Hatvanhárom emberrel szemben intézkedett a rendőrség szerdán a budapesti Városligetben, közülük tizenkettőt előállítottak, egyiküket hivatalos személy elleni erőszak, a többieket szabálysértés továbbfolytatása miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A közlemény szerint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt jártak el a rendőrök a Városligetben, az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt, mivel egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén a jelenlévők elállták az utat, megakadályozták egy munkagép bejutását a területre, a rendőri felszólításnak nem tettek eleget és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

A rendőrség egy másik közleményében arra emlékeztetett: jegyzői felkérésre, a birtokvédelmi határozat végrehajtását elrendelő végzés alapján intézkedtek a Városligetben a BRFK munkatársai.

A terület átadása után a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet – írták.

Hozzátették, a helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a BRFK pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.

A jelek a police.hu oldalról. Egy halkonzervdoboz, dohányzacskó, sodort cigi csikkjei, egy biztosítótű. Egyértelműen drogosok...

Liget: a halkonzerves doboz és a gaz a rendőrség szerint kábítószerfogyasztásra utaló jel

Szerintük marihuana:

Liget: a halkonzerves doboz és a gaz a rendőrség szerint kábítószerfogyasztásra utaló jel

Egy kanál!!!!

Liget: a halkonzerves doboz és a gaz a rendőrség szerint kábítószerfogyasztásra utaló jel

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban ezt írták ki a Facebookra: „A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”

A Városliget Zrt. szerda délelőtt közölte az MTI-vel, hogy elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet. A társaság tájékoztatása szerint az illetékes jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának. A terület kiürítését szerda reggel elkezdték a hatóságok.

Az MTI munkatársa délelőtt azt látta az Olof Palme sétányon, hogy már szinte az összes tiltakozó aktivista a kerítésen kívül volt, és sok rendőr vette körül őket. A BRFK akkor azt írta a police.hu oldalon, hogy senkit nem állítottak elő, tizenkét emberrel szemben viszont szabálysértési feljelentést tesznek.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Egy darab szalonna mellett kést is találtak. A rendőrség a bizonyíték alapján késes tömeggyilkos után nyomoz.
Nil
És ha kell majd lesz ott elég bizonyíték van a rendőrség raktárán elég
lampa laz
Hát, ha már elég érett volt az a halkonzerv akkor biztos, hogy az a doboz qva büdös lehetett, pont elérhette a kábítás fokát.
Inkább kutyát vigyenek legközelebb az nem téveszti össze a halszagot a kábszerrel.
solidedge
Egy darab szalonna mellett kést is találtak. A rendőrség a bizonyíték alapján késes tömeggyilkos után nyomoz.
justhpeter
Pinocset rendet csinál. Mi lesz ha a várvédők megunják ?
Toby
Nyugi, holnap reggel már lőfegyvereket is talál a pintérség - kínjában - és ezekre rávésve: "orbáncnak - a gecinek!"
Villon
Ugyanolyan vérmes bizonyítékok ezek, mint amikor a legdöntőbb bizonyíték az folt, hogy nem FIDESZ vezetőket rabszáron mutogattak. Aztán pedig szinte mindről kiderült, hogy a legfőbb bizonyíték csupán a rabszár. De akkor már mindegy a sok ostoba fejben csak az a kép marad meg, A felmentő ítéletek meg amúgy sem kerülnek a lakájmédiába. De az mindenesetre szánalmas, hogy nem találtak az archívumukban valami olyan fotót, ami legalább hasonlít arra, hogy drogozott valaki. Mert úgy tudom, hogy egyetlen drogos sem lövi be magár zihereicz tűvel, a marihuanahoz pedig nincs szükség kanálra, bár a pár-napos konzerves-doboz, valóban kábító hatású lehet, ha beleszagol valaki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.