Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy Rákay Philip könyvére van pénz, de krétára az iskolákban nincs.

Mint kifejtette:

71,3 millió forintot szánnak arra, hogy a Szabadság tér '89 című tévés műsorból készült könyvet eljuttassák nyár végéig az iskolákba, könyvtárakba.

Eközben az iskolákban nincs kréta, a szülők hordják be a wc-papírt, zsebkendőt, gyümölcsöt – mondta, hozzátéve: ebből a pénzből 300 ezer doboz krétára futná.

Válasz: cinizmus és komcsizás

Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy a jövő évi költségvetésben – amelyre az MSZP nemet mondott – biztosítják egy újabb évfolyamnak az ingyenes tankönyveket, tovább bővül az étkeztetés a szünidőben és tanévközben, a hétköznapi beszerzésekre pedig 104 milliárddal jut több jövőre, mint idén.

A könyvről azt mondta, a tévés műsort egyre többen nézték és egyre népszerűbb volt, sokan azt gondolták,

milyen jó lenne, ha az iskolásokhoz nyomtatott formában is eljutna, amely feltárná a Kádár-korszak valódi arcát.

Nem lepi meg – mondta –, hogy pont az MSZP tiltakozik a legvehemensebben, amely párt nem szeretné, ha az elődpárt történetéről minél több fiatal minél több igazságot megtudna.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Bringás: Az egy pillanatig ne is zavarjon, hogy a mai fideszesek felmenői voltak az előző rendszer kiszolgálói, működtetői, ők maguk meg ifjú aktivistái, besúgói. De jó látni, hogy pont ők mondják meg, hogy is volt a múlt.
És mi a helyzet a beígért ügynöklistával? Nem volna egyszerűbb és célravezetőbb teríteni? Nem volt elég hozzá a kétharmad?
Kérdezném de felesleges, hogy miért nem használod az eszed?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
@Bringás: Lehet is, sötét suttyó. Magadtól még értelmes hozzászólás nem sikeredett.
Csak így tovább, bérnyalogány!
nezelodo
papuska1, öröm, hogy ilyen határozott véleményed van oktatásügyben. Ugyan ilyen határozottan hirdetik a hülyeséget (hazugságaikat) a támogatottjaid is. Látszik, még a megyédben sem láttál iskolát a problémáikkal, nemhogy a fatornyos faludban. Biztosan nem beszéltél olyan tanerővel, mert mi dolgod lenne vele, meg a valósággal, aki elmondhatná a valóságot. Helyette te is hirdeted a mantrát, és fogalmad sincs arról, milyen hónapokig várni a jogos járandóságodra, közben meg figyelmeztet a félnótás Balog cége az adózási kötelezettségedre, a meg nem kapott járandóság után. Szóval szállj le a földre, vagy olyan dologban osszad az észt, amiben járatos vagy.
Papuska1
Gratulálok! Pontosan kitaláltad, hogy mihez nem értek! Hogyan is érthetnék ahhoz a területhez, ahol negyed századig nagy oktatási intézményeket vezettem! Nem tudok semmit az oktatásról, mert nem beszélek a családom többségével, akik pedagógusok! Komolyra véve a szót, tényleg nem egy intézményvezető kollégának kellett szólni, hogy nézzék már meg a törvényt, hogy kinek kell biztosítani a dologi költségeket. Az önkormányzatok, meg előbb azzal védekeztek, hogy erre nem kaptak pénzt, majd úgy reagáltak, hogy nem az Ő ügyük. Persze a KLIK sem hagyhatta az iskolákat, és inkább fizetett. Szeptember 1-től ez valóban a fenntartó állam kötelessége lesz, eddig bizony az többnyire (a kivételeket előzőekben leírtam) az önkormányzatok kötelessége lett volna. Talán ezért harcolnak Pukliék, hogy tartsák fel az iskolákat az önkormányzatok? Eddig tehették volna! Nem tették, csak néhány szerencsés településen! Most mindenkinek garantál egy minimumot az állam. Az önkormányzat pedig önként hozzátehet, ha akar. Most derül majd ki, hogy ki ad önzetlenül, és ki szerette volna inkább lenyúlni az oktatásra szánt összegeket! Mert évtizedekig nagyon sok helyen ez volt a módi!
kkalman
Rákay et.könyve is ér annyit, mint az alapkatyvasz. Azaz a semmit. Ezért kötelező az iskoláknak megvenni. Különben ott porosodna a raktárban a molyok nagy örömére.
nezelodo
papuska, lehet, hogy nem egy országban élünk, mert abban ahol én élek azt a pénzt is elvonta az állam, amiből fenntarthatnák. Amúgy mégiscsak a vezetéssel van a baj, ha ennyire nem tisztázottak a hatáskörök. miért nem kiabált a KLIK hogy nem neki kell fizetni, hanem az önkormányzatnak? Miért a KLIK vesz fel és rúgja ki a tanerőt? Miért a KLIK írja elő a portfolió készítést? Miért a KLIK mondja meg milyen tankönyvből tanítsanak? Miért zsidó deportálás az egyik tankönyvben a kőszegi kép, és miért svábok kitelepítése ugyanaz a felvétel, ugyanott, a nemzeti tankönyvben? Á, nincs itt semmi sandaság csak csupa siker!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.