A Demokratikus Koalíció az egyetlen igaz stabil pont a Fidesszel szemben állók között – jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártelnök csütörtökön Szegeden.

A DK elnöke mintegy négyszáz fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott, nem tudni, mit hoznak a Jobbikon belüli változások, nem látni, mi lesz az LMP-vel, az új elnök megtartja-e az egyet a kurucnak, egyet a labancnak politikáját, és az sem derült ki, mit hoz a szocialisták közelgő kongresszusa, változik-e az MSZP politikája.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta ugyanakkor, pártja érdeke, hogy a baloldalon minden szereplő erős legyen, hiszen amíg a DK-nak nincsen 40 százaléka, addig szövetségesekre van szüksége.

Az egykori kormányfő véleménye szerint együttműködéssel, világos mondanivalóval meg lehet szerezni a kormányváltáshoz szükséges többséget. Aki azonban nem akar ebben az együttműködésben részt venni, az nem akarja leváltani a Fideszt – mondta.

A politikus óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. Szavai szerint "nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra". Kijelentette, a kormányváltás nem önmagáért fontos, hanem azért, hogy jobb élet legyen az országban.

Gyurcsány Ferenc szerint amennyiben "a maradék józanság nem veszett el" a baloldalon, akkor a 2018-as választások előtt lesz összefogás. Azt ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy a voksolás előtt együttműködne a Fidesz a Jobbikkal, ez minden bizonnyal "maradék európai elfogadottságának", néppárti tagságának végét jelentené.

Egy kérdésre válaszolva a pártelnök kifejtette, úgy érzi, a szegediek inkább elégedettek Botka László polgármesteri munkájával. Így ha a következő választásokon indulni fog a város vezetéséért, a DK nem lehet kisstílű, őt kell majd támogatnia.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Köpködhetek, orrolhatok rá, de az ellenzéki oldalon nála követhetőbb politikus, most nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Gyurcsány úrnak követni kellene Schiffer és Novák képviselő urak példáját, le kellene mondania.
Talán akkor a baloldal összefogna addig nem.
vonotok
@dr. prédikátor: Tudod, többször meghallgatva az őszödi beszédet, figyelembe véve az akkori gazdaságpolitikai körülményeket . Azt merem írni, hogy a rendszerváltás utáni legőszintébb beszéde volt.
Bringás
Egy marginális, kis súlytalan tömörülés! Szánalmasak!
vonotok
@satan: És mi lesz ebből az országból 2018 után??,? Kell egy olyan erő aki TAKARÍT, RENDET CSINÁL. Mert ez anarchiához, vezet. DE KI, KIK???
Eriksson
Találgatások helyett a legokosabb amit tehetünk, kivárjuk azt a 40 %-ot.
Yoda69
@vonotok: Egyetertek.
GY.F for president!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.