A Semmelweis-nap az egészségügy ünnepe, azoké, akik a gyógyításban dolgoznak – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Budapesten rendezett ünnepségen. Balog Zoltán kiemelte: az elmúlt években több száz milliárd forintot fordítottak egészségügyi fejlesztésekre.

Csak eszközvásárlásra négy év alatt több mint százmilliárd jutott, és ötszázmilliárdot fordítottak egészségügyi intézmények fejlesztésére – tette hozzá a tárca vezetője.

Rámutatott:

a vidéki egészségügyi fejlesztések után most Budapest következik, ahol egészen különleges a helyzet, hiszen a fővárosi betegellátó rendszer Magyarország lakosságának 45 százalékát érinti.

Szólt arról is, hogy négy centrum építése, megerősítése kezdődik meg, a vonatkozó kormányhatározat várhatóan hétfőn vagy kedden jelenik meg.

Kihívásnak nevezte, hogyan tudják a betegellátás és orvosképzés viszonyát újonnan meghatározni, ez ugyanis – közölte – Magyarországnak nemzetközi szinten is jegyzett értéke.

Balog Zoltán azt mondta, bízik abban, hogy értékelhető az a béremelés érdekében 2012-ben indított program, amellyel 2019-re a 200 százalékot érheti majd el a növekmény. Csak jövőre százmilliárdos összeg kerül pluszban béremelésként a rendszerbe, s ezen felül 171 milliárdos többlet érkezik az egészségügy területére.

A miniszter Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárral az ünnepségen elismeréseket adott át az egészségügyben kiemelkedő szakmai tevékenységet végző szakembereknek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Az a baj, hogy nem tudok hinni ennek sem!
Amiket mond adatként, és amiket mond tervekként, egyik sem hihető!
Az adatok azért nem, mert nem igazak, a tervek meg azért nem, mert csak ígéretek maradnak.
Lesz az egészből egy, -a szokásos 300%-os túlszámlázási lehetőség a csókosoknak!
justhpeter
Ez a Pléh bános közönséges szélhámos. Csak ígér és mosakszik a nem teljesítés után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.