Gyengülni látszik Lázár János szerepe a kormányban, Orbán Viktor ugyanis új kormánybiztosa kinevezésével egy sor fontos feladatot elvesz a Miniszterelnökséget vezető minisztertől – írja az Index.

Mint az a legfrissebb Magyar Közlönyből kiderült, a Matolcsy György mellől érkező Bártfai-Mager Andrea váltja a nyugdíjba vonuló Németh Lászlónét a Miniszterelnökségen. Csakhogy amíg Németh Lászlóné államtitkár volt és közvetlenül Lázár alá tartozott, az új kinevezéssel lényegében megkerülik a minisztert.

Bártfai-Mager ugyanis nem államtitkárként, hanem kormánybiztosként veszi át Némethné feladatait, és a most megjelent kormányhatározat szerint Lázár "helyett és nevében" felügyel majd fontos területeket. Bártfai tevékenységét így már nem Lázár János, hanem közvetlenül Orbán Viktor fogja irányítani.

Bártfai-Mager önálló titkárságot kap, és ha kormánybiztosként is, de szervezeti szinten lényegében Lázárral egy szintre kerül, miközben egy minisztériumnak is elég feladat és fontos állami cég kerül hozzá.

- Ő felügyeli ezentúl az MFB Magyar Fejlesztési Bank ügyeit, és az MFB-n keresztül még nagyjából tizennyolc másik céget.
- Hozzá kerül a Magyar Posta, és az utóbbi időkben nagy port kavaró takarékintegráció ügye.
- Megkapja a lakossági áram és gázszolgáltatást nyújtó ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatót, ide fogják idővel a tervek szerint a távhőfogyasztókat is bekötni, később pedig további közműszolgáltatásokat is bekebelezhet a cég.
- És Bártfai-Mager megkapja a KAF Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó cég felett is az irányítást, és a tulajdonosi jogokat is ő gyakorolja majd.

Lázárnál marad a közigazgatás, az örökségvédelem, vidékfejlesztés, uniós fejlesztések, stratégiai ügyek, uniós ügyek és nemzetpolitika.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@wagabund: Szerintem pedig nagyon tudatos és fokozatos "trónfosztás" folyik. Először a rogán által nyírbálták meg a hatalmát, most ez...! Szerintem sok volt a kezében és kezdett a vajda fejére nőni. Egyszerű kis kokik ezek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@christike: felesleges javítanod...úgy jó.(szerintem)
Mangu
@wagabund: Mások kaptak a korábban tudatosan felhalmozott koncból és Lázár a pozíciójában tovább erősödött. Nőjön csak a jegenyefa az égig, onnan rohadt nagyot lehet esni.
wagabund
@Mangu: a sok eszükből arra is futja, hogy ne essenek le...sőt...betonbiztosan gondoskodnak róla, hogy a következő (más)kormány ne tudjon velük mit kezdeni...

ahogy a lenyúlás ki van találva, ugyanúgy, vagy még jobban a lenyúlt vagyon védelme is...
a háttérben sosem látott jogi védelem van.

szerintem.
G narancs
Eltévedhetne már egy rakéta, mikor együtt van a bagázs.
Őket kéne küldeni a Hortobágyra bombát hatástalanítani. Hisz golyóállók.
Yoda69
lazar lehet orban egyeduli kihivoja 18-ban, itt az ideje lazart is semlegesiteni, amig nem keso.
Mangu
@Yoda69: Ábrándozol? Nem lesz kihívó még 20 évig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok