Az Országgyűlés hétfőn fejezi be tavaszi ülésszakát, a képviselőknek a nyári szünet előtt huszonhat előterjesztésről, köztük a jövő évi költségvetésről kell dönteniük.

Az ülésnap délelőtt 10 órakor a szlovén nemzetiségi szószóló felszólalásával kezdődik, Kissné Köles Erika a független Szlovén Köztársaság megalakulásának 25. évfordulójára emlékezik.

A határozathozatalokat közvetlenül a napirend előtti felszólalások után tartja a Ház.

Ekkor várható döntés az idei költségvetés módosításáról, továbbá a 2017-es büdzséről is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetési javaslat április végi benyújtásakor

az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjének

nevezte javaslatát, amely 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására, továbbá differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.

Várhatóan széles konszenzus mellett hagyják majd jóvá a közéletből távozó Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének azon határozati javaslatát, amely a magyar érdekek védelmét erősítené a tervezett euroatlanti szabadkereskedelmi megállapodással szemben.

Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz, valamint több kulturális és energetikai módosítást is megszavazhatnak.

A határozathozatalokat követően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel, majd napirend utáni felszólalásokkal ér véget a parlament tavaszi ülésszaka.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Apró kiegészítés: "Kizárólag SZÁMUKRA fontos kérdésekről..."
Csak egy apró változás, de így legalább igaz.
lampa laz
3,1 százalékos gazdasági növekedés? Oszt mibűl?
justhpeter
Hazugságra épül az egész. Nem tudom komolyan venni.
namihami
Apró kiegészítés: "Kizárólag SZÁMUKRA fontos kérdésekről..."
Csak egy apró változás, de így legalább igaz.
Desischado
Érdemi eredmény nincs, rendre csak nekik lesz jobb! Sajnos! Aztán meg mennek kipihenni a semmittevést!
vonotok
Szégyen amit ez a szavazógépezet EU-us tagállamként, valamint NATO tagként meg mer tenni.
Nekem ilyen " barát " biztos nem kéne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.