A háziorvosi és a házi gyermekorvosi körzetek új törzskartonjai sokkal több információt tartalmaznak majd a páciensekről, és a kitöltéséért pluszpénz jár az orvosoknak. A rendelettervezet alapján a kérdéssor nem csak a fizikai egészségi állapotról szól majd, hanem a lelkiállapotról és a társadalmi-gazdasági státusról szóló kérdések is lesznek benne Sőt, felméri a páciensek alkoholfogyasztási, táplálkozási és dohányzási szokásait is, ahogy a családi kórtörténetet is. A törzskarton rákérdez az apa, anya, testvér, gyermek és unokatestvér betegségeire is, hogy ezzel is segítse a páciensnél a rizikó megállapítását. Ezek alapján egészségfelmérést készítenek majd, ami „országos, átfogó képet ad majd a magyarok állapotáról”, de a megszólaltatott szakértő aggódik, hogy a nagy többletmunkáért járó pénzt a kormány összevonja a már kialkudott, háziorvosoknak járó 10 milliárd forintos támogatással.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Északi
"A rendelettervezet alapján a kérdéssor nem csak a fizikai egészségi állapotról szól majd, hanem a lelkiállapotról és a társadalmi-gazdasági státusról szóló kérdések is lesznek benne Sőt, felméri a páciensek alkoholfogyasztási, táplálkozási és dohányzási szokásait is, ahogy a családi kórtörténetet is."...és mindenki őszintén is fog válaszolni :d

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.