Az Origo által készített mandátumbecslés szerint ha most tartanák a választásokat, ismét abszolút többsége lenne a Fidesz-KDNP-nek. Az ellenzék mindössze nyolc egyéni kerületben győzne. 

A becsléshez négy intézet (a Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz, a Publicus Intézet és az Iránytű Intézet) számait használták fel.

A végeredmény az lett, hogy a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 42,75 százalék volt, a Jobbik 23 százalékot hasított ki magának, míg legerősebb baloldaliként az MSZP 15,5 százalékon áll. A Demokratikus Koalíció 6,75, az LMP 5, az Együtt 2,25, míg a Párbeszéd Magyarországért fél százalékot ért volna el. 

Ma is abszolút többséget szerezne a Fidesz

Az Origo felmérése szerint a Fidesz–KDNP 121, a közös baloldal 38, a Jobbik 33, míg az LMP hét mandátumot szerezne az új parlamentben. A baloldal összesen hét egyéni körzetet nyerne meg: egy szegedi választókerületet, a III. kerületi, a IV. kerületi, a X. kerületi, a XIII. kerületi, a XIV. kerületi és egy XXI–XXII. kerületi választókerületet. A Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kettes számú körzetet vinné.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Hmm. egy népszavazáson viszont nem merte magát megmérettetni a Fidesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
nos,eddig minden választáskor megbukott az ilyen közvéleménykutatás.de ha esetleg most nem,javaslom minden tisztességes ember hagyja itt ezt a koszfészket.ezek a férgek meg zabálják fel egymást.
Aki Én
@Bringás: @verőce21: @Szókrakész: Azért túl nagy következtetéseket ne vonjatok le, ne csapjátok be magatokat.
Itt van mindjárt Dunaújváros esete. Valóban nyert a fidesz, ebben vita nincs. De! Egy 46 ezer fős városban, nem egész 1.200 fő szavazott, ha ezeket megnézzük, az is kiderül, hogy a baloldalra többen szavaztak, mint a fideszre-kdnp-re. Minden irónia és kötözködés nélkül kérdezem, szerintetek ez mennyire tükrözi a ,,népakaratot"?
Valahogy így van ez az ellenőrizhetetlen felmérésekkel is.
Egyébként a gyenge részvételi arány is azt mutatja, hogy az embereknek tele van a hócipőjük a kormánnyal és a dilettáns ellenzékkel egyaránt. És ne felejtsük el az elmúlt időszak időközi választásait, mindenhol bukott a fidesz. Tudom, hogy ezt nem szeretitek emlegetni, meg is értem, de óriási jelentősége van. Tudnék nektek olyan közvélemény kutatást végezni, ahol a fidesz egyetlen szavazatot sem kapna, csak jó helyen kell kérdezni.
Szóval mielőtt messzemenő következtetéseket vonnátok le, gondoljátok csak végig milyen támogatottsága van a fidesznek valójában.
Biztos, hogy nyerne ma is, de egy nagyobb és életképesebb ellenzékkel mindenki jobban járna. Lenne kontroll, nem lenne egypárt rendszer. Ehhez persze korrekt törvények, és működő ellenzék kellene. Egyik sem létezik.
Mangu
@Aki Én: Így igaz és egy kiegészítés. Nem szeretem Tóbiást, de a tegnapi nyilatkozata a dunaújvárosi párttársairól telitalálat volt, mely az egész országra jellemző.
A baj még mindig az, hogy nincs jobb válaszhatóság és a korábbiak mind leszerepeltek.
qxy
Választás választás. volt egy pénzes faszi akinek meg tetszett egy kis gazdag falu. Oda ment és az asztalra tette a nagy táska pénzt és közölte a polgár Jenővel.-
Ha ugyanennyit le tudsz tenni mellé akkor maradsz ha nem , akkor húzzál a hamvas . . . .
Nem tudta le tenni a régi Polgár Jenő volt 87 % al nyert az ujj .
Majdnem senki nem szavazott rá, de "törvényes volt " " Ez pont olyan eset mint a Fidesz .
Kisbundi
Nagyon szomorú tény, hogy nem képes az ország más politikai elitet kinevelni, sajna csúszunk lefelé lassan a béka segge alá. Ebből adódik, hogy rajtunk röhögnek a civilizált államok, ha csak ilyen diletáns vezetőre futja , akkor milyen szinten lehet a nép?"Amillen a főnők olan a beosztott"/
egon1
Ezt a kijelentést, erősen vitatom ! Az Origó is át ment "századvégbe" ? Ezek is mindenkit hülyének néznek ! Az életemre fogadnák-tisztességes választás esetén a Fidesz simán bukna !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.