Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek; a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják – közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.) pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint végső esetben a katasztrófavédelem jelöli ki a feladatot elvégző céget, vagyis nem fordulhat elő, hogy a lakossági szemét elszállítatlanul maradjon.

Az NHKV Zrt. közleménye felidézi: a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításának célja hatékony és magas színvonalú közszolgáltatás biztosítása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése és továbbfejlesztése. Bármely közszolgáltató veszteséges működésének oka nem az új rendszerben keresendő. A szolgáltatási díj fizetésének feltételeit tartalmazó minisztériumi rendelet két napja jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az előfinanszírozás lehetőségrendszeréről és feltételeiről az NHKV Zrt. folyamatosan tájékoztatja a közszolgáltatókat. A Zöld Híddal folytatott április 18-i egyeztetésen az NHKV Zrt. 60 százalékos előfinanszírozási lehetőséget ajánlott fel a működéshez szükséges források fedezésére. Az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, a társaság eddigi gyakorlatához hűen a jövőben is nyitott minden egyeztetésre a hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működtetése érdekében.

Arról, hogy Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás a Magyar Nemzet írt pénteki számában önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva.

A napilap közölte, a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző NHKV Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ki tudja a legfőbb szemetet, a fütyiszt mikor szállítják már el a megsemmisítőbe???
Mert ugye az ártalmas hulladékot MEG KELL SEMMISÍTENI!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. October 23., 18:09
Szörnyethalt egy motoros Pilisszentkeresztnél
Szórakozás - 2020. October 23., 18:00
Megvan Kulcsár Edina és Csuti lakodalmának dátuma