A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) "újranyitná" az egészségügyi bértárgyalást – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy bizakodva fogadták a kormánynak az egészségügyben tervezett részleges bérfejlesztéssel kapcsolatos múlt heti bejelentéseit, de az ágazatban dolgozók bére még akkor is kisebb lenne, mint a visegrádi négyek hasonló béreinek átlaga, ha ez az ígéret 2017 végéig megvalósul. A bejelentést csak első lépcsőként tudják elfogadni ahhoz, hogy az egészségügyi bérek 2019-re elérjék

"a hozzánk hasonló múltú országok átlagát"

- hangsúlyozták.

A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a szakdolgozók, a védőnők, valamint az egészségügyi technikai dolgozók kimaradtak az érdemi bérfejlesztésből. A nekik tett ígéretek jelentéktelenek, nem veszik figyelembe, hogy a szakdolgozók elégedetlensége, ebből adódó elvándorlása és pályaelhagyása veszélyezteti az ellátás biztonságát – fogalmaztak.

A Reszasznak továbbra is célja a közfinanszírozott egészségügy megmentése és az ehhez szükséges források kiharcolása – közölték.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Akkor mi a fészkes fenének keltet Csere Ágnesnek vigyorogva aláírnia a megállapodást. Csak azért, hogy Tv képernyőjére kerüljön?
A kormány ugyan úgy hülyét csinál az egészségügyben dolgozókkal, mint, szeretne a pedagógusokból bohócot csinálni.
Senki nem látja az aljas cselszövéseit ennek a bűnbandának???
Vagy mindenki meg van félemlítve???
justhpeter
@vonotok: Pontosan ugyanaz a recept - időhúzás és hülyének nézés - mint a pedagógusok esetében. Itt is csak a sztrájk lesz a megoldás.
vonotok
Jó! De hogyan ??? Még sem lehet egy kórházban azt megcsinálni, hogy pl . 4 órán keresztül nem látják el betegeket.
Egy TÖMEG tüntetés, amikor is kimenne mindenki a egyetért az egészségügy reformjával, talán az megrengetné ezt a harácsoló, tolvaj, kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.