Szerdán késő este zajló egyeztetésen az érdekvédők és a kormányzati tárgyalódelegációt vezető Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár megállapodott az egészségügyben dolgozók béremeléséről – tudta meg a Népszabadság.

A megállapodás szerint szeptember elsejétől az egészségügyi szakdolgozóknak átlagosan valamivel több, mint 25 százalékkal – végzettségtől, pályán eltöltött időtől függően bruttó 10-30 ezer forinttal, az orvosoknak bruttó 107 ezer forinttal nő havonta a jövedelmük.

Jövőre újabb béremelés jön, az ápolók két év alatt 50 százalékos, az orvosok pedig 2017 szeptemberétől ismét 100 ezer forintos emelést kapnak. A lap úgy tudja: az emelés mértékét a Nemzetgazdasági Minisztérium már a tárgyalás előtt, előzetesen jóváhagyta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Érik bennem a félelem, hogy a szavazótábor megerősítése és a bizonytalanok becsatolása a cél. Hiszen a jövő évi nullás cél már régóta elszállt, jön a beetetés ideje.
2014-ben hasonló volt a tanárokkal és mára látható a nekik tett igéretek be(nem)váltása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pali85
@ágimami: @ágimami: Szomorú amit le tettszett írni,ezt én nem tudtam,tehát sors társak vagyunk!Úgy látom,hogy csak azok számítanak,ha pénzről van szó akik közel vannak a húsosfazékhoz,akik ezt a jó létet megalkották azok elvannak felejtve.Mocskos az egész úgy ahogy van.Jó egészséget kívánok Ágimaminak és családjának.
pali85
@pali85: Majd a választásoknál a nyugdíjasok vissza fizetik,egykoron is ebben bukott bele a kormány,akkor is Varga volt a pénzügy miniszter.Fehérember nem felejt,vagy egyesek még is?
ágimami
@pali85: Köszönöm szépen, legalább itt valaki válaszra méltat, de azokhoz nem jut el sajnos, akikhez kellene!!! Talán majd egyszer...
Én is minden jót és jó egészséget kívánok!!!
ágimami
@pali85: Sajnos egyre több feledékeny ember van!!!:DDD
nezelodo
A pedagógus érdekképviseletekkel is megállapodtak, aztán a megvalósítás nagyon nagy átverésnek tűnik. Várják ki az érdekeltek a végét, ott is Orbán hazudik egy személyben.
papa.49
@ágimami: Az közel se biztos, hogy valóban így is lesz, mert a hazugovics reggelre mást álmodik, már ejtve is az egyesség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.