Gyengülni látszik Lázár János szerepe a kormányban, Orbán Viktor ugyanis új kormánybiztosa kinevezésével egy sor fontos feladatot elvesz a Miniszterelnökséget vezető minisztertől – írja az Index.

Mint az a legfrissebb Magyar Közlönyből kiderült, a Matolcsy György mellől érkező Bártfai-Mager Andrea váltja a nyugdíjba vonuló Németh Lászlónét a Miniszterelnökségen. Csakhogy amíg Németh Lászlóné államtitkár volt és közvetlenül Lázár alá tartozott, az új kinevezéssel lényegében megkerülik a minisztert.

Bártfai-Mager ugyanis nem államtitkárként, hanem kormánybiztosként veszi át Némethné feladatait, és a most megjelent kormányhatározat szerint Lázár "helyett és nevében" felügyel majd fontos területeket. Bártfai tevékenységét így már nem Lázár János, hanem közvetlenül Orbán Viktor fogja irányítani.

Bártfai-Mager önálló titkárságot kap, és ha kormánybiztosként is, de szervezeti szinten lényegében Lázárral egy szintre kerül, miközben egy minisztériumnak is elég feladat és fontos állami cég kerül hozzá.

- Ő felügyeli ezentúl az MFB Magyar Fejlesztési Bank ügyeit, és az MFB-n keresztül még nagyjából tizennyolc másik céget.
- Hozzá kerül a Magyar Posta, és az utóbbi időkben nagy port kavaró takarékintegráció ügye.
- Megkapja a lakossági áram és gázszolgáltatást nyújtó ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatót, ide fogják idővel a tervek szerint a távhőfogyasztókat is bekötni, később pedig további közműszolgáltatásokat is bekebelezhet a cég.
- És Bártfai-Mager megkapja a KAF Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó cég felett is az irányítást, és a tulajdonosi jogokat is ő gyakorolja majd.

Lázárnál marad a közigazgatás, az örökségvédelem, vidékfejlesztés, uniós fejlesztések, stratégiai ügyek, uniós ügyek és nemzetpolitika.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@wagabund: Szerintem pedig nagyon tudatos és fokozatos "trónfosztás" folyik. Először a rogán által nyírbálták meg a hatalmát, most ez...! Szerintem sok volt a kezében és kezdett a vajda fejére nőni. Egyszerű kis kokik ezek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
"Miniszterelnökséget vezető miniszter.."
már ettől a titulustól kinyílik a bicsak a zsöbben..
wagabund
Ha valaki alaposan végigolvasta a felsorlást, akkor egyértelmű, hogy az új kormánybiztos meg fog szakadni a munkában...senki nem baszott ki Lázárral...sőt...Orbán inkább segíti...(bár úgy tűnik, megnyírbálta hatáskörét)...az egybites újságírók egy darabig ezt a gumicsontot rágják...

szerintem...
perfekt
Hááát szerintem--megfúrták pinokkiót--és bizony íme a példa--két dudás, sok egy csárdában!
lópicigáspár
@wagabund: Szerintem pedig nagyon tudatos és fokozatos "trónfosztás" folyik. Először a rogán által nyírbálták meg a hatalmát, most ez...! Szerintem sok volt a kezében és kezdett a vajda fejére nőni. Egyszerű kis kokik ezek!
eszegfu
Annak idején, amikor Lázárra "lőcsölte" ezt a sok területet, akkor is tudnia kellett, hogy 1 ember, de még Lázár sem birja. Most u.ezt teszi az uj kormánybiztossal. A hatáskörét bizony "megnyirbálta" azzal, hogy poziciójuk egy szinten van. Nyilvánvalóan van egy "magasztos" cél ezzel... amit én nem tudok, sőt sejtésem sincs...
moareka
..már ne féljen, mert megtörtént...
Toby
Lézer-piszkos több, nyilvánvaló hazugságon elbukott, mint az unió nem támogatja a ház-szigeteléseket, aztán ott volt a hivatali qrótúra, aztán a körmendi mégse történt semmi nagy pofájú beharangozása, aztán a közérdekű adatok sorozatpereinek elbukása, az Információs Hivatal körüli amatőr, kipofázós töketlenségei, aztán a tágabb femily félalföldnyi "földvásárlása" csoda, hogy eddig életben hagyták!
mariaberta
Lázár, Lázár, ha nem figyelsz,,,, úgy jársz mint Simicska. Van akit a pénz, és a bosszú éltet... nem tudtad?
justhpeter
Szerintem nem történt más, csak Orbán saját kezébe vette az FHB-mutyit. Lehet, hogy kezd veszélyessé válni ?
wagabund
@lópicigáspár: jól látod...sok volt a teher, megkérte a főnökét, keressen egy teherbíró embert...

mint már annyiszor írtam, ilyen nagykaliberű megmondóember nincs még egy Orbán látóterében.
Orbán nem evett meszet, hogy akárcsak egy picit is keresztbe tegyen Lázárnak...Ő az egyetlen nagyonokos segítője...
Épp most mondja a rádijó is, hogy Lázárt megnyírbálták...mint említettem, egy lófaszt...ő kérte..

Amúgy lázárt érdemes holnap megnézni a kormányinfon...jókedvű beszámolót fog tartani...

szerintem
nemethfamily3.
Nyalja meg a seggem az orbán elvtárs, de csak ha hagyom! nem olyan biztos, hogy hagyom, még beszennyezi adott esetben szarosan is!
kkalman
Lázár már sokat tudhatott, vagy csak elfáradhatott? Nem tudni. De most már három dudás van ugyanabban a csárdában. Ebből még akár komoly viták is lehetnek házon belül.
Desischado
orbán gond nélkül kicsinálná janót, ha a hatalmát veszélyeztetné, csak egy a baj, sokat tud. De ezek összetartanak, mert a lopásban mind nagymester!
esdi
Nem értem. Gazdag, okos, roppant talpraesett, van stílusa /még ha bicskanyitogató is/ miért kell neki ez az egész? A helyében élném a helyi kiskirályok életét. Távol az udvartól.
christike
@wagabund: hasonlóképpen látom ,mint írod ) Lázárban pont megvan az a + mely a többiből hiányzik, ezt a főnök nagyonjól tudja.
wagabund
@christike: felesleges javítanod...úgy jó.(szerintem)
Mangu
@wagabund: Mások kaptak a korábban tudatosan felhalmozott koncból és Lázár a pozíciójában tovább erősödött. Nőjön csak a jegenyefa az égig, onnan rohadt nagyot lehet esni.
wagabund
@Mangu: a sok eszükből arra is futja, hogy ne essenek le...sőt...betonbiztosan gondoskodnak róla, hogy a következő (más)kormány ne tudjon velük mit kezdeni...

ahogy a lenyúlás ki van találva, ugyanúgy, vagy még jobban a lenyúlt vagyon védelme is...
a háttérben sosem látott jogi védelem van.

szerintem.
G narancs
Eltévedhetne már egy rakéta, mikor együtt van a bagázs.
Őket kéne küldeni a Hortobágyra bombát hatástalanítani. Hisz golyóállók.
Yoda69
lazar lehet orban egyeduli kihivoja 18-ban, itt az ideje lazart is semlegesiteni, amig nem keso.
Mangu
@Yoda69: Ábrándozol? Nem lesz kihívó még 20 évig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.