota cirka 70 kilométer.
Oda mennek a rohadó csirkecsontok egy fostalicska szeméttelepre minden nap.
Ja, ha csak így nem...
Te már megint lopsz, bakker. Hát mi vagy te? Vérmaffiózó?
namihami
@Hellcat: Bocs, néha nekem is bejöhet egy rosszul indított mondat, de gondolom a második bekezdés már egyértelművé tette a dolgot. Én is csak azután vettem észre, hogy már elszállt.
Hellcat
@namihami: Semmi baj átjött csak egy jó fél percig furán néztem :D
Bringás
@pbalage: Nem ilyennek ismerem a fiúkat!
Bringás
@namihami: Új adónem? Nem rossz ötlet!
pbalage
@Bringás: Hát milyennek ismered őket? Csupa tisztességes alakok társasága?
Mer' úgy is lehet, de akkor szerintem kettőnk közül valaki valószínűleg hülye.
namihami
@Bringás: Te tényleg úgy gondolod, hogy ehhez az én ötletelésem kellene nekik?
A fiúk akkora kreativitással rendelkeznek ezen a téren, amit mi még csak sejteni se tudunk.
Az egész ország azért áll jelenleg még csak nyakig, de ami késik, nem múlik, a sz@rban. mert egy ilyen roppant kreatív (saját zsebre viszont élelmes) ""vezetésünk"" van.
kukac50
A központosítás nem megoldás,mert az csak a pénz elvonásról szól.
Tekla
Legalább nem jönnek hetente és olcsóbb lesz. Honnan a francból szedjek havi 400 liter szemetet neki? Ha az egész nyugdíjamat hungarocellre költöm akkor lesz ennyi. Falun nincs is jóformán szemét, mért kell kötelezni erre az adóra bennünket ? Menjenek is tönkre , ennyi pénzből , nem tudom hogyan csinálják.
Tekla
@Szeparepa2: Akkor eljön a kánaán . Este alszunk, sötétben mert a hülye utcai lámpa nem világit be. Reggel óra nélkül korábban ébredünk. Nem nézzük az idióta tvt . Nem használunk káros sugárzást kibocsájtó mikrót. Újra divatba jön a bográcsos főzés. Nem lesz porszívó, csökkenek az allergiás , asztmás betegek. Jó mozgás lesz felhúzni a vizet a kútból . A hűtő hiánya a legnehezebben megoldható , de találékonyak vagyunk. Ja meg napelemes világ van.
Bringás
@namihami: Pont ellenkezőleg látom. Okosak és kreatívak!
eugen4402
@Tekla: Egy-két részletkérdést még hozzáfűznék, engedelmeddel. Ugye, akkor már nem kellene a gázszámlára se spórolnunk, hanem ősztől tavaszig sorba állnánk a Tüzép-telepen, örülnénk, ha sikerülne olyan fát és szenet venni, amivel fűteni is lehet. Salakolnánk a kazánt, hordanánk a hamut, salakot a kukába. A hűtő pótlására elárulom nagyanyám módszerét: az enyhén besózott húst zsírpapírba csomagolta, és egy 17 méteres kötél végén lévő kannában leeresztette a kútba (a víz kb. 20 méterre volt). Működött...
aremy
@Bringás: a fiúk mert a katasztrófavédők is azok ugye majd ki jelölnek valakit a szemét el szállítására és mi van a kukás autókkal azokat meg lefoglalják? vagy ölben viszik el.
namihami
@Bringás: Ez az, így kell ezt csinálni. Ahogy a nagy elődöktől --Hitler, Horthy, Lenin, Sztálin, Rákosi--- már eltanulhatták.
Nem ez volt, persze véletlenül, az ötvenes években már lejátszva? Tanulni, tanulni, eltanulni-mondá Lenin elvtárs. Akár a Fidesz díszpolgárai lehetnek a fentnevezett ""nagy tanítók"". is
Tekla
@eugen4402: Mi most is fával fűtünk, mint a lakások többségében az országban. Vidéken sok helyen nincs be vezetve a gáz. A telek végében van az akácos. A hamu ép hogy elég a következő évig. Járda szórás , fagymentesítés , rózsák, káposztafélék, csiga utak szórására. A kútba mi csak a dinnyét szoktuk hűteni. De zsírba lesütöm a felesleges húst , az úgy jól eláll. Befőzve meg a borsó, zöld bab is jobb mint fagyasztva. Tudod aki nem nagy városi, az mind így él ma is.
eugen4402
@Tekla: Igazad van, disznóöléskor anyámék is szoktak ilyen módszerrel pecsenyét tartósítani...Úristen, micsoda finom volt az a pecsenyezsír..!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.