Az MSZP támogatja a szombati pedagógustüntetést, mert úgy gondolja, hogy a tárgyalóasztal mellett nem lehet hinni a Fidesznek, Magyarországnak "csak és kizárólag az utcán és tereken kell tudnia megfogalmazni követeléseit" – mondta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton, pártja választmányi ülését követő sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, míg a Fidesz úgy gondolja, hogy az oktatás kizárólag a hatalomért van, addig a szocialisták szerint az oktatásnak a gyerekek érdekeire kell tekintettel lennie.

A szombati pedagógustüntetés annak a következménye, hogy az elmúlt egy évben a kormány színjátékot játszott a tanárokkal, a szakszervezetekkel, valamint a diákokkal és szüleikkel – fejtette ki Tóbiás József, aki hozzátette, a tanév végére semmilyen pozitív változás nem látszik az oktatás területén, sőt rosszabb lett a helyzet, mivel az önkormányzatokat megfosztják attól a lehetőségtől, hogy segítsék az intézményeket.

A szocialisták vezetője a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításáról azt mondta, "ha egy Klik rossz volt, akkor 58 kicsi Klik nem fogja megjavítani ezt a problémát".

Tóbiás József az FHB-vezetőjének, Spéder Zoltánnak a médiaérdekeltségeire utalva szólt arról is, a kormány el akarja foglalni a tőle független médiát, mivel kiderült, hogy hiába "költöttek százmilliárdokat a köznek nevezett kormányzati propaganda tévére", valamint további milliárdokat a "Habony-Vajna médiabirodalom felépítésére", kiderült, hogy "egyik sem működik". "Jóval többről van szó, mint médiaszabadságról (...), ez ma a választások jövendőbeli tisztaságáról és a demokráciáról szól" – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Az MSZP elnöke a pártja két hét múlva esedékes tisztújító kongresszusára vonatkozó kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a küldötteknek ott arról kell dönteniük, "hogy tovább építkezünk-e, vagy hogy újra akarják-e valakik kezdeni". "Meggyőződésem, hogy a továbbépítkezés a helyes irány" – húzta alá.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
A Franciákról kell példát venni,mindenki egyért egy mindenkiért! Már a könyörgéssel semmire se lehet menni tettekkel kell meg akadályoznunk a harácsolást,bűnpártolásokat,nincs szükségünk a fideszre vegyétek már észre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
És erre csak most ébred rá. Gratulálok. Hajrá MSZP. Bele kéne húzni egy cseppet, mert sok párt van még előtettek, és néha nézetek a hátatok mögé is , mert onnan meg DK szorongat.
Vizual
Ha kevesebbet szólalna meg többet mondana. Ideje már, hogy elmenjen.
papa.49
Az mszp. mai nyavalygós, nyálas vezetése mellett ilyen nem lesz, finomkodnak, pipiskednek, csak éppen azt felejtik el hogyan kell megmozdítani a tömegeket!!!
Jozefina
Csak és kizárólag az utca erejével lehet orbán maffia kormányár elsőpörni, de nem egyedül az MSZP-nek, mert az soha nem fog sikerülni. Az ötlet viszont jó, de tessenek valamennyi civilszervezetet, szakszervezetet, ellenzéki pártokat bevonni és végre egy kitartó országos sztrájkot produkálni!!!
papa.49
@Jozefina: Mikor évekkel ezelőtt számon kértük többen az mszp. én hogy miért nem veszi fel a kesztyűt amit a fütyisz dobott oda nekik, csak fintorogtak, hogy nem aljasodnak le oda, pedig a baj kezdetén könnyebb az elhárítás is, de kényelmesen pancsikoltak a langyos kakiban, jó pénzért, mára már a nép se hisz nekik, így sokkalta nehezebb lesz minden...
Amíg ez a vezetői garnitúra lesz az mszp. ben addig itt összefogás nem lesz, nincs igazi elhivatott vezető...
kukac50
Én abban hiszek,ha nem a pozíciókért harcolnak a baloldali politikusok, hanem az együtt működésért kellene, majd a pozíciókat annak arányába elosztanák amennyi szavazójuk lesz.
Még nem nyertek minek osztozni?
Együtt közösen csak így lehetséges!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.